Dohrávka je tady, Baník hostí Dobratice

Potvrdí Baník třemi body velmi solidní vstup do nové sezóny, anebo si hosté odvezou z Albrechtic aspoň bod? Těžký zápas, určitě jeden z nejtěžších v dosavadním průběhu soutěže, čeká na domácí tým Albrechtic, kdy Baník přivítá tým – TJ Dobratice. Oba soupeři se měli potkat třetí srpnový víkend, ale Baník se účastnil tradičního Štítu Albrechtic. Dobratice souhlasily s přeložením a oba týmy se následně domluvily na třetí záříjovou středu. Velmi zajímavý a zřejmě nadprůměrný duel se hraje ve středu 16. září od 17 hodin.

Baník: zasloužené a důležité vítězství ze Smilovic

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli na hřišti Libhoště. Baník na stadionu Libhoště čekal velmi těžký souboj. Odkud si Baník odvezl jeden bod za remízu 2:2. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník opět na hřišti soupeře, a to ve Vratimově odkud Baník odjížděl s vítězstvím 0:3. Poté se Baník poprvé představil konečně doma a bylo z toho vítězství 6:2 proti Dobré. Následně Baník v posledním dosavadním utkání zajížděl na hřiště Smilovic, odkud si odvezl tři body za vysoké a zasloužené vítězství 0:6, kdy se třikrát prosadil Antonín Chumchal a jednou trojice Lukáš Vagner, Jan Hovůrka a Michal Kvapil.

Baník tak po čtyřech svých odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem deseti bodů a skóre 17:4. Bilance Baníku je ze čtyř utkání – tři vítězství a jedna remíza. Nejlepším střelcem Baníku je se šesti trefami Antonín Chumchal.

Dobratice: zasloužená výhra 0:5 na hřišti Hnojníka

Tým Dobratic vstoupil do nové sezóny domácí porážkou s Dobrou výsledkem 2:3, ale poté v dosavadních třech utkáních neztratil ani bod, a všechna tři utkání vyhrál. Nejdříve si Dobratice přijely pro tři body do Smilovic za výhru 0:2. Poté Dobratice doma zostudily tým Dolní Lutyně výsledkem 12:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání Dobratice vyhrály v Hnojníku výsledkem 0:5, kdy se třikrát prosadil kapitán Marián Causidis, jednou Ondřej Skotnica a Matěj Šimeček.

Dobratice tak po svých čtyřech odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B jsou na 5. pozici se ziskem devíti bodů a skóre 21:5. Bilance Dobratic je ze čtyř utkání – tři vítězství a jedna porážka. Nejlepším střelcem Dobratic je se šesti trefami kapitán Marián Causidis.

Vzájemná bilance: lepší ve prospěch Baníku

Z jedenácti dosavadních vzájemných střetnutí má lepší bilanci Baník, když sedmkrát zvítězil, jednou utkání skončilo nerozhodně a třikrát se radoval z vítězství tým Dobratic. Poslední dva duely v sezoně 2018/2019 vždy vyhrály hostující mužstva. Na podzim Dobratice v Albrechticích 1:2 a na jaře Baník v Dobraticích 2:5. Podzimní utkání nedokončené minulé sezóny vyhrál Baník doma výsledkem 3:0. Zvítězí opět domácí tým nebo hostující? Doufáme a věříme, že zůstanou tři body doma a Baník vylepší svoji vzájemnou bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 3:0 (5. kolo I.A třídy sk. B, neděle 1.9.2019)
Branky: 7. Kvapil Michal, 78. Antonín Bruno, 85. Izaiáš Tomáš
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Žyla M. (73. Hogh), Vondrus (73. Hovůrka), Klus, Dorozlo (80. Pařík), Kubiena – Kvapil (60. Antonín)
TJ Dobratice: Bocek – Skotnica, Škapa, Lýsek, Béla (46. Lisník) – Mitrenga (87. Bezecný), Kohut, Pařenica, Causidis, Somr – Šimeček

Poslední zápasy obou soupeřů:

SC Smilovice – FK Baník Albrechtice 0:6 (6. kolo I.A třídy sk. B, 13.9.2020)
Branky: 43., 44. a 85. Chumchal Antonín, 15. Vagner Lukáš, 52. Hovůrka Jan, 65. Kvapil Michal
FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner (22. Šlampiak) – Kubiena, Pešek, Žyla M. (77. Dorozlo), Žyla D. – Chumchal, Kvapil

TJ Sokol Hnojník – TJ Dobratice 0:5 (6. kolo I.A třídy sk. B, 12.9.2020)
Branky: 5., 44. a 55. Causidis Marián, 38. Skotnica Ondřej, 52. Šimeček Matěj
TJ Dobratice: Bocek – Kantor, Dobiáš, Lýsek, Skotnica – Mitrenga (56. Kohut), Pařenica (68. Škapa), Stříž (72. Březina), Somr (57. Lisník) – Šimeček, Causidis (74. Slavík)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 14/15: BANÍK – DOBRATICE 4:1, DOBRATICE – BANÍK 1:2
Sezona 15/16: DOBRATICE – BANÍK 2:2, BANÍK – DOBRATICE 4:1
Sezona 16/17: BANÍK – DOBRATICE 4:0, DOBRATICE – BANÍK 4:5
Sezona 17/18: DOBRATICE – BANÍK 7:2, BANÍK – DOBRATICE 2:3
Sezona 18/19: BANÍK – DOBRATICE 1:2, DOBRATICE – BANÍK 2:5
Sezona 19/20: BANÍK – DOBRATICE 3:0

Mistrovské utkání 2. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu ve středu 16. září v 17:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v druhém domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto druhém domácím a velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Vojtěch Kubáček – David Jurajda – Patrik Smetana. Jak toto druhé domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *