Skvělá práce! Baník veze domů tři body! Vratimov – Baník Albrechtice 0:3

Velmi těžké utkání čekalo na Albrechtické fotbalisty. Po úvodní remíze v Libhošti se Baník představil opět na hřišti soupeře. Trenér Dušan Kohút se svým týmem však jel se svým týmem pro body. A stalo se! Baník totiž ve Vratimově získal body všechny tři za vítězství 3:0 po brankách Tondy Chumchala z 22. minuty, Marcina Žyly z 80. minuty a Jirky Peška z poslední minuty utkání.

FC Vratimov – FK Baník Albrechtice 0:3 (0:1)

Ve 4. kole zajížděl Baník do Vratimova. Ve Vratimově čekal Baník těžký soupeř, který má v sestavě hráče s velkými zkušenostmi z vyšších soutěží. Jmenujme třeba hrající trenéra Filipa Racka. Albrechtický trenér Dušan Kohút udělal v sestavě jednu změnu a to poměrně znatelnou. Od začátku utkání nastoupil v sestavě poprvé v Albrechtickém dresu Jirka Pešek. Na lavičce byla připravena další nová akvizice z divizního Bohumína, a to mladík Martin Cieslawski.

V úvodu utkání se dal očekávat tlak domácích. Ten však nekonal a úvodních zhruba deset minut se hrál opatrnější fotbal. Poté však již začalo tempo zápasu narůstat a k vidění byl fotbal, který nepostrádal kvalitu. Za zmínku stojí šance Tondy Chumchala hned po úvodním hvizdu hlavního rozhodčího Ivana Bartoše, který se svými asistenty vedl utkání velmi dobře. Úvodní velkou šanci však Albrechtický útočník nevyužil. Postupem času přicházeli další šance Baníku. Domácí spíše hrozili ze standartních situací, ale Albrechtická obrana bránil velmi pozorně. Po velké šanci z úvodu utkání si chuť Albrechtický útočník spravil ve 22. minutě. Domácí Piskoř zachyboval, čehož využil Kubiena, jenž našel zpětnou přihrávkou Antonína Chumchala a ten se nemýlil – 0:1. Baník tato vstřelená branka nakopla k dalším akcím a domácí se nemohli vůbec dostat do hry. Především situace z 36. minuty, kdy se sám před Sotorníkem zjevil Jirka Pešek, volala po gólu. Ale domácí brankář dokázal zasáhnout, podržel svůj tým a uchránil svou svatyni před druhým gólem. Když se neujaly další šance, tak do šaten po prvním poločase odcházeli spokojenější hráči Baníku.

Do druhého poločasu šli domácí s jasným cílem – otočit nepříznivý stav. Což potvrdilo i dvojité střídání. Jenže Baník svého soupeře do šanci moc nepouštěl a snahu o vyrovnání a případném otočení skóre utkání značně narušil v 60. Minutě hrající trenér Vratimova Filip Racko, který již potrestán jednou žlutou kartou zabrzdil na polovině hřiště protiútok Baníku a hlavní rozhodčí správně udělil domácímu trenérovi druhou žlutou kartu a následně červenou. I po vyloučení však Vratimov nesložil zbraně a pokoušel se o vyrovnání, ale nepovedlo se a v 80. minutě Baník vstřelil druhý gól v utkání. Záložník Baníku Marcin Žyla dokázal zúročit samostatný únik a s domácími to nevypadalo dobře – 0:2. Baník díky dvougólovému vedení neměl důvod kam pospíchat a mohl se soustředit na defenzivu. A defenziva Baníku vydržela až do poslední minuty. V ní se navíc prosadil Jiří Pešek, který předvedl pěknou samostatnou akci od poloviny hřiště a střelou kolem brankáře Vratimova potvrdil zasloužené vítězství Baníku – 0:3.

Baník mohl doplatit na neproměňování příležitostí, Baník však v prvním i druhém poločase podali velmi dobrý výkon. Ve druhé půli se domácí snažili o vyrovnání, ale neúspěšně a Baník dokázal vstřelil druhý gól v utkání a nakonec ještě dokázal přidat další gól a po utkání se mohli radovat z velmi cenného, ale zaslouženého vítězství.

Baník tak ze dvou úvodních utkáních získal skvělé čtyři body. Pojďme klukům poděkovat účastí na dalších zápasech a to konkrétně v neděli 6. září od 16:30 hodin doma proti Dobré (5. kolo 1.A třídy skupiny B).

Branky: 22. Chumchal Antonín, 80. Žyla Marcin, 90. Pešek Jiří, ŽK: 52. a 60. Racko Filip, 40. Ezeamaku Nnaemeka Augustine, 80. Babič Vojtěch – 63. Klus Jindřich, ČK: 60. Racko Filip, Rozhodčí: Bartoš Ivan – Seidler René, Jurygáček René, Počet diváků: 80

FC Vratimov: Sotorník – Špánek (46. Hrdý), Klimsza (83. Brezula), Babič, Piskoř – Ezeamaku, Osvěčík V., Osvěčík M. (66. Mikšovič), Stibor (68. Valášek) – Trmal (46. Ledvina), Racko. Trenér: Racko Filip

FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena, Klus (84. Hogh), Pešek, Žyla M. (88. Cieslawski) – Chumchal (89. Šlampiak), Kvapil (68. Izaiáš). Trenér: Kohút Dušan

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *