Poprvé na domácím hřišti. V neděli přijede Dobrá

Fanoušci Baníku se po dvou úvodních kolech také konečně dočkají. Baníkovci po zápasech v Libhošti a ve Vratimově nastoupí konečně na domácím stadionu. Na svém hřišti se v boji o další body postaví proti mužstvu – TJ Sokol Dobrá. Utkání 5. kola je na programu v neděli 6. září v 16:30 hodin.

Baník: po dvou venkovních utkání zisk čtyř bodů

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli na hřišti Libhoště. Baník na stadionu Libhoště čekal velmi těžký souboj. Baník , ale začal dobře. Ve 26. minutě dostal Baník do vedení nová posila Jiří Pešek. Na konci poločasu vyrovnal za domácí Jan Smolarčík. Druhá půle byla také vyrovnaná. Nejprve přidal druhý gól domácí Daniel Šimíček. V 75. minutě vyrovnal Michal Kvapil na konečných 2:2.  Baník tak odjel domů s jedním bodíkem. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník opět na hřišti soupeře, a to ve Vratimově odkud Baník odjížděl s vítězstvím 0:3, když se postupně prosadila trojice hráčů Baníku. Nejdříve ve 22. minutě Antonín Chumchal, v 80. minutě Marcin Žyla a v 90. minutě pečetil zasloužené vítězství Baníku Jiří Pešek.

Baník tak po dvou svých odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem čtyř bodů a skóre 5:2. Bilance Baníku je ze dvou utkání – jedno vítězství a jedna remíza. Nejlepším střelcem Baníku je nová posila Jiří Pešek s dvěma trefami. 

Dobrá: ze tři utkání = šest bodů

Tým TJ Sokol Dobrá vstoupil do nového ročníku skvělým způsobem, když v úvodním kole Dobrá na domácí půdě přivítala tým Lučiny. V tomto úvodním utkání Dobrá svého soupeře přehrála a zvítězila výsledkem 5:2. Druhé utkání Dobré bylo taky úspěšné, když Dobrá přivezla tři velmi cenné body v derby z hřiště mužstva Dobratic. Toto utkání Dobrá vyhrála výsledkem 2:3. Ve třetím dosavadním odehraném utkání Dobrá doma přivítala tým Libhoště. Třetí utkání již, ale Dobré nevyšlo, jelikož tým Libhoště prokázal svoji kvalitu a odvezl si domů zasloužené tři body za vítězství výsledkem 1:4.

Tým Dobré tedy po prozatímních třech odehraných kolech se nachází na 3. místě s celkovým skóre 9:8 a se ziskem šesti bodů. Bilance Dobré ze tři utkání je tedy – dvě výhry a jedna porážka. Nejlepším střelcem Dobré je Petr Gryžboň se čtyřmi trefami.

Vzájemná bilance: velmi vyrovnaná

Oba týmy se doposud utkaly celkem sedmkrát a lepší bilanci má tým Dobré, který třikrát vyhrál, jednou se zrodila remíza (na podzim 2018 v Dobré) a třikrát se zrodilo vítězství Baníku. V podzimní části předminulé sezony se zrodila mezi oběma týmy první remíza, když utkání v Dobré skončilo výsledkem 1:1, kdy domácí vyrovnali již v nastaveném čase a na jaře v Albrechticích zvítězil Baník výsledkem 3:0. V minulé nedohrané sezóně Baník doma na podzim porazil Dobrou 3:0. Bude Baník slavit další tři body? Doufáme a věříme, že ano a tři body zůstanou doma a Baník vylepší svoji vzájemnou bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dobrá 3:0 (7. kolo I.A třídy sk. B, neděle 15.9.2019)
Branky: 8. Hovůrka Jan, 42. Kvapil Michal, 74. Hogh Rostislav
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (55. Pařík), Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Wojciechowski (46. Žyla M.), Klus (46. Hogh), Dorozlo, Kvapil – Hovůrka (46. Antonín, 65. Vondrus)
TJ Sokol Dobrá: Pešák – Georgiovský F., Junga, Zícha (33. Gryžboň P.), Šmahaj D. – Gryžboň O. (82. Lužný), Figura, Platoš, Novák (64. Georgiovský O.), Palarčík – Filipčík

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Vratimov – FK Baník Albrechtice 0:3 (4. kolo I.A třídy sk. B, 29.8.2020)
Branky: 22. Chumchal Antonín, 80. Žyla Marcin, 90. Pešek Jiří
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena, Klus (84. Hogh), Pešek, Žyla M. (88. Cieslawski) – Chumchal (89. Šlampiak), Kvapil (68. Izaiáš). 

TJ Sokol Dobrá – FC Libhošť 1:4 (4. kolo I.A třídy sk. B, 29.8.2020)
Branky: 5. Figura Vojtěch – 3. a 86. Hajník Přemysl, 32. Hanzelka Ondřej, 41. Melčák Zbyněk
TJ Sokol Dobrá: Hanke – Georgiovský F., Junga, Zícha O. (46. Zícha K.), Šmahaj D. (83. Koloničný) – Gryžboň O. (18. Bařina, 78. Alexa), Figura, Novák (46. Musálek), Palarčík – Georgiovský O., Gryžboň P.

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 16/17: DOBRÁ – BANÍK 2:1, BANÍK – DOBRÁ 4:1
Sezona 17/18: BANÍK – DOBRÁ 0:6, DOBRÁ – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: DOBRÁ – BANÍK 1:1, BANÍK – DOBRÁ 3:0
Sezona 19/20: BANÍK – DOBRÁ 3:0

Mistrovské utkání 5. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 6. září v 16:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto prvním  domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Vojtěch Godfryd – Lukáš Písečný – Tomáš Klimek. Delegátem utkání FAČR je František Mužík. Jak toto první domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *