Starší přípravka má za sebou turnaj O pohár primátora města Frýdek-Místek

V sobotu 18. května se za velmi slunného počasí odehrál ve frýdeckých Stovkách 4. ročník mezinárodního fotbalového turnaje v kategorii starších přípravek U11 (ročník narození 2008 a mladší), který nese název O pohár primátora města Frýdek-Místek. Tohoto velmi silně obsazeného turnaje se zúčastnila i naše starší přípravka. Kluci měli možnost porovnat síly s těžkými soupeři. Z osmnácti mužstev nakonec ve velmi těžké konkurenci skončilo naše mužstvo na šestnáctém místě.

O skoro metrový pohár se na třech připravených hřištích popralo 18 přihlášených týmů. Mezi české zástupce patřila družstva jako FC Baník Ostrava, SK Hranice, MFK Vítkovice, FK Nový Jičín, MFK Karviná, FK Baník Albrechtice, FK Šumperk, TJ Slovan Havířov, 1.BFK Frýdlant nad Ostravicí, FC Hlučín, SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm, 1. FC Viktorie Přerov, FK Fotbal Třinec a domácí MFK Frýdek-Místek. Ze sousedního Slovenska k nám zavítaly dva týmy, a to ŠK Slovania a MŠK Fomat Martin. Také z Polska jsme ve Stovkách měli možnost shlédnout výkony kluků z UK Gol Opole a z Gliwic tým pod názvem AP Team Gliwice.

Pořadatelský sbor účastníky turnaje rozdělil do tří základních skupin. Dopoledne se tak bojovalo o co nejlepší umístění, aby se po obědě mohly týmy rozdělit dle umístění do Zlaté (do ní postoupily vždy týmy, které skončily ve své skupině na 1. a 2. místě), Stříbrné (v ní si zahrála družstva ze třetích a čtvrtých míst) a Bronzové skupiny (v ní bojovaly celky z pátých a šestých míst).

Náš tým starší přípravky skončil ve velmi těžké konkurenci z osmnácti týmů na šestnáctém místě. Kluci na hřišti nechali vždy všechno a řádně bojovali. Z těžké skupiny nakonec do zlaté skupiny nepostoupili, ale aspoň si na konec turnaje spravili chuť, když porazil nejdříve tým Frýdlantu nad Ostravicí a poté v posledním utkání na turnaji i tým Slovanu Havířov. Děkujeme jim za vzornou prezentaci našeho fotbalového oddílu, ale i Albrechtické obce.

„V sobotu jsme se mohli zúčastnit silně obsazeného turnaje ve Frýdku-Místku. Kluci měli možnost porovnat své síly s těžkými soupeři jako jsou MFK Karviná, FK Šumperk, MŠK Fomat Martin (SK), MFK Vítkovice a další. Byla to pro nás další velká zkušenost, kde si kluci mohli vyzkoušet systém hry 7 + 1. S turnajem jsme spokojeni,“ řekl k sobotnímu turnaji trenér Lukáš Hawlasek.

Celkové pořadí 4. ročníku O pohár primátora Frýdku-Místku: 
1. FC Baník Ostrava, 2. MŠK Fomat Martin (SK), 3. SK Hranice, 4. FK Fotbal Třinec, 5. FK Šumperk, 6. MFK Frýdek-Místek, 7. MFK Karviná, 8. AP Team Gliwice (PL), 9. UK Gol Opole (PL), 10. FC Hlučín, 11. SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm, 12. ŠK Slovania (SK), 13. MFK Vítkovice, 14. FK Nový Jičín, 15. 1. FC Viktoria Přerov, 16. FK Baník Albrechtice, 17. TJ Slovan Havířov, 18. 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *