O víkendu čeká Baníkovce souboj na hřišti Orlovské Slavie

O víkendu se Baníkovci opět představí v mistrovském boji. V rámci třetího kola 1. A třídy skupiny B Baník zavítá v sobotu do Orlové, aby na fotbalovém hřišti vedle zimního stadionu změřil síly s domácí Slavii. Orlovská Slavie se nečekaně krčí na 13. místě. Baník je na tom lepé, nachází se na 3. pozici. Kdo si zlepší bilanci se dozvíme v sobotu. Třetí mistrovské utkání má výkop v sobotu 24. srpna v 17 hodin.

Baník: vítězství i doma s Vratimovem

Po úvodní výhře 1:4 na hřišti nováčka v Dolní Lutyni dokázal Baník zvítězit i v prvním domácím utkání, když porazil silný Vratimov výsledkem 2:1. Obě branky Baníku zaznamenal ve 20. a 24. minutě Jindřich Klus. Hosté se prosadili jen jednou, a to v 60. minutě zásluhou Vojtěcha Osvěčíka. Baník tak zvládl i druhé utkání v nové sezoně za tři body.

Baník tak po dvou odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem šesti bodů a skóre 6:2. Bilance Baníku je ze dvou utkání – dvě vítězství, žádná remíza ani porážka. Nejlepší střelcem Baníku je Jindřich Klus se dvěma góly.

Orlová: na úvod dvě porážky

Orlovská Slavie chtěla minulou sezonu po pádu z Krajského přeboru hned se vrátit zpět. To se však Orlové nepovedlo, a tak sobotní soupeř bude opět nastupovat v 1. A třídě a cíl mají v Orlové stejný i pro novou sezonu – postoupit do Krajského přeboru. K návratu do vyšší soutěže by měl pomoct i nový trenér Roman Divina, který nahradil po neúspěšné sezoně Martina Kempného staršího. Vstup do sezony se však Orlovským vůbec nepovedl. V prvním utkání doma Orlová prohrála s týmem Dobratic výsledkem 1:2 a ve druhém utkání prohrála na hřišti nováčka v Petřvaldu na Moravě výsledkem 4:0.

Jak již bylo zmíněno. Tým Orlové od nové sezóny vede nový trenér Roman Divina, který před startem soutěže uvítal v týmu mladého brankáře Cong Thanh Luu, který bude tvořit brankářskou dvojici s Michalem Ščerbou. V obraně budou spoléhat v Orlové, když bude zdravotně v pořádku na důrazného stopera Tomáše Věčorka. A hlavně nám všem hodně známý zkušený Aleš Věčorek, který u nás působil několik sezón jako kapitán a opora obraných řad. Orlovou před sezónou posílil do zálohy šikovný Petr Kremzer a do útoku zkušený Miroslav Macháček. Je třeba, ale zmínit největší útočnou sílu v podobě obávaného střelce – Davida Jatagandzidise. Jedno je tak velmi jisté, v neděli nás rozhodně nečeká nic jednoduchého.

Orlová neměla tedy vstup do sezóny zrovna povedený a po dvou odehraných kolech se nachází na 13. místě s celkovým skóre 1:6 a v kolonce body je nula. Bilance Orlové ze dvou utkání je tedy – dvě porážky, žádná výhra ani remíza. Jediným dosavadním střelcem Orlové je s jednou trefou David Jatagandzidis.

Vzájemná bilance: lepší pro Orlovou

Baník se v mistrovských utkáních utkal s Orlovou ještě v dobách divize celkem osmnáctkrát a dvakrát v minulé sezóně v rámci 1. A třídy dvakrát. V posledním mistrovském střetnutí v dobách divize se oba týmy střetly v sezóně 2006/2007, kdy na podzim zvítězil doma Baník výsledkem 2:1 a v odvetě na jaře vyhrál tým Orlové výsledkem 2:0. V minulé sezóně již v 1. A třídě zvítězila na podzim doma Orlová 2:1 a na jaře zvítězil doma Baník 3:2. Ze střetnutí v soutěžních utkáních má lepší bilanci tým Orlové, která zvítězila devětkrát, Baník zvítězil sedmkrát a čtyřikrát se zrodila remíza. Jak dopadne tentokrát vzájemný duel obou týmů, se dozvíme v sobotu.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – FK Slavia Orlová Lutyně 3:2 (17. kolo I.A třídy sk. B, neděle 7.4.2019)
Branky: 22. Chumchal Antonín z pok. kopu, 36. Kvapil Michal, 61. Antonín Bruno – 14. Kempný Martin ml., 42. Jatagandzidis David
FK Baník Albrechtice: Mato – Pařík, Kociolek Jakub (60. Hovůrka), Vagner, Izaiáš – Kubiena, Klus, Žyla M., Kvapil, Chumchal (83. Šlampiak) – Antonín
FK Slavia Orlová Lutyně: Silber – Papuga (67. Klimsza), Hanusek, Kempný M. ml., Derík – Kondziolka (75. Koník), Hruška (86. Věčorek A.), Mleziva (80. Kotlár), Nowinski – Kadlíček (53. Věčorek T.), Jatagandzidis

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – FC Vratimov 2:1 (3. kolo I.A třídy sk. B, 18.8.2019)
Branky: 20. a 24. Klus Jindřich – 60. Osvěčík Vojtěch
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (81. Hogh), Kociolek Jakub, Vagner, Schindler (64. Žyla M.) – Kubiena, Klus (85. Antonín), Pařík, Kvapil, Chumchal (63. Izaiáš) – Hovůrka (60. Wojciechowski)

TJ Petřvald na Moravě – FK Slavia Orlová Lutyně 4:0 (3. kolo I.A třídy sk. B, 17.8.2019)
Branky: 17. Hýl Martin, 45. Uhlíř Lukáš, 53. Palatický Milan, 72. Fendrich Tomáš
FK Slavia Orlová Lutyně: Thanh Luu – Papuga (75. Jurček), Kempný M. ml., Mleziva, Koník (46. Botur) – Derík, Macháček (46. Hruška), Kremzer (46. Klimsza), Nowinski (46. Kadlíček) – Jatagandzidis, Renta D.

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 94/95: BANÍK – ORLOVÁ 1:7, ORLOVÁ – BANÍK 2:1
Sezona 95/96: BANÍK – ORLOVÁ 2:1, ORLOVÁ – BANÍK 0:1
Sezona 00/01: ORLOVÁ – BANÍK 0:0, BANÍK – ORLOVÁ 0:1
Sezona 01/02: BANÍK – ORLOVÁ 1:0, ORLOVÁ – BANÍK 1:2
Sezona 02/03: ORLOVÁ – BANÍK 2:0, BANÍK – ORLOVÁ 1:0
Sezona 03/04: ORLOVÁ – BANÍK 1:1, BANÍK – ORLOVÁ 0:1
Sezona 04/05: ORLOVÁ – BANÍK 0:0, BANÍK – ORLOVÁ 0:4
Sezona 05/06: BANÍK – ORLOVÁ 0:1, ORLOVÁ – BANÍK 0:0
Sezona 06/07: BANÍK – ORLOVÁ 2:1, ORLOVÁ – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: ORLOVÁ – BANÍK 2:1, BANÍK – ORLOVÁ 3:2

Utkání 4. kola 1. A třídy skupiny B začíná na orlovském stadionu u zimního stadionu v sobotu 24. srpna v 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v těžkém venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Roman Brabec – Marek Žáček – Radek Pobořil. Jak toto úvodní mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *