První trénink školičky se velmi vydařil

První trénink mají za sebou kluci a také holky ze školičky. Konečně nám počasí přálo a my jsme mohli v našem krásném areálu přivítat malé fotbalové nováčky, kteří by měli tvořit budoucnost našeho fotbalového klubu. Sešlo se na 17 dětí, kteří si první trénink velmi užily se skvělými trenéry našich mládežníku. Krátce jsme vyzpovídali i šéftrenéra naší mládeže Lukáše Hawlaska, jak Lukáš odpovídal se dozvíte níže v tomto článku.

Sedmnáct dětí si užilo v neděli dopoledne spousty pohybu, zábavy a her. Bylo krásné sledovat jak děti s radostí a zápalem zdolávají překážky, běhají, skáčou, podlézají a na závěr samozřejmě nechyběl ani fotbálek.

Věříme, že děti trénink zaujal a se všemi se setkáme na dalším tréninku, který proběhne ve středu od 17 hodin. Už teď se moc těšíme!

Lukáši, v neděli se konal první trénink těch nejmenších, a to školičky, jak se tato akce vydařila? 

První trénink školičky dopadl na jedničku. Poté co jsme museli dva tréninky kvůli počasí zrušit, jsme konečně měli štěstí a udělalo se nám moc hezky. Na naše hřiště dorazilo 17 dětí, což je skvělý počet. Máme z toho velkou radost, protože všichni, co dělají do mládežnického sportu víme, jak je dnes obtížné děti na hřiště vůbec dostat. Tím samozřejmě naše snaha nekončí, naším cílem je, aby tyto děti byly součástí FK BANÍK co možná nejdéle.

Na co se mohou těšit účastnící prvního tréninku školičky do budoucna?

Určitě se mohou těšit na tréninky plné her a zábavy. Po prázdninách by se tyto děti měli přesunout do předpřípravky, kde se připojí k dětem ročníku 2013. 

Na co budou tréninky zaměřené? Věnují se při nich děti i jiným sportům než jen fotbalu?

Tréninky u školičky a také u předpřípravky jsou zaměřené na celkový pohybový rozvoj dítěte. Děti tam mají spoustu cvičení, her, soutěží, které obsahují běhání, skákání, hry s míčem. Není to až tolik o samotném fotbálku.

 Jak často školička bude trénovat?

Školička bude trénovat jednou týdně, a to každou středu od 17:00 až do konce školního roku. V případě, že nás bude opět v daný den zlobit počasí, budeme se snažit hledat náhradní termín, aby děti o trénink nebyly ochuzeny.

Je u nás ve fotbalovém klubu fotbal finančně náročný?

V našem klubu je fotbal dostupný prakticky pro všechny. Díky obci Albrechtice a také díky skvělým sponzorům, kteří přispívají hlavně na chod mládeže si mohou fotbal u nás dovolit opravdu všichni. Co se týče klubových příspěvků tak si dovolím tvrdit, že budou jedny z nejnižších v okrese a možná i kraji. 

Jak to u nás vypadá celkově s mládežnickým fotbalem?

Mládežnický fotbal u nás je na vzestupu, což je vynikající zpráva. V každé kategorii přípravek máme přes 20 dětí. Navíc dokážeme vychovávat velice šikovné fotbalisty a také fotbalistky. Na příští ročník se nám povede rozdělit družstvo žáků na mladší a starší což byl hlavní cíl, který jsme si před sezónou dali. Za rok už bychom chtěli dát dohromady také tým dorostu, snad se nám to také povede. 

Co bys chtěl Lukáši dodat, závěrem?

Určitě bych chtěl poděkovat našim trenérům mládeže, bez nich by to nešlo. Jsem moc rád, že tady můžu spolupracovat se skvělými lidmi, kteří fotbal dělají s láskou ke sportu a taky k dětem. Jsou to lidé, pro které není největší odměnou finanční ohodnocení, ale posun svých svěřenců a jejich zápal pro hru. Navíc tvoříme výborný kolektiv trenérů, který si dokáže navzájem vyhovět a taky pomoci. Za to jsem moc rád.

Děkuji Lukáši za skvělou práci u naší mládeže, hodně štěstí, a hlavně trpělivosti v další práci.

Taky moc děkuji za rozhovor.

One thought on “První trénink školičky se velmi vydařil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *