Baník v neděli zavítá na půdu Smilovic

Dalším protivníkem Baníku budou Smilovice, mužstvo, které doma ještě nevyhrálo. V 6. kole půjde také Baníku o prodloužení bodové série, kterou Baník drží od úvodního kola. Baník tak bude chtít potvrdit bodový zisk z minulého utkání opět na hřišti soupeře, a to tentokrát na hřišti, jak již bylo zmíněno, mužstva – SC Smilovice. Čtvrté mistrovské utkání v nové sezoně má výkop v neděli 13. září v 16 hodin.

Baník: domácí zasloužené vítězství s Dobrou

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli na hřišti Libhoště. Baník na stadionu Libhoště čekal velmi těžký souboj. Odkud si Baník odvezl jeden bod za remízu 2:2. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník opět na hřišti soupeře, a to ve Vratimově odkud Baník odjížděl s vítězstvím 0:3. Poté se Baník poprvé představil konečně doma a bylo z toho vítězství 6:2 proti Dobré. Dvakrát se prosadila dvojice Michal Kvapil – Antonín Chumchal a jednou duo Daniel Žyla a Jiří Pešek.

Baník tak po třech svých odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 4. pozici se ziskem sedmi bodů a skóre 11:4. Bilance Baníku je ze třech utkání – dvě vítězství a jedna remíza. Nejlepšími střelci Baníku je shodně trojice Jiří Pešek, Michal Kvapil a Antonín Chumchal.

Smilovice: velmi cenné a první vítězství z Libhoště

Smilovice oproti Baníku zažívají opačný vstup do sezóny. Úvodní tři kola totiž tým pod vedením trenéra Jakuba Štvrtňi prohrál, a to nejdříve doma se Stonavou 1:4. Poté stejným výsledkem nestačil na domácí Lučinu a následně doma prohrál s týmem Dobratic výsledkem 0:2. Prvního bodového zisku a velmi cenného se dočkal tým Smilovic v posledním dosavadním odehraném utkání, když přivezl domů tři body z hřiště Libhoště za vítězství 1:4.

Smilovice tak po čtyřech odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 11. pozici se ziskem tři bodů a skóre 5:11. Bilance Smilovice je ze čtyř utkání – jedno vítězství a tři porážky. Nejlepšími střelci Smilovice je dvojice Filip Przyczko a Petr Dytko, kdy oba se trefili dvakrát.

Vzájemná bilance: ve prospěch Smilovic

Oba týmy se doposud utkaly v mistrovských utkáních celkem devětkrát a lepší bilanci má tým Smilovic, který čtyřikrát vyhrál, a třikrát se zrodila remíza. Baník tak tohoto soupeře porazil jen dvakrát. V podzimní části sezony 2018/2019 bylo vzájemné střetnutí na hřišti Smilovic pro Baník velmi hrozivé, jelikož Baník na půdě Smilovic prohrál vysoko 5:0. V jarní části, ale Baník svému soupeři prohru oplatil, a to výsledkem 4:0 a konečně ve vzájemném střetnutí Smilovice porazil. V minulé nedokončené sezóně Baník doma na podzim porazil Smilovice 4:2. Věříme, že v nedělním utkání Baník naváže na poslední vzájemné střetnutí a ve vzájemných střetnutích si připíše třetí vítězství a poprvé vyhraje ve Smilovicích.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – SC Smilovice 4:2 (10. kolo I.A třídy sk. B, neděle 6.10.2019)
Branky: 27. a 60. Kvapil Michal, 55. Hovůrka Jan, 90. Chumchal Antonín – 71. Cienciala Radek, 83. Przyczko Filip
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (69. Schindler) – Hogh (46. Chumchal), Kvapil, Žyla M., Klus (80. Pařík M.), Kubiena (69. Vondrus) – Hovůrka
SC Smilovice: Kroužek T. – Barteczek Rom., Kocur, Samek, Kohut P. – Wilk, Dytko (88. Balvar), Barteczek Rad., Cienciala (78. Wojnar) – Przyczko, Čermák (65. Pristáš). 

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Libhošť – SC Smilovice 1:4 (5. kolo I.A třídy sk. B, 6.9.2020)
Branky: 65. Smolarčík Jan – 53. a 89. Dytko Petr, 14. Cienciala Radek, 30. Kotas Adam
SC Smilovice: Kroužek – Kohut, Kocur, Bujok, Wilk – Michalek, Dytko, Štvrtňa (78. Máj), Cienciala – Przyczko, Kotas (85. Wojnar)

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dobrá 6:2 (5. kolo I.A třídy sk. B, 6.9.2020)
Branky: 22. a 59. Kvapil Michal, 73. a 82. Chumchal Antonín, 24. Pešek Jiří, 35. Žyla Daniel – 42. Zícha Ondřej, 55. Sekanina Martin
FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena, Pešek, Žyla M., Žyla D. (81. Hogh) – Chumchal (83. Pařík A.), Kvapil (81. Šlampiak)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – SMILOVICE 0:1, SMILOVICE – BANÍK 3:3
Sezona 11/12: BANÍK – SMILOVICE 2:2, SMILOVICE – BANÍK 2:2

Sezona 12/13: BANÍK – SMILOVICE 0:2, SMILOVICE – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: SMILOVICE – BANÍK 5:0, BANÍK – SMILOVICE 4:0
Sezona 19/20:  BANÍK – SMILOVICE 4:2

Mistrovské utkání 6. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu ve Smilovicích v neděli 13. září16:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v třetím venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte nové posily a souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto třetím venkovním a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Zbyněk Tomšík – Ivan Bartoš – Petr Hrňa.  Jak toto třetí venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *