Krátký pohled na 1.A třídu skupiny B 2018/2019

Krátký pohled na 1.A třídu skupiny B 2018/2019 Letošní soutěžní ročník je u konce. Albrechtičtí obsadili pátou příčku. Z postupu se raduje Bystřice, padá Hrabová.

Třetím víkendem v červnu skončila další sezóna 1.A třídy skupiny B 2018/2019. Co přinesla? Tak třeba zasloužený postup Bystřice, který nikdo po minulé sezóně nečekal. Všichni favorizovali na postup týmy jako jsou Orlová, Vratimov a Stonava.

Naopak po dvou letem působení se zpět do nižší soutěže vrací tým Hrabové. A kdo dál bude hrát 1.A třídu skupiny B, která startuje už druhý srpnový víkend? Z 1.B třídy skupiny D se vrací po dvou letech Petřvald na Moravě a z 1.B třídy skupiny C postoupila po dvou letech také Dolní Lutyně. Jinak z 1.B třídy skupiny B slaví postup Slovan Ostrava, která bude podle všeho nastupovat ve skupině A – 1.A třídy. A ze skupiny A z 1.B třídy slaví postup Hradec nad Moravicí a Malé Hoštice, ale i tyto oba týmy by měli nastupovat ve druhé skupině 1.A třídy. To vše, ale rozhodne losovací aktiv MSKFS ve čtvrtek 27. června v Ostravě, kde se dozvíme další změny. O všem budeme určitě informovat.

Baník získal hlavně díky výborné jarní části 41 bodů, ale spokojenost v klubu panuje jen s jarní části. Každý si uvědomuje, že tým měl rozhodně na víc. Svěřencům Radka Nešpora bohužel nevyšla podzimní část, když vedl tým ještě Jaroslav Goj a Tomáš Wojtyna a Baník získal jen průměrných jedenáct bodů. Celkem ve šestadvaceti zápasech Baník dvanáctkrát vyhrál, pětkrát remizoval a devětkrát odešel poražen. Nutno dodat, že osmkrát Baník prohrál v podzimní části.

Nejlepším albrechtickým střelcem se stal s 19 trefami Antonín Chumchal. který se umístil jako třetí nejlepší střelec celé soutěže. Sedmkrát obrana v čele s dvojici brankářů neinkasovala. Čtyři nuly vychytal Gabin Laurenčík, třikrát zůstal nepřekonán Ondřej Mato. Nový ročník 2019/2020 startuje druhý srpnový víkend. Rozlosování by mělo být známo po losovacím aktivu 11. července.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *