„Tour de domácí zápasy“ začíná. Baník přivítá Dobrou

V příštích dvou týdnech čekají na albrechtický Baník v rámci 1. A třídy skupiny B dvě domácí utkání. Tím prvním je souboj proti týmu – TJ Sokol Dobrá, které je na programu již v neděli 15. září. Baník v posledním kole remizoval na hřišti lídra v Petřvaldu na Moravě, na domácím trávníku navíc neztratil ještě ani bod. Dobrá vstoupila do nového ročníku dvěma výhrami a v posledním utkání také remizovala. Baník půjde do nedělního vzájemného utkání jako favorit, jak ale bilance vzájemných zápasů praví, nečeká Baníkovce nic jednoduchého. Třetí domácí mistrovské utkání v nové sezoně má výkop v neděli 15. září v 16.00 hodin.

Baník: zasloužený bod z hřiště lídra tabulky

Baník v minulém kole zajížděl k dosavadnímu nejlepšímu týmů celé soutěže do Petřvaldu na Moravě. V tomto utkání byl Baník lepším týmem v prvním poločase, ve kterém byl blíže vstřelení branky. Ve druhém poločase byli zase domácí blíže k úvodnímu gólů, ovšem ani jeden tým se neprosadil, a tak Baník si odvezl zasloužený a velmi cenný bod z hřiště lídra tabulky a obral jako první Petřvald o body. Baník si tak ke třem vítězstvím (v Dolní Lutyni 1:4, s Vratimovem 2:1 a s Dobraticemi 3:0) a jedné porážky (v Orlové 5:3) připsal první remízu v nové sezoně.

Baník tak po pěti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem deseti bodů a skóre 12:7. Bilance Baníku je z pěti utkání – tři vítězství, jedná remíza a jedna porážka. Nejlepší střelcem Baníku je Antonín Chumchal se třemi góly.

Dobrá: v posledním kole domácí remíza s Lučinou

Tým Dobré pod vedením trenéra Tomáše Zářického vstoupil do nového ročníku dvěma výhrami. Nejdříve doma tým Dobré porazil Libhošť výsledkem 3:1 a následně si přijela Dobrá pro tři body k derby do Dobratic za výsledek 1:3. V dalším kole měla hrát Dobrá se Stonavou, ale kvůli svatby jednoho ze svých hráčů měla volno. Poté další víkend Dobrá zajížděla na hřiště lídra tabulky do Petřvaldu na Moravě, kde Dobrá prohrála výsledkem 2:0. Napravit tuto porážku mohl tým TJ Sokol Dobrá v následujícím mistrovském utkání proti Lučině, ale nestalo se tak, jelikož toto střetnutí na hřišti v Dobré u Frýdku – Místku skončilo nerozhodně 0:0.

Tým Dobré tedy po prozatímních čtyřech odehraných kolech se nachází na 5. místě s celkovým skóre 6:4 a se ziskem sedmi bodů. Bilance Dobré ze čtyřech utkání je tedy – dvě výhry, jedna remíza a jedna porážka. Nejlepším střelcem Dobré je Jan Filipčík se třemi góly.

Vzájemná bilance: ve prospěch Dobré

Oba týmy se doposud utkaly celkem šestkrát a lepší bilanci má tým Dobré, který třikrát vyhrál, jednou se zrodila remíza (na podzim 2018 v Dobré) a dvakrát se zrodilo vítězství Baníku. V podzimní části minulé sezony se zrodila mezi oběma týmy první remíza, když utkání v Dobré skončilo výsledkem 1:1, kdy domácí vyrovnali již v nastaveném čase a na jaře v Albrechticích zvítězil Baník výsledkem 3:0. Bude Baník slavit další tři body? Doufáme a věříme, že ano a tři body zůstanou doma a Baník vylepší svoji vzájemnou bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dobrá 3:0 (22. kolo I.A třídy sk. B, neděle 12.5.2019)
Branky: 12. a 54. Chumchal Antonín, 59. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Klus (55. Antonín), Žyla M. (72. Svirać), Dorozlo, Chumchal – Kvapil
TJ Sokol Dobrá: Pešák – Georgiovský, Figura, Zícha, Šmahaj D. – Alexa, Bařina (55. Gryžboň O.), Filipčík, Damek (46. Foukal) – Musálek (75. Novák), Gryžboň P. (72. Palarčík)

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Petřvald na Moravě – FK Baník Albrechtice 0:0 (6. kolo I.A třídy sk. B, 7.9.2019)
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Kvapil (65. Žyla M.), Klus, Dorozlo, Chumchal – Hovůrka (79. Antonín)

TJ Sokol Dobrá – Finstal Lučina 0:0 (6. kolo I.A třídy sk. B, 7.9.2019)
TJ Sokol Dobrá: Pešák – Georgiovský F., Junga, Zícha, Šmahaj D. – Gražboň O. (74. Novák), Bařina (23. Damek, 79. Gryžboň P.), Platoš (89. Georgiovský O.), Palarčík – Filipčík, Musálek

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 16/17: DOBRÁ – BANÍK 2:1, BANÍK – DOBRÁ 4:1
Sezona 17/18: BANÍK – DOBRÁ 0:6, DOBRÁ – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: DOBRÁ – BANÍK 1:1, BANÍK – DOBRÁ 3:0

Utkání 7. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 15. září v 16:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v třetím domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto třetím domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Zbyněk Tvrdý – Roman Moravec – Vojtěch Dedek. Delegátem utkání FAČR je Vladimír Valošek. Jak toto třetí domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *