Po domácí porážce jede Baník do Starého Města

Po první prohře na domácí půdě v sezóně míří fotbalisté Baníku na hřiště soupeře. V sobotu nastoupí na hřišti mužstva – 1. SC Staré Město. Staré Město je s dvanácti body na sedmé pozici. Baník po první porážce opustil první místo a v tabulce s devatenácti body je na druhé příčce. Deváté (prozatímní poslední utkání před koronavirovou pauzou) mistrovské utkání v nové sezoně má výkop v sobotu 10. října v 15 hodin.

Baník: první porážka v nové sezóně

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli na hřišti Libhoště. Baník na stadionu Libhoště čekal velmi těžký souboj. Odkud si Baník odvezl jeden bod za remízu 2:2. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník opět na hřišti soupeře, a to ve Vratimově odkud Baník odjížděl s vítězstvím 0:3. Poté se Baník poprvé představil konečně doma a bylo z toho vítězství 6:2 proti Dobré. Pak Baník zavítal na hřiště Smilovic, odkud si odvezl tři body za vysoké a zasloužené vítězství 0:6. Následovala dohrávka druhého kola, kdy doma Baník přivítal těžký tým z Dobratic a zvítězil výsledkem 2:1. Následně Baník přivítal doma tým Dolní Lutyně, který vyprovodil výsledkem 4:0. Poté si Baník přijel pro tři body na hřiště Hnojníka díky vítězství 0:2. A v posledním dosavadním utkání poprvé prohrál, a to doma s Orlovou výsledkem 1:2, když v utkání byl Baník lepším týmem, ale bohužel neproměnil své šance.

Baník tak po osmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na skvělé 2. pozici se ziskem devatenácti bodů a skóre 26:7. Bilance Baníku je z osmi utkání – šest vítězství, jedna remíza a jedná porážka. Nejlepším střelcem Baníku je se sedmi trefami Antonín Chumchal.

Staré Město: těsná porážka v Libhošti

Staré Město vstoupilo do nové sezóny porážkou v Orlové (0:1) a doma s Vratimovem (0:3). Poté  však přišly čtyři vítězství v řadě. Doma s Jistebníkem výsledkem 2:0, v Jablunkově výsledkem 1:2, doma s největším aspirantem na postup se Stonavou výsledkem 3:2. Poté následovalo vítězství výsledkem 0:1 na hřišti Lučiny. V posledním dosavadním odehraném utkání Staré Město u Frýdku – Místku zajíždělo na hřiště doma velmi těžkého protivníka, a to do Libhoště. Odkud si odvezlo Staré Město těsnou prohru výsledkem 2:1.

Staré Město tak po svých sedmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem dvanácti bodů a skóre 9:9. Bilance Starého Města je ze sedmi utkání – čtyři vítězství a tři porážky. Nejlepším střelcem Starého Města je s pěti trefami Vojtěch Smilowski

Vzájemná bilance: o hodně lepší pro Staré Město

Poslední vzájemný duel skončil o hodně lepé pro tým Albrechtic, který v posledním vzájemném utkání porazil doma Staré Město v nedohrané sezóně v podzimní části výsledkem 7:0. Nutno dodat, že Staré Město přijelo v hodně oslabené sestavě. Oba soupeři se jinak střetli celkem patnáctkrát a bilance je příznivější pro Staré Město. Z pěti vítězství se radoval Baník a osmkrát Staré Město, dvakrát skončilo střetnutí těchto dvou mužstev nerozhodně. Baník tak čeká v dalším utkání sezóny velmi těžký a nevyzpytatelný soupeř. Baník však má tomuto soupeři ze vzájemných utkání hodně, co vracet! Všichni věříme, že Baník vylepší s tímto soupeřem svoji bilanci a v sobotu zvítězí.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – 1. SC Staré Město 7:0 (8. kolo I.A třídy sk. B, neděle 22.9.2019)
Branky: 12., 30. a 71. Kvapil Michal, 42. a 88. Izaiáš Tomáš, 2. Chumchal Antonín, 45. Hovůrka Jan
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (59. Schindler), Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Chumchal, Kvapil, Dorozlo (46. Žyla M.), Klus (59. Wojciechowski), Kubiena (66. Hogh) – Hovůrka (53. Vondrus)
1. SC Staré Město: Střalka A. (35. Pagáč) – Birčák Jak., Vašenda, Papaj, Šimek – Němec Pat., Němec T., Koloničný R., Furdan – Střalka K. (80. Birčák Jon.), Glembek

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Libhošť – 1.SC Staré Město 2:1 (9. kolo I.A třídy sk. B, 4.10.2020)
Branky: 8. Šimíček Daniel, 34. Smolarčík Jan – 22. Střalka Kamil
1.SC Staré Město: Střalka A. – Němec T., Hottek, Rakovcij, Mašlonka (73. Psota) – Birčák (58. Roháček), Šimek, Glembek, Smilowski, Pavela (85. Blažek) – Střalka K.

FK Baník Albrechtice – FK Slavia Orlová-Lutyně 1:2 (9. kolo I.A třídy sk. B, 4.10.2020)
Branky: 12. Cieslawski Martin – 73. a 89. Jatagandzidis David
FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena, Pešek (57. Klus), Žyla M., Žyla D. – Chumchal (86. Šlampiak), Kvapil (81. Kociolek Jan)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – STARÉ MĚSTO 3:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 2:1
Sezona 11/12: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1
Sezona 12/13: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 4:0
Sezona 15/16: STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 0:3
Sezona 16/17: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:0
Sezona 17/18: BANÍK – STARÉ MĚSTO 2:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 0:1
Sezona 18/19: STARÉ MĚSTO – BANÍK 4:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:4
Sezona 19/20: BANÍK – STARÉ MĚSTO 7:0

Mistrovské utkání 10. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu ve Starém Městě v sobotu 10. října v 15:00 hodin. Jde o poslední utkání před čtrnácti denní pauzou kvůli koronavirové epidemii. Hraje se bohužel bez diváků, tak držte Baníku palce aspoň na dálku. Všichni budeme doufat a věřit, že po čtrnácti denní pauze se zpět vrátíme na fotbalová hřiště a budeme pokračovat. Na zápas byla nominována trojice sudích Petr Hrňa – René Seidler – Michal Mitura. Delegátem utkání FAČR je pan Ladislav Kubánek. Jak toto další venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme, co to půjde, co nejrychleji samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *