To byly nervy! Baník přetlačil Dobratice, Baník Albrechtice – TJ Dobratice 2:1

Dohrávka 2. kola byla dnes 16. září k vidění v Albrechticích, kde Baník přivítal silné Dobratice. Téměř celý zápas se hrál velmi kvalitní fotbal. V prvním poločase bylo k vidění několik šancí na obou stranách. Jako první se radoval Baník, který poslal do vedení ve 42. minutě Jiří Pešek. Do konce první části hry hosté nestihli vyrovnat. Srovnání stavu však přišlo záhy po změně stran, kdy se v 51. minutě trefil kapitán Dobratic Marián Causidis. Vítězství však přeci jenom zůstalo v Albrechticích. Zasloužil se o to hned po vyrovnávací brance Michal Kvapil, který v 52. minutě po pěkné akci dorazil míč do branky a upravil na konečných 2:1. Baník tak bodoval i v dohrávce v těžkém utkání a i v pátém vystoupení dokázal bodovat a po pěti odehraných utkáních má třináct bodů a poskočil na první místo.

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 2:1 (1:0)

V dohrávce a v pátém utkání Baník, ve kterém přivítal tým Dobratic domácí kouč Dušan Kohút musel udělat několik vynucených změn. Kvůli zranění musel Albrechtický trenér oželet opět Jindřicha Kluse. K dizpozici nebyl ani Lukáš Vagner a ani Martin Cieslawski.

Dobratice nastoupily do utkání ve vysokém tempu a úvodní minuty patřily hostům. Baník však rychle srovnal hru a hrál se velmi kvalitní fotbal, kterému však někdy svými nepřesnými výroky na obou stranách škodil hlavní rozhodčí Kubáček. Na obou stranách bylo k vidění několik šancí. V prvním poločase se však početná návštěva na albrechtickém stadionu mohla radovat až ve 42. minutě. Od levé strany přišla přihrávka na, který posunul na malé vápno Jiřímu Peškovi, jenž propálil všechno, co mu stálo v cestě – 1:0. Do konce prvního poločasu zbývaly tři minuty, za kterých již další branka nepadla. Do kabin se tak šlo za těsného vedení Baníku.

I v úvodních okamžicích druhého poločasu byli hostí aktivnějším týmem. První velkou šanci však měl Baník, ale bez gólového úspěchu. A tak vzápětí přišel trest na druhé straně. Kapitán Marián Causidis využil nedorozumění brankáře Gradka se stoperem Hovůrkou a neměl tedy problém dostat míč do branky a srovnat – 1:1. Vyrovnaný stav však dlouho nevydržel. Svůj střelecký instinkt ukázal Michal Kvapil, který po velmi pěkné akci využil vyraženou střelu brankářem Bockem a podruhé poslal Baník do vedení – 2:1. Baník dokázal podruhé strhnout vedení na svojí stranou. To už Baníkovci udrželi a v krásném utkání porazili Dobratice 2:1! A to ještě těsně před koncem utkání po faulu na Chumchala měl Baník možno pokutového kopu. K penaltě se postavil Hovůrka, jenže Bocek jeho špatně kopnutou penaltu dokázal lapit, ale Baník to naštěstí nemuselo mrzet!

Baník tak dokázal zvládnou další těžké utkání a z pěti úvodních utkání získal skvělých třináct bodů, což dostalo Baníkovce na první místo. Pojďte proto klukům poděkovat účastí na dalších zápasech, a to konkrétně již v neděli 20. září od 16:00 hodin na domácím hřišti proti týmu z Dolní Lutyně (7 . kolo 1.A třídy skupiny B).

Branky: 42. Pešek Jiří, 52. Kvapil Michal – 51. Causidis Marián, ŽK: 11. Pešek Jiří, 14. Chumchal Antonín, 26. Gradek Břetislav – 29. Somr Lukáš, 33. Skotnica Ondřej, 57. Slavík Pavel, 74. Lýsek Patrik, 90. Stříž Marcel, Rozhodčí: Kubáček Vojtěch – Jurajda David, Smetana Patrik, Počet diváků: 200

FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Izaiáš  – Kubiena, Pešek, Žyla M., Kvapil – Chumchal (87. Korzeniowski), Šlampiak (77. Hogh). Trenér: Kohút Dušan

TJ Dobratice: Bocek – Somr, Dobiáš (67. Kohut), Slavík, Skotnica – Kantor (77. Lisník), Mitrenga (65. Mitrenga), Stříž, Causidis – Pařenica, Šimeček. Trenér: Korabík Marián

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *