V posledním domácím zápase sezóny hostíme Libhošť

Poslední domácí zápas Baníku v této sezóně připadá na druhý víkend v červnu. Baník v minulém kole zvítězil ve velkém a prestižním derby ve Stonavě 1:2 a na tuto výhru bude chtít navázat i v posledním domácím zápase sezóny, kdy vyzve tým FC Libhošť. Baník okupuje šestou příčku, to nedělní soupeř v posledním domácím zápase z Libhoště je na desáté příčce. Baníkovci mají svému soupeři co vracet, na podzim mu totiž podlehli 2:3 brankou v již nastaveném čase! Poslední domácí mistrovské utkání v této sezóně má výkop v neděli 9. června od 17 hodin.

Baník: zasloužené vítězství ve velkém derby ve Stonavě

Baník v jedenácti utkáních na jaře odešel jen jednou bez bodů. Baník tak stálé zažívá velmi podařené období v jarní části, když z jedenácti utkání – sedmkrát vyhrál, třikrát remizoval a jen jednou odešel poražen. Baník naposledy přivezl tři body ze sousední obce ze Stonavy, kde ve velkém a prestižním derby zvítězil výsledkem 1:2, a to Baník ve druhém poločase neproměnil pokutový kop. Stonava vedla od 40. minuty brankou Jana Žebroka. Baník skóre vyrovnal v 72. minutě zásluhou Davida Dorozlo a poté skóre otočil v 84. minutě brankou Antonína Chumchala. Baník si tentokrát do tabulky po první prohře na jaře připsal opět tři body, a to ještě ve velkém a prestižním derby.

Baník tak po jedenácti kolech jarní části 1. A třídy skupiny B je na 6. pozici se ziskem pětatřiceti bodů a skóre 43:38. Bilance Baníku je z čtyřiadvaceti utkání – deset výher, pět remíz a devět porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se čtrnácti góly.

Libhošť: dvě prohry v řadě

Soupeřem Baníku v posledním domácím zápase sezóny je tým Libhoště, který měl povedený vstup do jara, ale poté přišli kolísavé výsledky. Tým Libhoště začal jarní část remízou v Dobře (0:0), poté doma porazil Lučinu (3:2) a zvítězil i v dalším utkání ve Starém Městě (1:3). Ve čtvrtém utkání na jaře přišla první porážka, když Libhošť doma nestačila na Stonavu (1:4). Následovala série – prohra a výhra, a to doma vítězství s Jistebníkem (2:1), porážka v Dobraticích (0:4), výhra doma s Jablunkovem (3:1), prohra ve Vratimově (0:5) a výhra doma s Orlovou (2:1). V předposledním odehraném utkání Libhošť prohrála v Bystřici (3:0) a v posledním odehraném utkání tým Libhoště doma nestačil na Smilovice a prohrál 1:3. Libhošť tak má na jaře velmi kolísavé výsledky.

Tým Libhoště tak po čtyřiadvaceti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 10. místě s celkovým skóre 33:46 a celkovým počtem jednatřiceti bodů. Bilance týmů Libhoště je z čtyřiadvaceti odehraných utkání – devět vítězství, čtyři remízy a jedenáct porážek. Nejlepším střelcem Libhoště je s dvanácti trefami Jan Smolarčík, ale ten po podzimní části odešel do divizního Nového Jičína.

Vzájemná bilance: ve prospěch Baníku

Oba týmy se střetli ve vzájemných utkáních šestkrát, a to v rámci Krajského poháru MS KFS na jaře 2012 na hřišti Libhoště, kde Baníkovci po gólech domácího Daniel Symerského a Daniela Velarta prohráli 2:0 a naposledy v mistrovském utkání v podzimní části, když Baník prohrál na hřišti Libhoště brankou v již nastaveném čase 3:2. Oba týmy budou chtít bodovat za tři body, a tak se dá očekávat velmi zajímavě a kvalitní utkání. Baník chce navíc se rozloučit s domácím publikem vítězně a oplatit podzimní prohru. Proto přijďte podpořit Baník v posledním domácím mistrovském utkání v této sezóně. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 3:2 (13. kolo I.A třídy sk. B, neděle 28.10.2018)
Branky: 4. a 90. Smolarčík Jan, 48. Pojezdala Pavel – 8. Kociolek Jakub, 25. Kubiena Petr
FC Libhošť: Dubec – Eckelsberger, Melčák, Velart, Symerský – Čapka Jar., Hanzelka (59. Šimíček A.), Pojezdala, Vavřík – Burget, Smolarčík
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Čoček, Dorozlo, Kulhánek, Vagner – Pařík (73. Pasz), Kvapil, Kociolek Jakub, Kubiena – Klus (66. Hovůrka), Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

SK Stonava – FK Baník Albrechtice 1:2 (23. kolo I.A třídy sk. B, 18.5.2019)
Branky: 40. Žebrok Jan – 72. Dorozlo David, 84. Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner (27. Izaiáš), Dorozlo – Kubiena, Klus, Žyla M. (70. Antonín), Kvapil, Chumchal – Hovůrka

FC Libhošť – SC Smilovice 1:3 (25. kolo I.A třídy sk. B, 2.6.2019)
Branky: 45. Šimíček Daniel – 3. a 14. Míra Lukáš, 29. Kohut Pavel
FC Libhošť: Mička (46. Dubec) – Eckelsberger (46. Hanzelka), Melčák, Velart, Symerský – Čapka Jar., Čapka P., Pojezdala, Názalník – Burget (72. Seidler), Šimíček D.

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 11/12: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:0
Sezona 16/17: BANÍK – LIBHOŠŤ 3:1, LIBHOŠŤ – BANÍK 3:4
Sezona 17/18: LIBHOŠŤ – BANÍK 1:1, BANÍK – LIBHOŠŤ 8:0
Sezona 18/19: LIBHOŠŤ – BANÍK 3:2

Mistrovské utkání 26. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Albrechticích v neděli 9. června v 17:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v posledním domácím a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém a důležitém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Michal Mitura – Daniel Čuba – Erik Tvardek a delegátem utkání je Jakub Vítek. Jak toto poslední domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *