Baníkovci se v neděli představí na stadionu první Bystřice

Po domácí důležité výhře v jarní části proti Orlové, čeká svěřence Radka Nešpora druhý jarní venkovní zápas. A fotbalisty Baníku čeká nejtěžší duel. Podle postavení v tabulce totiž čeká albrechtické fotbalisty nejtěžší možný soupeř. V rámci 18. kola 1. A třídy skupiny B totiž Baníkovci nastoupí proti vedoucímu celku soutěže – TJ Bystřice. Druhé jarní venkovní mistrovské utkání má výkop v neděli 14. dubna od 16:00 hodin.

Baník: proti Orlové velmi cenné a důležité vítězství

Vstup do jarní části soutěže Baníkovci, i když v prvním kole doma s Jablunkovem ztratili, můžou požadovat za docela vydařený. Protože co se týče rozlosování v úvodních třech kolech, je sedm bodů velmi dobrou bilanci. V prvním utkání na jaře Baník remizoval s týmem Jablunkova pouze 1:1, když byl po celý zápas lepším týmem, ale bohužel doplatil na neproměňování svých šancí. Ve druhém utkání na jaře a prvním venkovním Baník dokázal bodovat za tři body na půdě velmi silného týmů FC Vratimov, který se netají postupovými ambicemi výsledkem 0:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání čekal doma Baník velmi silný tým Orlové, který Baníkovci po velmi kolektivním a bojovném výkonů porazil výsledkem 3:2, když se za Baník prosadil nejdříve Antonín Chumchal z pokutového kopu (1:1), Michal Kvapil (2:1) a Bruno Antonín (3:2).

Baník po úvodních třech kolech jarní části 1. A třídy skupiny B je na 11. pozici se ziskem osmnácti bodů a skóre 24:30. Bilance Baníkovců je ze šestnácti utkání – pět výher, tři remízy a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se sedmi góly. 

Bystřice: jasný lídr míří za postupem do Krajského přeboru

Nedělní soupeř našich fotbalistů je na jaře stoprocentní, kdy všechna tři utkání vyhrál a je jasným lídrem celé soutěže. Tým trenére Zdeňka Černeka nejdříve zahájil jaro domácím vítězstvím nejtěsnějším výsledkem 1:0 proti Orlové. Poté si odvezl tým Bystřice všechny tři body ze hřiště Jistebníku za vítězství 1:3 a v posledním dosavadním odehraném utkání Bystřice zvítězila v derby ve Smilovicích zaslouženým výsledkem 0:3, když skóre utkání otevřel Jan Staniek, druhý gól přidal ještě v prvním poločase David Kantor a ve druhém poločase uzavřel třetí trefou Bystřice skóre utkání Aleš Liberda.

Tým Bystřice se tak po šestnácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 1. místě s celkovým skóre 35:19 a celkovým počtem osmatřiceti body. Bilance týmů Bystřice je ze šestnácti odehraných utkání – dvanáct vítězství, dvě remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem lídra z Bystřice je se pěti trefami Filip Buryan.

Vzájemná bilance: o jedno vítězství ve prospěch Baníku

Z devatenácti vzájemných zápasů v rámci mistrovských utkání se zrodila docela vyrovnaná bilance. Baník má o jedno vítězství více. Baník vyhrál celkem osmkrát, Bystřice vyhrála sedmkrát, čtyřikrát utkání skončila bez vítěze. V podzimní části se radoval z vítězství tým Bystřice, který na hřišti v Albrechticích zvítězil ve vyrovnaném utkání výsledkem 2:3. Baník tak má o jedno vítězství vzájemnou bilanci lepší, a tak doufáme a věříme, že bude po nedělním utkání tato bilance ještě lepší, ale nebude to proti jasnému lídrovi tabulky vůbec jednoduché.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Bystřice 2:3 (5. kolo I.A třídy sk. B, středa 12.9.2018)
Branky: 33. Kubiena Petr, 45. Izaiáš Tomáš – 39. Teofil Lukáš, 59. Buryan Filip, 85. Pěla Martin
FK Baník Albrechtice: Mato – Kulhánek, Wojciechowski, Wojtyna, Žyla D. – Kubiena, Kociolek Jakub, Dorozlo, Izaiáš (60. Klus) – Chumchal, Kvapil (81. Goj)
TJ Bystřice: Galusik J. – Liberda (68. Zoubek), Krezelok B., Martinčík, Králíček – Pěla, Buryan, Kantor, Badura (68. Rusz) – Teofil L. (77. Staniek), Kisza T. (63. Noga, 84. Fober)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – FK Slavia Orlová Lutyně 3:2 (17. kolo I.A třídy sk. B, 7.4.2019)
Branky: 22. Chumchal Antonín z pok. kopu, 36. Kvapil Michal, 61. Antonín Bruno – 14. Kempný Martin ml., 42. Jatagandzidis David
FK Baník Albrechtice: Mato – Pařík, Kociolek Jakub (60. Hovůrka), Vagner, Izaiáš – Kubiena, Klus, Žyla M., Kvapil, Chumchal (83. Šlampiak) – Antonín

SC Smilovice – TJ Bystřice 0:3 (17. kolo I.A třídy sk. B, 7.4.2019)
Branky: 6. Staniek Jan, 23. Kantor David, 81. Liberda Aleš
TJ Bystřice: Galusik J. – Liberda, Krezelok B., Teofil M., Rusz – Pěla (75. Teofil L.), Buryan, Kantor, Zoubek – Staniek, Kisza (85. Fober)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: BYSTŘICE – BANÍK 0:3, BANÍK – BYSTŘICE 7:0
Sezona 10/11: BYSTŘICE – BANÍK 3:1, BANÍK – BYSTŘICE 1:0
Sezona 11/12: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 12/13: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 13/14: BANÍK – BYSTŘICE 0:0, BYSTŘICE – BANÍK 3:2
Sezona 14/15: BYSTŘICE – BANÍK 4:3, BANÍK – BYSTŘICE 0:3
Sezona 15/16: BANÍK – BYSTŘICE 5:3, BYSTŘICE – BANÍK 5:0
Sezona 16/17: BYSTŘICE – BANÍK 1:1, BANÍK – BYSTŘICE 5:2
Sezona 17/18: BYSTŘICE – BANÍK 1:0, BANÍK – BYSTŘICE 3:1
Sezona 18/19: BANÍK – BYSTŘICE 2:3

Mistrovské utkání 18. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Bystřici v neděli 14. dubna v 16:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v druhém venkovním a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání proti jasnému lídrovi soutěže vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jan Beran – Dušan Přeček – Tomáš Klimek. Jak toto druhé jarní venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce. Na toto utkání je vypraven pro naše fanoušky společně s hráči i autobus. Odjezd z hřiště v Albrechticích je naplánován na 14 hodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *