Cesta na Třinecko, Baník hraje v sobotu v Jablunkově

Po dvou výhrách v řadě a čtvrtém utkání bez porážky se Baníkovci vydají na Třinecko na hřiště mužstva 1. FK Spartak Jablunkov. Ten v minulém kole přišel o bod na hřišti lídra tabulky brankou dvě minuty před koncem a již čtyři utkání nevyhrál. Baník, který doma vyprovodil sedmi góly Staré Město, tak nebude čekat vůbec jednoduchý zápas. Osmé mistrovské utkání má výkop v sobotu 28. září v 15:30 hodin.

Baník: Staré Město obdrželo sedmičku

Baník čtyři utkání nepoznal hořkost porážky a v minulém utkání doma vyprovodil Staré Město vysokým vítězstvím 7:0. Baník tak z osmi odehraných utkání jen jednou prohrál, a to ve třetím utkání v Orlové výsledkem 5:3, kde Baníkovci byli lepším týmem, ale domácí byli zase produktivnější. Jinak Baník v úvodním kole nové sezony zvítězil na hřišti nováčka v Dolní Lutyni výsledkem 1:4, následně porazil tým trenéra Radka Nešpora doma Vratimov výsledkem 2:1. Po porážce v Orlové čekal na Baník domácí souboj s nevyzpytatelným týmem z Dobratic, který Baník porazil výsledkem 3:0. Poté Baník jako první obral o body lídra tabulky z Petřvaldu na Moravě, kdy na jeho půdě skončilo utkání nerozhodně 0:0. Baník získaný bod z hřiště lídra tabulky potvrdil domácím vítězstvím 3:0 s Dobrou. A v posledním odehraném utkání Baník vyprovodil doma vysokým vítězstvím 7:0 tým Starého Města u Frýdku – Místku, když se třikrát prosadil Michal Kvapil, dvakrát Tomáš Izaiáš a jednou se prosadila dvojice Antonín Chumchal a Jan Hovůrka.

Baník tak po sedmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 2. pozici se ziskem šestnácti bodů a celkovým skóre 22:7. Bilance Baníku je ze sedmi utkání – pět vítězství, jedná remíza a jedna porážka. Nejlepší střelcem Baníku je Michal Kvapil se šesti góly.

Jablunkov: čtyři utkání bez vítězství

Sobotní soupeř Baníku z Třinecka, a to Jablunkov nezažívá moc povedený vstup do sezóny, i když v první třech kolech získal čtyři body. Poté však přišla nepříznivá bodová série. Nový soutěžní ročník začal Spartak na hřišti Lučiny, kde prohrál výsledkem 2:1. V prvním domácím utkání Jablunkov doma remizoval 3:3 s Jistebníkem. Ve třetím utkání přišlo pro Jablunkov první vítězství, a to na hřišti Dolní Lutyně výsledkem 0:3. Toto vítězství chtěl Jablunkov doma potvrdit proti Vratimovu, ale nepovedlo se, jelikož utkání skončilo remízou 1:1. Následně přišla tři zápasová série porážek. Nejdříve v Orlové (4:0), doma s týmem Dobratic (0:2) a v posledním dosavadním odehraném utkání na hřišti lídra tabulky v Petřvaldu na Moravě, kde Jablunkov prohrál výsledkem 1:0 brankou z 88. minuty.

Tým Jablunkova je tedy po sedmi odehraných kolech na 11. místě s počtem pěti bodů a celkovým skóre 8:13. Bilance Jablunkova ze sedmi utkání je – jedno vítězství,dvě remízy a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Jablunkova je trojice Marek Sikora, Michael Hupka a Tomáš Nieslaník s dvěma trefami.

Vzájemná bilance: půjde o pátý vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se utkaly v historii vzájemných utkání celkem čtyřikrát. Dvakrát zvítězil tým Jablunkova, jednou se zrodila remíza a jednou zvítězil Baník. Na podzim minulé sezóny Baníkovci prohráli v Jablunkově výsledkem 2:0 a odveta na jaře v Albrechticích skončila nerozhodně 1:1. Jak dopadne pátý vzájemný souboj, se dozvíte v sobotu, ale Baník nečeká v Jablunkově vůbec nic lehkého.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – 1. FK Spartak Jablunkov 1:1 (15. kolo I.A třídy sk. B, neděle 24.3.2019)
Branky: 44. Chumchal Antonín z pok. kopu – 24. Raszka Pavel
FK Baník Albrechtice: Mato – Žyla D. (90. Svirać), Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (83. Šlampiak) – Kubiena, Pařík, Žyla M., Dorozlo, Chumchal (80. Antonín) – Klus
1.FK Spartak Jablunkov: Komár – Bocek, Hudzieczek M., Cienciala M., Świerczek – Puczok, Hupka, Pustka (80. Nieslaník A.), Lasota – Nieslaník T., Raszka (90. Szotkowski R.)

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Petřvald na Moravě – 1.FK Spartak Jablunkov 1:0 (8. kolo I.A třídy sk. B, 21.9.2019)
Branky: 88. Palatický Milan
1.FK Spartak Jablunkov: Szotkowski J. – Sikora, Hudzieczek M., Zawada, Lysek – Puczok, Hupka, Szotkowski D. (70. Nieslanik A.), Lasota – Nieslaník T., Martynek (88. Mariňak)

FK Baník Albrechtice – První SC Staré Město 7:0 (8. kolo I.A třídy sk. B, 22.9.2019)
Branky: 12., 30. a 71. Kvapil Michal, 42. a 88. Izaiáš Tomáš, 2. Chumchal Antonín, 45. Hovůrka Jan
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (59. Schindler), Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Chumchal, Kvapil, Dorozlo (46. Žyla M.), Klus (59. Wojciechowski), Kubiena (66. Hogh) – Hovůrka (53. Vondrus)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18: BANÍK – JABLUNKOV 2:0, JABLUNKOV – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: JABLUNKOV – BANÍK 2:0, BANÍK – JABLUNKOV 1:1

Utkání 9. kola 1. A třídy skupiny B začíná v Jablunkově na stadionu v sobotu 28. září v 15:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v těžkém venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Erik Tvardek – Jiří Adamec – Martin Šimík. Delegátem utkání FAČR je pan Ladislav Kubánek. Na toto utkání nabízí i náš fotbalový klub vycestovat autobusem společně s hráči. Odjezd z hřiště v Albrechticích je naplánován na 13:30 hodin. Jak toto další mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *