Start do sezóny obstará domácí souboj s Jablunkovem

Již o tomto víkendu začne Baníkovcům jejich další sezóna v 1. A třídě skupiny B! Albrechtičtí fotbalisté odehrají první své mistrovské utkání na domácí půdě. Na úvod zavítá na hřiště do Albrechtic mužstvo – 1. FK Spartak Jablunkov. Poslední vzájemný duel, který se kvůli COVIDU-19 odehrál naposledy 28. září 2019 skončil lépe pro Jablunkov, který doma zvítězil 3:2. Úvodní mistrovské utkání Baníku má výkop v neděli 22. srpna v 16:30 hodin.

Baník: druhý na Štítu Albrechtice

Letní příprava je minulostí a Baník již o víkendu vstoupí do nové sezóny a hned na úvod  ho čeká velmi těžké utkání, a to doma proti Jablunkovu. Na nadcházející ročník zahájili přípravu albrechtičtí hráči v pondělí 12. července a zakončili ji zápasem proti Slovanu Ostrava (8:0) a Štítem Albrechtice (druhé místo). Během letní přípravy odehráli Baníkovci následující zápasy:  Bystřice 1:0, Horní Suchá 3:4, Bývalí hráči Albrechtic 3:2 a Slovan Ostrava 8:0.

Jablunkov: v prvním kole domácí porážka s týmem Smilovic

Tým Jablunkova pod vedením trenéra Radka Fazekaše vstoupil do nové sezóny domácí porážkou s týmem Smilovic 1:2. Výsledky v letní přípravě Jablunkova nebyli nikde k nahlédnutí. A jak již bylo zmíněno, tak oproti Baníku odehrál Jablunkov již první mistrovské utkání, a to doma s týmem Smilovic, kde skončilo utkání výsledkem 1:2 ve prospěch Smilovic. Za Jablunkov se prosadil Pavel Raszka.

Tým Jablunkova bude určitě spoléhat mezi třemi tyčemi na mladíka Rostislava Galusika. V poli poté na zkušeného Tomáše Nieslaníka, kapitána Radima Szotkowského a dalšího zkušeného hráče, kterým je nově příchozí, a to zkušený Petr Joukl. Je tedy nutno říci, že Baníkovce nečeká na úvod nové sezóny vůbec jednoduchý soupeř. Jablunkov je velmi silné mužstvo.

Vzájemná bilance: půjde o šestý vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se utkaly v historii vzájemných utkání celkem pětkrát. Třikrát zvítězil tým Jablunkova, jednou se zrodila remíza a jednou zvítězil Baník. Poslední vzájemný duel, který se kvůli COVIDU-19 odehrál naposledy 28. září 2019 skončil lépe pro Jablunkov, který doma zvítězil 3:2. Jak dopadne šestý vzájemný souboj, se dozvíte v neděli, ale Baník nečeká doma s Jablunkovem vůbec nic lehkého. Přijďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

1.FK Spartak Jablunkov – FK Baník Albrechtice 3:2 (9. kolo I.A třídy sk. B, sobota 28.9.2019)
Branky: 37. Martynek Tomáš, 47. Nieslaník Tomáš z pok. kopu, 75. Nieslaník Adam – 17. Hovůrka Jan, 42. Kubiena Petr
1.FK Spartak Jablunkov: Holboj – Sikora, Hudzieczek M., Zawada, Świerczek (65. Mariňak) – Puczok (43. Nieslanik A.), Hupka, Petružálek, Lysek (90. Pyszko) – Nieslaník T., Martynek
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Izaiáš, Žyla D., Vagner, Schindler (72. Vondrus) – Kubiena, Kvapil, Žyla M., Klus, Chumchal – Hovůrka (56. Vondrus)

Poslední zápasy obou soupeřů:

1.FK Spartak Jablunkov – SC Smilovice 1:2 (3. kolo I.A třídy sk. B, 14.8.2021)
Branky: 46. Raszka Pavel – 2. Przyczko Filip z pok. kopu, 57. Štvrtňa Jakub
1.FK Spartak Jablunkov: Galusik – Bocek, Szotkowski, Sikora, Świerczek (75. Nieslanik M.) – Raszka, Joukl, Petružálek (84. Michalek), Lysek – Nieslaník T., Martynek (87. Nieslanik A.)

FK Albrechtice v Jizerských horách – FK Baník Albrechtice 1:0 (Štít Albrechtic 2021, 14.8.2021)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18: BANÍK – JABLUNKOV 2:0, JABLUNKOV – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: JABLUNKOV – BANÍK 2:0, BANÍK – JABLUNKOV 1:1
Sezona 19/20: JABLUNKOV – BANÍK 3:2

Mistrovské utkání 4. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 22. srpna 16:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém úvodním utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Lenka Jurajdová – Přemysl Havlík – Jiří Sklář. Jak toto úvodní mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.