Série neporazitelnosti skončila, Baník Albrechtice – Slavia Orlová 1:2

Každá série jednou končí. Ta Albrechtická, která čítala sedm utkání bez porážky, skončila doma ve šlágru 9. kola v boji o první místo proti Orlové, kde Baníkovci prohráli 1:2. První poločas sice vyhráli díky gólů Martina Cieslawského z 12. minuty, ale hostům z Orlové se po změně stran podařilo dvěma góly Davida Jatagandzidise z 73. a 89. minuty duel otočit. Albrechtičtí fotbalisté tak poprvé v sezóně museli všechny body přenechat svému soupeři.

FK Baník Albrechtice – FK Slavia Orlová-Lutyně 1:2 (1:0)

V devátém kole se proti sobě postavili sousedi z tabulky v souboji o první místo. Baník hostil Orlovskou Slavii. Trenér Dušan Kohút na trávník poslal naprosto stejnou sestavu jako v minulém vítězném utkání v Hnojníku.

Od samého začátku se Orlová ukázala jako snaživý soupeř, v úvodu se ale hrálo především uprostřed hřiště. Aktivnějším týmem byl ale domácí Baník. První vážnější možnost přišla ve 12. Minutě a byl z toho první gól utkání. Po faulu u domácí střídačky si postavil k rozehrávce volného přímého kopu Petr Kubiena a jeho centrovaný míč se odrazil na volného Martina Cieslawského, pro kterého nebyl problém dostat míč do sítě a vstřelil, jak úvodní gól v utkání, tak svoji první branku v dresu Baníku v mistrovském utkání – 1:0. Další šanci měl v prvním poločase Antonín Chumchal, který se dobře uvolnil, ale nemířil přesně. Baník byl v prvním poločase lepším týmem a další šanci měl Kubiena a Kvapil, ale ani oni nebyli úspěšní. Na druhé straně si Orlová nevypracovala v prvním poločase skoro žádnou velkou šanci, a tak se šlo do kabin za zaslouženého vedení 1:0 pro Baník.

Do druhého poločasu nastoupil Baník se stejnou sestavou. Hosté také beze změny. Orlová měla ve druhém poločase více držení míče, ale žádné skoro velké šance nepřicházely. To na straně Baníku ano. Velkou příležitost měl Petr Kubiena, ale opět nemířil přesně. A ani střelecký pokus Antonína Chumchala neskončil, tam kde měl. Orlová ve druhém poločase měla více míč na svých kopačkách, ale jak už bylo zmíněno, tak šance měl spíše Baník. Ale i Orlová čekala na svou příležitost. A ta přišla v 73. minutě, kdy se dostal k dlouhému míči za obranu obávaný střelec David Jatagandzidis a obstřelil domácího brankáře – 1:1. Po vyrovnávací brance měl Baník ještě dvě velké možnosti, nejdříve Petr Kubiena, který svůj samostatný únik ze strany však neproměnil a ani pokus Chumchala po volném přímém kopu nebyl úspěšný. Když už to vypadalo že souboj skončí nerozhodně přišla 89. minuta utkání a s ní obrovská radost Orlovských hráčů. Baník udělal chybu na pravé straně hřiště, kterou využil k centru Jan Nowinski a našel naběhnutého Davida Jatagandzidise a ten otočil skóre utkání – 1:2. Baník však mohl i hned vyrovnat, ale tečovanou střelu dokázal výborným zákrokem zneškodnit brankář Orlové Virec. Baníku tak skončila dlouhá série sedmi zápasů bez prohry. Doufejme, že v příštím zápase se rozjede série nová. Albrechtičtí fotbalisté znovu nastoupí na hřišti soupeře, a to konkrétně již v sobotu 10. října od 15:00 hodin na hřišti ve Starém Městě u Frýdku – Místku (10 . kolo 1.A třídy skupiny B).

Branky: 12. Cieslawski Martin – 73. a 89. Jatagandzidis David, ŽK: 59. Vagner Lukáš, 65. Kubiena Petr, 67. Hovůrka Jan – 28. Maleňák Marek, 77. Botur Tomáš, Rozhodčí: Starý Matyáš – Beran Jan, Picmaus Jiří, Počet diváků: 35 (dle zápisu !!!)

FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena, Pešek (57. Klus), Žyla M., Žyla D. – Chumchal (86. Šlampiak), Kvapil (81. Kociolek Jan). Trenér: Kohút Dušan

FK Slavia Orlová – Lutyně: Virec – Jurček (74. Věčorek T.), Hanusek, Derík, Botur – Kadlíček (66. Kondziolka), Maleňák, Stebel, Nowinski – Zolman (86. Koník), Jatagandzidis. Trenér: Divina Roman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *