Karvinský deník: V Albrechticích si cení letošního vyhraného Štítu

Pandemie koronaviru jim znemožnila dohrát podzimní část I.A třídy, fotbalisté Albrechtic s ním ale mohou vyjádřit spokojenost.

A navíc je těší ještě jedna věc – i letos se totiž albrechtický Baník zúčastnil každoročně konaného turnaje pod názvem O Štít Albrechtic, tedy turnaje obcí s názvem Albrechtice, jehož 47. ročník se konal pro Baník v nejvzdálenější lokaci – Albrechticích v Jizerských horách, tedy až na severu Čech u Jablonce nad Nisou.

„Hrozná štreka. Jeli jsme tam půl dne,“ vtipkoval Dušan Kohút. Ale vyplatilo se. Baník turnaj vyhrál. I když v době koronavirové se Štítu nezúčastnily všechny tradiční celky, ale jen čtyři, na hodnotě jeho prvenství to nic neubírá.

Formát turnaje byl letos jiný právě pro menší počet účastníků, a tak se nejprve hrálo ve skupině systémem každý s každým, aby po odehrání všech zápasů si to první dva týmy rozdaly ve finále o celkové prvenství, a druhé dva o třetí místo.

 „Domácí tým sice zbrojil, dokonce tam měli nějaké hráče z jablonecké juniorky, ale zvládli jsme to. Sice jsme s nimi prohráli ve skupině, ale ve finále jsme to soupeři vrátili. Potvrdili jsme tím de facto úlohu favorita, protože ze současných albrechtických týmů působíme v nejvyšší soutěži, i když hrajeme až I.A třídu,“ vysvětlil Kohút.

Letošního turnaje se neúčastnilo Město  Albrechtice, které zažívá sportovní a ekonomický  úpadek klubu. Právě jeho neúčast umožnila albrechtickému Baníku přiblížit se v historické tabulce celkovému prvenství, což se i povedlo.

Díky současnému týmu Baníku se klub s patnácti prvenstvími přiblížil právě Městu Albrechtice (16 prvenství) a za dva roky bude na domácí půdě hostit 49. ročník akce, na němž bude útočit na historické prvenství. Dorovnat jej bude moci v příštím roce, kdy se 48. díl Štítu odehraje v Lesních Albrechticích u Březové na Opavsku. 

VÝSLEDKY

Zápasy ve skupině: Baník Albrechtice – Albrechtice nad Vltavou 3:0, Albrechtice v Jizerských horách – Velké Albrechtice 3:0, Albrechtice v Jizerských horách – Albrechtice nad Vltavou 7:1, Baník Albrechtice – Velké Albrechtice 3:1, Albrechtice v Jizerských horách – Baník Albrechtice 1:0, Velké Albrechtice – Albrechtice nad Vltavou 0:0, 0:2 na penalty

Pořadí ve skupině: 1. Albrechtice v Jizerských horách – 9 bodů, 2. Baník Albrechtice – 6, 3. Albrechtice nad Vltavou – 2, 4. Velké Albrechtice – 1.

O 3. místo: Albrechtice nad Vltavou – Velké Albrechtice 1:0

O 1. místo: Albrechtice v Jizerských horách – Baník Albrechtice 3:6

Nejlepší střelec: Jan Pipek (Albrechtice v Jizerských horách) – 4 góly

Nejlepší hráč: Michal Kvapil (Baník Albrechtice)

Nejlepší brankář: Břetislav Gradek (Baník Albrechtice)

Odkaz na článek ZDE

Zdroj: karvinsky.denik.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *