Druhý domácí zápas jara obstará duel proti šesté Orlové

Baníkovce čeká třetí utkání v jarní části. V 17. kole I.A třídy skupiny B budou mít albrechtičtí fotbalisté o motivaci postaráno. Do Albrechtic přijede nováček z Města Orlové, který má v týmu i dva fotbalisti obeznámené s albrechtickým prostředím, a to bratrance Aleše a Tomáše Věčorkovi. Orlované jsou šestí, Baníkovci dvanáctí. Třetí jarní mistrovské utkání má výkop v neděli 7. dubna od 15:30 hodin.

Baník: velmi důležité tři body z Vratimova

Vstup do jarní části soutěže Baníkovci, i když v prvním kole doma s Jablunkovem ztratili, můžou požadovat za docela vydařený. Protože co se týče rozlosování v úvodních dvou kolech, jsou čtyři body velmi dobrou bilanci. V prvním utkání na jaře Baník remizoval s týmem Jablunkova pouze 1:1., když by po celý zápas lepším týmem, ale bohužel doplatil na neproměňování svých šancí. Ve druhém utkání na jaře a prvním venkovním Baník dokázal bodovat za tři body na půdě velmi silného týmů FC Vratimov, který se netají postupovými ambicemi výsledkem 0:2, když se za Baník prosadil již b úvodu utkání Marcin Žyla a ve druhém poločase pojistil zasloužené vítězství střídající Michal Kvapil.
Baník po úvodních dvou kolech jarní části 1. A třídy skupiny B je na 12. pozici se ziskem patnácti bodů a skóre 21:28. Bilance Baníkovců je z patnácti utkání – čtyři výhry, tři remízy a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se šesti góly.

Orlová: na úvod jara porážka a vítězství

Nedělnímu soupeři Baníku, a to tým Orlové vyšel vstup do a o něco hůře než Baníku. Svěřenci Martina Kempného staršího totiž z prvních dvou utkání získali tři body, a jelikož nováček z Orlové chce se vrátit zpět do Krajského přeboru, tak je to pro tento tým velmi málo, jelikož na první pozici orlovští ztrácí dvanáct bodů. Tým Orlové právě zajížděl v úvodu jarní části k velmi důležitému utkání na hřiště první Bystřice, kde byl více než vyrovnaným soupeřem, ale přesto odešel poražen výsledkem 1:0, když jediná branka v utkání se zrodila již v 6. minutě. Ve druhém utkání již Orlová na jaře nedovolila žádnou ztrátu a svého soupeře ze Smilovic na domácí půdě porazila výsledkem 2:1 díky brankám Davida Jatagandzidise a Tomáše Mlezivy.

Tým Orlové tak po patnácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 6. místě s celkovým skóre 21:26 a celkovým počtem třiadvaceti bodů. Bilance týmů Orlové je z patnácti odehraných utkání – sedm vítězství, dvě remízy a šest porážek. Nejlepším střelcem Orlové je s jedenácti trefami David Jatagandzidis.

Vzájemná bilance: lepší pro Orlovou

Baník se v mistrovských utkáních utkal s Orlovou ještě v dobách divize celkem osmnáctkrát a na podzim jednou již v I.A třídě. Ze střetnutí v soutěžních utkáních má lepší bilanci tým Orlové, která zvítězila devětkrát, Baník zvítězil šestkrát a čtyřikrát se zrodila remíza. Poslední vzájemný duel se odehrál v podzimní části, ve kterém byl úspěšnější tým Orlové, který zvítězil těsným výsledkem 2:1. Jak dopadne tentokrát vzájemný duel obou týmů, se dozvíme v neděli.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Slavia Orlová Lutyně – FK Baník Albrechtice 2:1 (4. kolo I.A třídy sk. B, sobota 26.8.2018)
Branky: 74. a 86. Jatagandzidis David – 56. Chumchal Antonín
FK Slavia Orlová Lutyně: Ščerba – Klimsza, Věčorek A., Věčorek T., Botur (64. Papuga) – Hanusek (79. Koník), Vybíral (84. Malík), Kempný M. ml., Nowinski – Renta D., Jatagandzidis (87. Renta J.)
FK Baník Albrechtice: Mato – Pařík (84. Hogh), Wojciechowski, Goj, Pasz (70. Hovůrka) – Kubiena, Kociolek Jakub (86. Klus), Vagner, Izaiáš – Chumchal, Kvapil

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Vratimov – FK Baník Albrechtice 0:2 (16. kolo I.A třídy sk. B, 30.3.2019)
Branky: 8. Žyla Marcin, 66. Kvapil Michal
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (40. Pařík), Hovůrka, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Kociolek Jakub, Žyla M., Dorozlo, Chumchal (61. Kvapil M.) – Klus (85. Svirać)
FK Slavia Orlová Lutyně – SC Smilovice 2:1 (16. kolo I.A třídy sk. B, 30.3.2019)
Branky: 6. Jatagandzidis David, 59. Mleziva Tomáš – 17. Klimek Martin
FK Slavia Orlová Lutyně: Silber – Papuga, Hanusek (68. Koník), Kempný M. ml., Derík – Kondziolka, Hruška (75. Holoubek), Mleziva, Nowinski – Kadlíček (58. Klimsza), Jatagandzidis (89. Kotlár)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 94/95: BANÍK – ORLOVÁ 1:7, ORLOVÁ – BANÍK 2:1
Sezona 95/96: BANÍK – ORLOVÁ 2:1, ORLOVÁ – BANÍK 0:1
Sezona 00/01: ORLOVÁ – BANÍK 0:0, BANÍK – ORLOVÁ 0:1
Sezona 01/02: BANÍK – ORLOVÁ 1:0, ORLOVÁ – BANÍK 1:2
Sezona 02/03: ORLOVÁ – BANÍK 2:0, BANÍK – ORLOVÁ 1:0
Sezona 03/04: ORLOVÁ – BANÍK 1:1, BANÍK – ORLOVÁ 0:1
Sezona 04/05: ORLOVÁ – BANÍK 0:0, BANÍK – ORLOVÁ 0:4
Sezona 05/06: BANÍK – ORLOVÁ 0:1, ORLOVÁ – BANÍK 0:0
Sezona 06/07: BANÍK – ORLOVÁ 2:1, ORLOVÁ – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: ORLOVÁ – BANÍK 2:1

Mistrovské utkání 17. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Albrechticích v neděli 7. dubna v 15:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v druhém domácím a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jozef Pasterčák – Pavol Jantoš – Jiří Ochodek. Jak toto druhé jarní domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *