Jaro začíná. Baník doma přivítá Jablunkov

Zimní přestávka je pryč, tvrdá dřina a dril v přípravě jsou minulostí. Fotbalisty FK Baník Albrechtice tak čeká jarní premiéra v 1. A třídě skupiny B. V 15. kole se svěřenci Radka Nešpora představí před domácím publikem, aby se zde utkali s těžkým soupeřem, týmem – 1. FK Spartak Jablunkov. První jarní mistrovské utkání má výkop v neděli 25. března od 15:00 hodin.

Baník: do soutěže s úspěšnou přípravou v zádech

Baníkovci vstoupili do kolotoče přípravných utkání duelem s polskými Konczyce Wielkie. O těsném vítězství 4:3 rozhodl v závěru utkání Antonín Chumchal. Baník poté postupně sehrál ještě šest utkání, ve kterých pětkrát vyhrál (Horní Suchá 4:2, Gascontrol Havířov 14:0, Sedliště 12:1, Dolní Datyně 1:0, Věřňovice 6:1) a jednou remizoval (Český Těšín 2:2). V generálce na jarní část Baník porazil doma tým Věřňovic výsledkem 6:1.

V tomto ročníku 1. A třídy skupiny B je Baník po podzimní části až na 13. pozici se ziskem jedenácti bodů a skóre 18:27. Bilance Baníkovců je z třinácti utkání – tři výhry, dvě remízy a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s pěti góly.

Jablunkov: druhé místo na turnaji v Těšíně a povedená příprava

Klub Spartak z Jablunkova je po podzimní části soutěže ve vrchní polovině tabulky, na čtvrtém místě. S tím určitě jsou v Jablunkově spokojeni. Zimní přípravu zahájil tým Jablunkova pod vedením trenéra Stanislava Kluze 18. ledna. Jablunkov se v rámci zimní přípravy zúčastnil zimního turnaje v Českém Těšíně, kde se umístil z osmi týmů na 2. místě. Na tomto turnaji si Jablunkov připsal pět vítězství (Horní Žukov 3:0, Bystřice 3:2, Hnojník 8:2, Smilovice 2:0, Nýdek 10:1), jednu remízu (Piast Cieszyn 1:1) a jednu prohru (LKS Goleszów 2:5). V generálce se Jablunkov utkal s týmem ze Slovenska – TJ Slovan Skalité, který porazil na jeho půdě výsledkem 6:2. Takže Jablunkov se dá říci, měl přípravu také velmi povedenou.

Tým Jablunkova se po podzimní části po třinácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 4. místě s celkovým skóre 27:20 a celkovým počtem dvadvaceti bodů. Bilance týmů Jablunkova je z třinácti odehraných utkání – sedm vítězství, jedna remíza a pět porážek. Nejlepším střelcem Jablunkova je se šesti trefami Pavel Raszka.

Vzájemná bilance: půjde o čtvrtý vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se utkaly v minulé sezóně dvakrát a jednou v této sezóně v historii vzájemných utkání. Na podzim Baníkovci v úvodním kole této sezóny v Jablunkově prohráli výsledkem 2:0. Jak dopadne čtvrtý vzájemný souboj, se dozvíte v neděli, ale Baník nečeká vůbec nic lehkého.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

1.FK Spartak Jablunkov – FK Baník Albrechtice 2:0 (2. kolo I.A třídy sk. B, sobota 11.8.2018)
Branky: 40. Szotkowski Radim, 56. Sikora Marek
1.FK Spartak Jablunkov: Bruk – Michálek (90. Bocek), Hudzieczek, Bulawa, Cienciala M. – Szotkowski R., Hupka, Nieslanik T., Sikora Marek – Raszka (46. Komár), Martynek T. (88. Nieslanik A.)
FK Baník Albrechtice: Mato – Čoček, Wojtyna (69. Hovůrka), Goj, Vagner – Kubiena, Kociolek Jakub, Dorozlo, Žyla D. (66. Kociolek Jan) – Chumchal, Kvapil

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Věřňovice 6:1 (zimní příprava 2019, 16.3.2019)
Branky: Chumchal Antonín 3, Klus Jindřich 2, Kvapil Michal
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Vagner, Kociolek Jakub, Izaiáš – Pařík, Žyla M., Kvapil, Svirać – Klus, Chumchal

TJ Slovan Skalité – 1.FK Spartak Jablunkov 2:6 (zimní příprava 2016, 17.3.2019)
Branky: Nieslanik Tomáš 3, Szotkowski Radim, Raszka Pavel, Lasota Jan

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18:  BANÍK – JABLUNKOV 2:0, JABLUNKOV – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: JABLUNKOV – BANÍK 2:0

První jarní mistrovské utkání 15. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Albrechticích již v neděli 25. března15:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním jarním mistrovském a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém a prvním jarním mistrovském utkání vaši podporu! Přijďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jan Beran – Lenka Jurajdová – Michal Karas. Jak toto první jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *