Trenér Radek Nešpor se ohlédl za přípravným obdobím 

Kvalitní zimní příprava je minulostí a kvapem se blíží první ostrý zápas. Cíl pro jarní část po nepovedeném podzimu je jasný. Nerozdávat body jako na podzim! Trenér Albrechtic Radek Nešpor v rozhovoru kromě cílů také hodnotí celou, více než dva měsíce dlouhou, zimní přípravu. 

Trenére, vaše hodnocení zimní přípravy?  

Vždy to může být lepší. Škoda že se nám nepodařilo přivézt hráče, které jsme chtěli, ale s přístupem některých hráčů jsem byl vcelku spokojen.

Odehráli jste 7 přípravných duelů, z toho ani jednou neprohráli. Dle výsledků, které samozřejmě nejsou v přípravě tím hlavním, se příprava výsledkově vydařila. Souhlasíte?

Chtěli jsme zpočátku přípravy soupeře z nižších soutěži, abychom získali víc sebevědomí. Ale zápasy s těžšími soupeři jsme také zvládly. Sice proti Datyním do dvacáté minuty a v Těšíně od sedmdesáté minuty jsme nebyli na hřišti.

Z těch sedmi přípravných zápasů jste, jak již bylo zmíněno, šest vyhráli, jednou remizovali, žádná porážka a dařilo se vám i střílet góly. Vypadá to, že tým je směrem dopředu dobře připraven, co říkáte?

Zaměřili jsme se na hru dopředu, změnili jsme rozestavení. V přípravě jsme mohli dát ještě víc branek. Šancí jsme si vytvořili spoustu. Snad se kluci srovnali. 

Směrem dozadu to také v posledních zápasech nevypadalo vůbec zle…

Ještě to není ono, ale je to lepší než na podzim. Pořád to byla jen příprava. V neděli uvidíme, jak to bude vypadat. Musí bránit všichni. Ne jen obránci.

Velmi dobře se v přípravných duelech jevil Jindřich Klus a navrátilec Marcin Žyla. Jak hodnotíte jejich výkony během zimní přípravy?

Oba jsou potřební, mají odtrénováno snad nejvíc ze všech, takže na ně budeme spoléhat.

Co se týče ostatních hráčů? Je někdo kdo Vás v přípravě překvapil a kdo naopak zklamal? 

Je pozitivní, že všichni vědí, o co nám jde. Někteří museli hrát na místech, na kterých ještě nenastupovali, ale poprali se s tím výborně.

Takřka celou přípravu se potýkáte se zdravotními problémy, byl to velký problém?

Myslím, že žádné zásadní zranění nemáme, nějaké modřiny, ale nic zvláštního. Snad jen teď Honza Hovůrka, ale tam uvidíme. 

Základní kádr z podzimu zůstal pohromadě. Jste spokojený? 

Zas tak pohromadě nezůstal. Odešel Rostislav Hogh. Skončil Ondřej Čoček ze zdravotních důvodů, Seweryn se objevil jednou a nevíme, co sním je. 

V neděli je na programu již úvodní domácí zápas s Jablunkovem. Těšíte se? 

Těším se a jsem zvědavý, jak to zvládneme.

Máte na nedělní zápas už teď jasno o základní sestavě?

Mám. 

Asi budete semnou trenére souhlasit, že do úvodního utkání s Jablunkovem nejdete s jiným cílem než získat tři body?

Musíme bodovat! 

V generálce jste porazili 6:1 tým Věřňovic. Do posledního zápasu většinou trenéři pošlou sestavu, která by se měla o týden později objevit v mistrovském utkání. Vy jste to tam ale neudělal, že? 

Nešlo to. Chyběli nám nějací hráči, ale základ tam byl. 

V bráně se v generálce objevil Gábin Laurenčík. Ondřej Mato, chyběl. Prozradíte, kdo se s Jablunkovem objeví na hřišti od první minuty?

Zatím nevíme, máme týden na rozhodnutí. Poradím se s Alešem Hekerou

Sledoval jste během zimní pauzy i ostatní týmy?

Byl jsem se párkrát kouknout na turnaj v Těšíně. Viděl jsem Smilovice, Jablunkov. Nečeká nás lehký první zápas.

A na závěr tradiční otázka na cíle před jarní částí? Máte vytyčené, s jakým umístěním budete na konci sezóny spokojení? Popřípadě kolik bodů bude potřeba k dosavadním jedenácti přidat, aby převládala s jarní částí spokojenost? 

Hlavní je záchrana. Předvádět pěknou hru, dávat branky, aby se bylo nač koukat. 

Děkuji za rozhovor a přeji Vám hodně štěstí, ať vstoupíme do jara vítězstvím. 

Taky děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *