Rozhovor Zdeněk Grygar – Czech Soccer Academy

Ve středu 4. září zahajuje své působení v areálu FK Baník Albrechtice nový projekt pro malé fotbalisty pod názvem Czech Soccer Academy. Co tato akademie nabízí, pro koho bude určená a podobné otázky jsme položili trenérovi Zdeňku Grygarovi, který je součástí tohoto projektu a je také velice blízký našemu fotbalovému klubu. Ať už působením na Albrechtickém fotbalovém kempu či je vždy ochoten účastnit se fotbalových akcí pořádaných naším klubem.

Zdeňku, můžeš nám představit projekt Czech Soccer Academy?

Projekt Czech Soccer Academy vznikal po několik let. Nasáváním zkušeností co se týká výchovy mladých sportovců (fotbalistů). Co se týká učení dovednostem, samostatného rozhodování, rozvoje kreativity a herní odvahy. Vždy mě lákala myšlenka věnovat se hráčům nejen skupinově, ale i individuálně. A společně s kolegy trenéry jsem přesvědčen o správnosti tohoto přístupu. Rádi bychom se v blízké budoucnosti věnovali také gólmanskému řemeslu. Již 7 let společně s kolegy trenéry pořádáme mezinárodní fotbalový JOMA kemp. Nyní bychom rádi nabídli také minikempy či příměstské kempy a další služby spojené se sportem.

Kdo všechno se může přihlásit, jaké je věkové rozpětí dětí, které se můžou akademie zúčastnit

Přihlásit se mohou chlapci a dívky ve věku cca 7 – 14 let. Dle poptávky se samozřejmě přizpůsobíme. Akademie bude sloužit všem dětem ať už působí v jakémkoliv klubu.

Jak často budou děti v akademii trénovat?

Při rozjezdu Academie budeme zatím trénovat 1x týdně v Ostravě a 1x týdně v Albrechticích. V budoucnu plánujeme tréninky i v okresech Nový Jičín a Opava.

Jaké bude trenérské obsazení v této akademii? Můžeš nám blíže představit trenérský tým

Trenérské obsazení Akademie je v současnosti má maličkost, dále pak Tomáš Kaventa a Daniel Staskevič. Tedy vše trenéři s bohatou zkušeností v práci s mládeží, naposledy jsme všichni tři působili v mládežnické akademii FC Baník Ostrava.

Proč jste si vybrali areál FK Baník Albrechtice k působení Vaší Czech Soccer Academy a jak na tebe působí tento klub v oblasti mládeže?

FK Baník Albrechtice vnímáme jako klub, kde se v posledních letech pracuje s mládeží velmi dobře, o čemž svědčí rozrůstající se mládežnická základna a také velký počet malých šikovných fotbalistů. Z tohoto důvodu jsme také hráčům tohoto klubu nabídli zvýhodněné ceny. S Albrechtickým fotbalem máme výborné zkušenosti už z doby, kdy jsme spolupracovali v rámci Baníku Ostrava.

Jak se těšíš na začátek něčeho nového ve tvé trenérské kariéře, po tolika letech ve službách Baníku Ostrava to bude pro tebe jistě něco úplně jiného? 

Život je jedna velká výzva a ty já mám rád. Co se týká samotné Akademie? Tento projekt pro mě i kolegy znamená další posun v trenérské činnosti, kdy můžeme široké veřejnosti nabídnout individuální přístup v tréninku, komunikaci. Odstraňovat nedostatky a na druhou stranu rozvíjet individuálně silné stránky hráčů. Co se týká mého působení v FC Baník Ostrava? Byla to pro mě velká škola života a zkušenost. Bylo mi ctí spolupracovat se skvělými lidmi a trenéry. Jsem vděčný za možnost být součástí tohohle velkoklubu a učit děti milovat fotbal.

Rozjezd takového projektu se určitě neobejde bez pomoci různých subjektů či partnerů akademie…

Velký dík patří panu Davidu Pikońovi, který náš projekt finančně podpořil a velice nám tak ulehčil rozjezd akademie. Stejně tak je třeba poděkovat samotnému klubu FK Baník Albrechtice, který nám propůjčí tréninkové prostory a my tak můžeme přivítat děti ve velice krásném prostředí, které nám Albrechtický areál rozhodně nabízí.

Za náš fotbalový klub přejeme Czech Soccer Academy hodně úspěchů a děkujeme za rozhovor…

Také děkuji za rozhovor. 

Zdroj foto: czechsocceracademy.com

6 thoughts on “Rozhovor Zdeněk Grygar – Czech Soccer Academy

  1. 0, yet I still experience hypo symptoms and my lab tests show low levels of t4 and t3; I have tried t3 only but not sustained release and desiccated thyroid with no relief best place to buy generic cialis online methazolamide, Teva, Sellersvile, PA, which can cause metabolic acidosis over the course of 12 to 24 hours

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *