Baník se opět představí venku. V sobotu na půdě silného Vratimova

Nový ročník 1. A třídy skupiny B  se již rozběhl a albrechtický Baník má za sebou první zápas v sezoně 2020/2021,. Ten sehráli svěřenci trenéra Dušana Kohúta na hřišti Libhoště, odkud si Baník jeden bodík za remízu 2:2. Potvrdit bodový zisk budou chtít Baníkovci v sobotu opět na hřišti soupeře, a to tentokrát na hřišti silného mužstva – FC Vratimov. Druhé mistrovské utkání v nové sezoně má výkop v sobotu 29. srpna v 17 hodin.

Baník: z Libhoště zasloužený jeden bod

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli na hřišti Libhoště. Zde měl trenér Baníku Dušan Kohút již i nové tváře a navrátilce – brankáře Břetislav Gradek nastoupil od začátku. To i odchovanec a krajní obránce Adam Paříka. Další navrátilec a odchovanec Albrechtic Dominik Šlampiak byl připraven na lavičce. Na lavičce byla připravena i nová posila Jiří Pešek.

Baník na stadionu Libhoště čekal velmi těžký souboj. Baník , ale začal dobře. Ve 26. minutě dostal Baník do vedení nová posila Jiří Pešek. Na konci poločasu vyrovnal za domácí Jan Smolarčík. Druhá půle byla také vyrovnaná. Nejprve přidal druhý gól domácí Daniel Šimíček. V 75. minutě vyrovnal Michal Kvapil na konečných 2:2.  Baník tak odjel domů s jedním bodíkem.

Vratimov: na úvod remíza a vítězství

To Vratimovu, který se netají postupem do Krajského přeboru vstup do soutěže vyšel asi podle představ. V prvním utkání Vratimov doma uhrál remízu 2:2 s týmem Libhoště. Poté ve druhém utkání si přivezl tři body z hřiště Starého Města u Frýdku – Místku po vítězství výsledkem 0:3. Kdy se za tým trenéra Filipa Racka prosadil dvakrát Vojtěch Osvěčík a jednou Vojtěch Trmal.

Co se týče letní přípravy, Vratimov se utkal na úvod přípravy s týmem – Hlubiny, se kterou remizoval 2:2, když se prosadil Vojtěch Trmal a Petr Michalčák. Ve druhém přípravném utkání Vratimov prohrál s Heřmanicemi výsledkem 4:1, když se prosadil Vojtěch Osvěčík. Třetím soupeřem v přípravě byl pro tým trenéra Racka slovenská Korňa, kterou Vratimov porazil 5:2, po dvou trefách Nnaemeka Augustine Ezeamaku, Vojty Trmala a jedné trefě Matyáše Osvěčíka. V dalším přípravném utkání Vratimova remizoval s Čeladnou 1:1, když se jednou prosadil Nnaemeka Augustine Ezeamaku. V generálce na soutěž Vratimov prohrál s Vřesinou výsledkem 2:0.

Vzájemná bilance příznivější pro Baník

Historie vzájemných zápasů je celkem bohatá. Baník se s Vratimovem v sobotu utká již po dvacáté. Klub, jenž v minulosti působil i v třetí lize, hrál před dvěma roky krajský přebor, kde se pohyboval jednu sezónu, jinak nastupuje v 1. A třídě skupiny B od sezóny 2012/2013. A bilance obou sobotních soupeřů je lepší pro Baník, který z devatenácti dosavadních utkání dvanáctkrát zvítězil, třikrát skončilo vzájemné utkání remízou a čtyřikrát se z vítězství radoval Vratimov. Poslední vzájemný duel se odehrál v podzimní části minulé sezóny, kdy Baník zvítězil na domácí půdě 2:1. Odvetné jarní utkání se kvůli koronravirusu nedohrálo. Souboj těchto dvou mužstev jsou tedy velmi zajímavé, což bude určitě opět i sobotní utkání. A jelikož Vratimov se netají ambicemi postupu do Krajského přeboru, tak čeká Baníkovce velmi těžké utkání.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – FC Vratimov 2:1 (3. kolo I.A třídy sk. B, neděle 18.8.2019)
Branky: 20. a 24. Klus Jindřich – 60. Osvěčík Vojtěch
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (81. Hogh), Kociolek Jakub, Vagner, Schindler (64. Žyla M.) – Kubiena, Klus (85. Antonín), Pařík, Kvapil, Chumchal (63. Izaiáš) – Hovůrka (60. Wojciechowski)
FC Vratimov: Štromp – Jašek, Babič, Pešek – Osvščík V., Tomšů (85. Hrdý) – Brezula, Osvěčík M., Piskoř – Trmal (73. Racko), Krejčířik (46. Hottek). 

Poslední zápasy obou soupeřů:

1.SC Staré Město – FC Vratimov 0:3 (3. kolo I.A třídy sk. B, 22.8.2020)
Branky: 25. a 88. Osvěčík Vojtěch, 23. Trmal Vojtěch
FC Vratimov: Štromp J. – Špánek, Klimsza, Michalčák, Piskoř – Štromp P., Osvěčík V., Stibor, Racko – Trmal, Ezeamaku

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 2:2 (3. kolo I.A třídy sk. B, 23.8.2020)
Branky: 36. Smolarčík Jan, 49. Šimíček Daniel – 26. Pešek Jiří, 75. Kvapil Michal
FK Baník Albrechtice: Gradek – Pařík A. (23. Pešek), Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena (74. Izaiáš), Žyla M., Klus (88. Šlampiak), Žyla D. – Chumchal, Kvapil (86. Hogh)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 7:1
Sezona 08/09: VRATIMOV – BANÍK 3:4, BANÍK – VRATIMOV 6:0
Sezona 09/10: BANÍK – VRATIMOV 2:1, VRATIMOV – BANÍK 0:2
Sezona 12/13: VRATIMOV – BANÍK 2:0, BANÍK – VRATIMOV 3:0
Sezona 13/14: BANÍK – VRATIMOV 3:0, VRATIMOV – BANÍK 2:0
Sezona 14/15: BANÍK – VRATIMOV 2:6, VRATIMOV – BANÍK 0:6
Sezona 15/16: VRATIMOV – BANÍK 1:3, BANÍK – VRATIMOV 4:2
Sezona 16/17: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 0:3
Sezona 18/19:  BANÍK – VRATIMOV 1:1, VRATIMOV – BANÍK 0:2
Sezona 19/20:  BANÍK – VRATIMOV 2:1

Mistrovské utkání 4. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu ve Vratimově v sobotu 29. srpna 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v druhém venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte nové posily a souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto druhém venkovním a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Ivan Bartoš – René Seidler – René Jurygáček.  Jak toto druhé venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *