Hodnocení sezóny mládeže

A mužstvo Baníku již začalo s přípravou na nový soutěžní ročník. To ostatní mládežnické týmy Baníku užívají ještě volna, než jim také začne příprava na nový soutěžní ročník. Proto než nám začne nová sezóna si pojďme ve zkratce zhodnotit skončenou sezonu všech našich mládežnických týmů. Vystoupení mládežnických týmů Baníku nám zhodnotil šéf trenér mládeže Baníku Lukáš Hawlasek.

„Sezónu 2018/2019 v podání našich mládežnických týmů můžeme opět hodnotit velmi kladně. Celkem jsme měli v okresních fotbalových soutěžích přihlášeny tři celky – starší žáci, starší přípravka a mladší přípravka. Čtvrtý tým, a to tým předpřípravky se účastnil spousty turnajů a přátelských zápasů,“ řekl na úvod Lukáš Hawlasek.

Dále pokračoval slovy. „Sezónu vždy hodnotíme podle více aspektů. Dosažené výsledky nejsou pro nás až tak důležité. Snažíme se z kluků a taky holek vychovávat šikovné fotbalisty, kteří si rozumí s míčem a sledujeme posuny jednotlivých hráčů. Pro naše trenéry je prvořadé, aby kluky a holky fotbal u nás bavil, chytil je za srdíčko a samozřejmě, aby se postupně zlepšovali. Všichni trenéři děláme vše proto, aby se naše mládežnická základna stále rozrůstala, což se za poslední roky daří. To je pro nás ten nejdůležitější aspekt, proč hodnotíme uplynulou sezónu jako velice vydařenou. V mládežnických družstvech máme momentálně cca 120 dětí což je zase o dost dětí víc, než bylo na konci sezóny předešlé. Máme velkou radost, že se nám pro příští sezónu podařil naplnit další cíl, a to je vytvoření týmu mladších žáků, který bude nově startovat v okresním přeboru, stejně tak jako žáci starší,“ uvedl ve svém hodnocené šéf trenér mládeže Baníku Lukáš Hawlasek.

Na závěr svého hodnocení nám trenér mládeže řekl ještě pár slov. „Od května do konce června jsme otevřeli také školičku pro děti předškolního věku, kde je hlavním cílem, aby se děti bavily při provádění všeobecných sportovních aktivit. Dorazilo k nám 23 nových dětí. Tyto děti by se měli připojit od září k předpřípravce. Sezónu novou odstartujeme na konci července tradičním Albrechtickým fotbalovým kempem, kterého se zúčastní 47 malých dětí. Začátkem srpna zahájí sezónu starší a mladší žáci na které pomalu navážou týmy přípravek.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *