Šlágr kola je tady! Baník bude hájit první místo proti druhé Orlové

V 9. kole bude v Albrechticích k vidění souboj dvou aktuálně nejlepších týmů 1.A třídy skupiny B. Albrechtičtí jsou s 19 body první, jejich soupeř – FK Slavia Orlová-Lutyně ztrácí pouhý jeden bod. Baník navíc ještě neokusil hořkost porážky, Orlová ztratila jen jednou, když prohrála doma se Stonavou. Utkání z kategorie těch nejatraktivnějších startuje v neděli 4. října od 15:30 hodin.

Baník: výhra v Hnojníku udržela průběžnou první příčku

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli na hřišti Libhoště. Baník na stadionu Libhoště čekal velmi těžký souboj. Odkud si Baník odvezl jeden bod za remízu 2:2. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník opět na hřišti soupeře, a to ve Vratimově odkud Baník odjížděl s vítězstvím 0:3. Poté se Baník poprvé představil konečně doma a bylo z toho vítězství 6:2 proti Dobré. Pak Baník zavítal na hřiště Smilovic, odkud si odvezl tři body za vysoké a zasloužené vítězství 0:6. Následovala dohrávka druhého kola, kdy doma Baník přivítal těžký tým z Dobratic (vítězství 2:1) a poté domácí utkání s týmem Dolní Lutyně, který Baník vyprovodil výsledkem 4:0. Následně Baník v posledním dosavadním utkání zajížděl na hřiště nováčka do Hnojníku, odkud si odvezl zasloužené vítězství výsledkem 0:2, díky brankám již v prvním poločase z kopaček Tondy Chumchala a Petra Kubieny.

Baník tak po sedmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na skvělé 1. pozici se ziskem devatenácti bodů a skóre 25:5. Bilance Baníku je ze sedmi utkání – šest vítězství a jedna remíza. Nejlepším střelcem Baníku je se sedmi trefami Antonín Chumchal.

Orlová: aspirant na postup porazil doma Libhošť

Orlovská Slavie se pasuje na jednoho ze dvou aspirantu na postup do Krajského přeboru, tím druhým je Stonava. A svoji roli aspiranta postupu zatím potvrzuje. Svěřenci Romana Diviny vstoupili do sezóny těsnou výhrou se Starým Městem 1:0. Poté přivezli tři body z Jistebníku za vítězství 1:2, tři body získala Orlová i doma s Jablunkovem za vítězství 6:1. Ve čtvrtém utkání přišla jediná prozatímní ztráta, kdy Orlovská Slavie doma podlehla Stonavě výsledkem 0:3. V 6. kole otočila Orlová v domácím prostředí utkání s Lučinou a zvítězila 2:1. V sedmém kole si přivezla Orlová velmi cenné vítězství 0:1 z Dobratic. V posledním dosavadním odehraném utkání Orlová doma porazila 3:1 Libhošť.

Orlová tak po sedmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na výborné 2. pozici se ziskem osmnácti bodů a skóre 15:7. Bilance Orlové je ze sedmi utkání – šest vítězství a jedna porážka. Nejlepším střelcem Orlové je s osmi trefami, nikdo jiný než David Jatagandzidis.

Vzájemná bilance: lepší pro Orlovou

Baník se v mistrovských utkáních utkal s Orlovou ještě v dobách divize celkem osmnáctkrát a v rámci 1. A třídy třikrát. V posledním mistrovském střetnutí v dobách divize se oba týmy střetly v sezóně 2006/2007, kdy na podzim zvítězil doma Baník výsledkem 2:1 a v odvetě na jaře vyhrál tým Orlové výsledkem 2:0. V minulé nedohrané sezóně již v 1. A třídě zvítězila na podzim doma Orlová 5:3. Ze střetnutí v soutěžních utkáních má lepší bilanci tým Orlové, která zvítězila desetkrát, Baník zvítězil sedmkrát a čtyřikrát se zrodila remíza. Jak dopadne tentokrát vzájemný duel obou týmů, se dozvíme v neděli.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Slavia Orlová-Lutyně – FK Baník Albrechtice 5:3 (4. kolo I.A třídy sk. B, sobota 24.8.2019)
Branky: 34., 38. a 73. Jatagandzidis David, 7. Klimsza Petr, 84. Renta Dominik – 18. a 42. Chumchal Antonín, 78. Vagner Lukáš z pok. kopu
FK Slavia Orlová-Lutyně: Thanh Luu – Mleziva (82. Hruška), Kempný, Hanusek, Botur – Klimsza, Kremzer, Macháček (35. Koník), Nowinski – Jatagandzidis, Renta
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Schindler (46. Antonín) – Vondrus, Pařík, Dorozlo, Žyla M. (76. Kvapil), Kubiena – Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Sokol Hnojník – FK Baník Albrechtice 0:2 (8. kolo I.A třídy sk. B, 26.9.2020)
Branky: 16. Chumchal Antonín, 23. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner (74. Šlampiak) – Kubiena, Pešek, Žyla M., Žyla D. – Chumchal (84. Pařík A.), Kvapil (70. Hogh)

FK Slavia Orlová-Lutyně – FC Libhošť 3:1 (8. kolo I.A třídy sk. B, 26.9.2020)
Branky: 15. Vybíral Jan, 55. Kadlíček Vojtěch, 64. Jatagandzidis David – 32. Šimíček Daniel
FK Slavia Orlová-Lutyně: Virec – Zolman (80. Kondziolka), Hanusek, Vybíral, Nowinski – Kadlíček, Maleňák, Stebel (87. Jurček), Botur – Derík (75 Koník), Jatagandzidis

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 94/95: BANÍK – ORLOVÁ 1:7, ORLOVÁ – BANÍK 2:1
Sezona 95/96: BANÍK – ORLOVÁ 2:1, ORLOVÁ – BANÍK 0:1
Sezona 00/01: ORLOVÁ – BANÍK 0:0, BANÍK – ORLOVÁ 0:1
Sezona 01/02: BANÍK – ORLOVÁ 1:0, ORLOVÁ – BANÍK 1:2
Sezona 02/03: ORLOVÁ – BANÍK 2:0, BANÍK – ORLOVÁ 1:0
Sezona 03/04: ORLOVÁ – BANÍK 1:1, BANÍK – ORLOVÁ 0:1
Sezona 04/05: ORLOVÁ – BANÍK 0:0, BANÍK – ORLOVÁ 0:4
Sezona 05/06: BANÍK – ORLOVÁ 0:1, ORLOVÁ – BANÍK 0:0
Sezona 06/07: BANÍK – ORLOVÁ 2:1, ORLOVÁ – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: ORLOVÁ – BANÍK 2:1, BANÍK – ORLOVÁ 3:2
Sezona 19/20: ORLOVÁ – BANÍK 5:3

Zápas o první místo v tabulce začíná – mistrovské utkání 9. kola 1. A třídy skupiny B na albrechtickém stadionu v neděli 4. října v 15:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím důležitém a velmi těžkém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj velmi kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším domácím a velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Matyáš Starý – Jan Beran – Jiří Picmaus. Jak toto další domácí mistrovské utkání a utkání o první místo dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *