Baník zakončil sezónu na tradičním Štítu Albrechtic 3. místem

V sobotu 22. června se v Městě Albrechticích konala velká událost. Setkali se představitelé a sportovní přátelé osmi obcí z celé České republiky, které mají v názvu Albrechtice. Tradiční turnaj O Štít Albrechtic, na který se vždy sjedou města a obce s názvem Albrechtice z celé republiky vyhráli domácí hráči Města Albrechtic, kteří si poradili ve finále s týmem Velkých Albrechtic. Šestačtyřicátý ročník byl velmi vydařený ze strany pořadatelů. Naše mužstvo skončilo na skvělém 3. místě.

46. ročník Štítu Albrechtic se zúčastnilo jako každý rok osm týmu a hrálo se tradičním způsobem ve dvou skupinách. Skupina A ve které se představili mužstva domácí Město Albrechtice, Lesní Albrechtice, Albrechtice u Lanškrouna a naše Albrechtice se hrála na hřišti v Městě Albrechticích. Skupina B kde se představili mužstva Albrechtice v Jizerských horách, Albrechtice nad Orlicí, Albrechtice nad Vltavou a Velké Albrechtic se hrála na hřišti v Jindřichově.

Než došlo na utkání ve skupinách. Čekal všechny družstva sraz na náměstí v Městě Albrechticích a poté průvod všech z náměstí na hřiště. Poté přišlo na řadu slavnostní zahájení na hřišti, kdy předseda Štítu MUDr. Stanislav Kowalski zahájil Štít, a mohli začít zápasy ve skupinách.

První utkání ve skupině sehrálo naše mužstvo proti Albrechticím u Lanškrouna. Po utkání ve kterém byli naši fotbalisté lepším týmem se naši hráči radovali z vítězství 3:0 po brankách Antonína Chumchala, Adama Taraby a Seweryna Wojciechowského. Druhý zápas ve skupině sehráli naši hráči s týmem Lesních Albrechtic, se kterým byli hlavně ve druhém poločase lepším týmem remízovali 1:1 a prohráli na pokutové kopy 1:2. Jedinou branku Baníku v utkání vstřelil Michal Kvapil.  V posledním utkání ve skupině čekalo naše mužstvo domácí Město Albrechtice. V tomto utkání šlo o postup do finále. Baník měl dobrý vstup do utkání, když měl několik brankových příležitosti, ale ani jednu neproměnil, a tak se na druhé straně prosadil dalekonosnou střelou kapitán „Krnova“ Ondřej Bartoníček. Baník byl v tomto utkání lepší, ale i přesto prohrál těsným výsledkem 1:2. Jedinou branku v utkání Baníku vstřelil krásnou střelou z přímého kopu Jan Hovůrka. Nutno dodat, že domácí vůbec nehráli s týmem, který se zachraňoval v 1.B třídě, ale byli posílení o hráče divizního Bruntálu a Krnova z krajského přeboru o více než třech hráčích (tři hráči mohou startovat na OP), ale i tak byli naši fotbalisté více než vyrovnaným soupeřem. Po tomto výsledků naši hráči skončili na druhém místě ve skupině, a tak bylo jasné, že jsi naši hráči zahrají utkání o třetí místo. Naši skupiny A vyhrálo tak mužstvo domácích, druhé skončilo naše mužstvo, třetí Lesní Albrechtice a na čtvrtém místě skončil tým Albrechtice u Lanškrouna

Skupinu A ovládlo mužstvo Velké Albrechtice, druhé skončil tým Albrechtice nad Orlicí, třetí Albrechtice v Jizerských horách a čtvrté místo obsadilo mužstvo Albrechtice nad Vltavou.

V utkání o třetí místo, které se hrálo na hřišti v Městě Albrechticích, se utkalo naše mužstvo a Albrechtice nad Orlicí. Naši hráči byli v tomto utkání jasně lepším týmem, což potvrdili i výsledkem, když zvítězili výsledkem 4:1. Po brankách Marka Paříka, Antonína Chumchala, Jana Hovůrky a Michala Kvapila. A ve finále, které se také hrálo na hřišti v Městě Albrechticích, se utkali domácí hráči a hráči Velkých Albrechtic. Třetí místo tedy slavilo po jasném a zaslouženém vítězství 4:1 naše mužstvo. Finále, které se hrálo před velmi pěknou kulisou, zvládli lepé hráči domácího týmů Města Albrechtic, kteří rozhodli brankou v poslední minutě utkání z přímého volného kopu Ondrou Bartoníčkem z Krnova. Naši hráči tak skončili celkově na skvělém 3. místě.

Musíme tak naše hráče pochválit a poděkovat jim za vzornou reprezentaci, jak naši obce, tak našeho fotbalového klubu. A i naše myslivce je třeba zmínit za dobrou prezentaci naši obce. Všechny naše družstva společně své i nepodařená i podařená umístění oslavili na večerní taneční zábavě. Díky patří všem zúčastněným i našim fanouškům, kteří obětovali tuto cestu, aby nás podpořili. Poděkování patři samozřejmě i našemu starostovi Ing. Jindřichu Febrovi a předsedovi Štítu MUDr. Stanislavu Kowalskému a hlavně našemu sponzorovi Davidovi Pikońovi za nové vycházkové soupravy, které po celý turnaj tyto soupravy naši hráči nosili a ještě lepé reprezentovali naši obec a fotbalový klub. Vypadalo to parádně!

46. ročník Štítu Albrechtic zakončilo vyhlášení vítězů v areálu na hřišti v Městě Albrechtic. Kde pak probíhala taneční zábava. Můžeme opět říci, že 46. ročník Štítu Albrechtic byl opět vydařený a výborně připravený. Už aby byl další !!! 47. ročník Štítu Albrechtic se koná v roce 2020 v Lesních Albrechticích.

„ŠTÍT ALBRECHTIC“ – 2019

Výsledky ve skupině „A“ – hřiště Město Albrechtice:

Město Albrechtice – Lesní Albrechtice 3:0

Baník Albrechtice – Albrechtice u Lanškrouna 3:0

Albrechtice u Lanškrouna – Město Albrechtice 1:4

Lesní Albrechtice – Baník Albrechtice 1:1, pokutové kopy 2:1

Lesní Albrechtice – Albrechtice u Lanškrouna 0:0, pokutové kopy 0:1

Město Albrechtice – Baník Albrechtice 2:1

Konečné pořadí ve skupině „A“:

  1. Město Albrechtice – skóre 9:2, 9 bodů
  2. Baník Albrechtice – skóre 5:3, 4 body
  3. Lesní Albrechtice – skóre 1:4, 3 body
  4. Albrechtice u Lanškrouna – skóre 1:7, 2 body

Výsledky ve skupině „B“ – hřiště Jindřichov:

Velké Albrechtice – Albrechtice nad Vltavou 1:1, pokutové kopy 1:2

Albrechtice v Jizerských horách – Albrechtice nad Orlicí 0:1

Albrechtice nad Orlicí – Velké Albrechtice 1:4

Albrechtice nad Vltavou – Albrechtice v Jizerských horách 0:0, pokutové kopy 0:1

Albrechtice nad Vltavou – Albrechtice nad Orlicí 0:4

Velké Albrechtice – Albrechtice v Jizerských horách 2:2, pokutové kopy 3:2

Konečné pořadí ve skupině „B“:

  1. Velké Albrechtice – skóre 7:4, 6 bodů
  2. Albrechtice nad Orlicí – skóre 6:4, 6 bodů
  3. Albrechtice v Jizerských horách – skóre 2:3, 3 body
  4. Albrechtice nad Vltavou – skóre 1:5, 3 body

Utkání o 3. – 4. místo

Albrechtice u Českého Těšína – Albrechtice nad Orlicí 4:1

Utkání o 1. – 2. místo

Město Albrechtice – Velké Albrechtice 2:1

Celkové pořadí 46. ročníku Štítu Albrechtice

  1. Město Albrechtice
  2. Velké Albrechtice
  3. Baník Albrechtice
  4. Albrechtice nad Orlicí
  5. Albrechtice v Jizerských horách
  6. Lesní Albrechtice
  7. Albrechtice nad Vltavou
  8. Albrechtice u Lanškrouna

Nejlepší ocenění

Nejlepší střelec: Seman Hynek – 5 branek z Velkých Albrechtic

Nejlepší hráč: Kubiena Petr z Albrechtic u Českého Těšína

Nejlepší brankář: Darda Lukáš z Města Albrechtic

 

47. ročník Štítu Albrechtic se uskuteční v Lesních Albrechticích buď 19. a 20. 6. 2020 nebo 26. a 27. 6. 2020 v závislosti na ukončení jarní části fotbalových soutěží. Zatím termín posledního kola jarní části neznáme, Štít bude určen, aby navazoval na poslední soutěžní víkend všech soutěži.

Více na oficiálních stránkách Štítu Albrechtice – www.stitalbrechtic.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *