Tři body zůstaly doma, Baník Albrechtice – Sokol Dobrá 6:2

Povedený vstup do nové sezony. Baník ve třetím utkání hostil na své půdě tým z Frýdecko – Místecká, a to tým TJ Sokol Dobrá. Baník v prvním poločase měli více ze hry a byl lepším týmem, což potvrdilo vedení Baníku 3:0, které bylo zasloužené. Hosté dokázali, ale i přes převahu Baníku těsně před koncem prvního poločasu snížit na 3:1 z přímého volného kopu. Ve druhém poločase byl obraz hry skoro podobný jako v prvním poločase. První se však prosadili hosté, ale to bylo vše že strany Dobré, jelikož za čtyři minuty poslal Michal Kvapil Baník opět do dvoubrankového vedení, a poté přidal dvě branky Antonín Chumchal a o tom, kde zůstanou tři body, bylo rozhodnuto. Baník tak i ve svém třetím vystoupení dokázal bodovat a po třech odehraných utkáních má sedm bodů.

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dobrá 6:2 (3:1)

Ve třetím utkání Baník, ve kterém přivítal tým Dobré domácí kouč Dušan Kohút musel udělat jednu vynucenou změnu. Kvůli zranění musel Albrechtický trenér oželet Jindřicha Kluse, místo kterého dostal od začátku prostor Martin Cieslawski letní posila klubu. Cieslawski se postavil na post pravého beka a Daniel Žyla se posunul na post levého záložníka.

Baník šel do utkání s cílem potvrdit tři cenné body z Vratimova, a potvrdila to hned první šance hned v první minutě, kdy Petr Kubiena utekl po pravé straně a předloži míč do obrovské šance Antonínu Chumchalovi, ale ten hostujícího brankáře nedokázal překonat. Baník pokračoval dále aktivně a byl lepším týmem než soupeř a vypracoval si několik dalších příležitosti na otevření skóre. Hosté se dostali do několik náznaku k ohroženi branky, ale nebyli úspěšní. První branka v utkání a zasloužená přišla ve 22. minutě, když samostatnou akci po přihrávce Jiřího Peška zakončil přesnou trefou Michal Kvapil a otevřel skóre utkání – 1:0. Za dvě minuty to vypadalo pro Baníkovce ještě lépe, když se dostal k míči Jiří Pešek a vyslal střelu na hostujícího branku, kterou dokázal brankář Pešák jen vyrazit, a to přímo zpět na kopačky Jiřího Peška, který již byl úspěšný a navýšil vedení Baníku – 2:0. Baník po dvou úvodních brankách byl jasně lepším týmem, a to potvrdil třetí brankou v utkání, když se ve 35. minutě dostal na levé straně k míči Daniel Žyla a v tváři tvář poslal přesnou střelu na bližší tyč kolem brankář – 3:0. Hosté z Dobré se moc k ohrožení domácí branky nedostavali, ale i tak se dočkali snížení, a to ve 42. minutě, kdy se prosadil Ondřej Zícha tečovanou střelou z přímého volného kopu – 3:1. Do konce prvního poločasu se již skóre nezměnilo, a Baník tak šel do kabin se zaslouženým vedením 3:1.

Do druhého poločasu nastoupil Baník se stejnou sestavu a i s cílem navýšit vedení a být stále aktivní, jak v prvním poločase. Aktivní byl Baník, ale hosté vstoupili do druhého poločasu také aktivním pojetím, a byli za to odměnění druhou brankou v utkání, kdy se nejlépe zorientoval v pokutovém území po zpětné přihrávce v 55. minutě Martin Sekanina – 3:2. Po snížení Dobré to vypadalo na dramatickou půl hodinu hry, ale nestalo se, jelikož za necelé čtyři minuty vrátil Baníku dvoubrankové vedení přesnou střelou na vzdálenější tyč Michal Kvapil – 4:2. Od této doby na hřišti jíž bylo jen jedno mužstvo, což potvrdilo i několik vyložených šancí Baníku a ještě dvě vstřelené branky, které zaznamenal v 73. minutě přesným zakončením přes brankáře Antonín Chumchal a poté opět Antonín Chumchal v 82. minutě po kličce gólmanovi Dobré a střelou do prázdné branky uzavřel skóre utkání na konečných zasloužených 6:2.

Baník tak ze třech úvodních utkáních získal sedm bodů. Pojďte proto klukům poděkovat účastí na dalších zápasech, a to konkrétně v neděli 13. září od 16:00 hodin na hřišti Smilovic (6. kolo 1.A třídy skupiny B).

Branky: 22. a 59. Kvapil Michal, 73. a 82. Chumchal Antonín, 24. Pešek Jiří, 35. Žyla Daniel – 42. Zícha Ondřej, 55. Sekanina Martin, ŽK: 75. Kubiena Petr – 82. Filipčík Jan, Rozhodčí: Godfryd Vojtěch – Písečný Lukáš, Klimek Tomáš, Počet diváků: 100

FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena, Pešek, Žyla M., Žyla D. (81. Hogh) – Chumchal (83. Pařík A.), Kvapil (81. Šlampiak). Trenér: Kohút Dušan

TJ Sokol Dobrá: Pešák – Georgiovský F., Zícha K., Zícha O. (81. Kroček), Šmahaj D. (73. Bařina) – Palarčík, Novák, Filipčík J. (83. Alexa), Koloničný (37. Platoš) – Georgiovský O., Sekanina (81. Gryžboň J.). Trenér: Zářický Tomáš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *