Výhra s čistým kontem, Dolní Datyně – Baník Albrechtice 0:1

Hodně šancí, nakonec pouze jeden vstřelený gól a žádný v kolonce inkasovaných. Svěřenci Radka Nešpora zvládli i pátý duel zimní přípravy, tentokrát porazili velmi silného protivníka, a to tým TJ Havířov – Dolní Datyně z Krajského přeboru výsledkem 1:0 po gólu Jindřicha Kluse ve druhém poločase.

TJ Havířov-Dolní Datyně – FK Baník Albrechtice 0:1 (0:0)

Baník čekal v tomto utkání velmi těžký protivník, což se potvrzovalo od začátků utkání. Tým datyňských Jestřábů, jak se tomuto mužstvu nazývá, byl v prvním poločase lepším týmem, ale bez výraznějších střeleckých pokusů, a když už zamířil páteční soupeře přesně, tak proti byl brankář Baníku Laurenčík, který za svá záda nepustil ani jeden míč, a když se neprosadil na druhé straně ani jeden z hráčů Baníku, tak skončila první půle nerozhodně 0:0.

Ve druhém poločase již Baník hru v utkání vyrovnal a postupně převzal hru do svých rukou a byl lepším týmem v utkání, což potvrdil na rozdíl od svého soupeře aspoň jedním gólem v utkání, který zaznamenal povedenou střelou z dvaceti metrů Jindřich Klus. Tohle byl jediný gólový moment utkání, a tak toto střetnutí skončilo vítězstvím Baníku výsledkem 1:0. I když jde jen o přípravu, tak i tak to je velmi cenné vítězství proti velmi silnému soupeři.

Branka: Klus Jindřich

Sestava Baníku: Laurenčík – Izaiáš, Hovůrka, Vagner, Pařík – Chumchal, Kociolek Jakub, Dorozlo, Žyla M., Kubiena – Klus. Na střídačce byl připraven: Kvapil

Další přípravný zápas před startem jarní části čeká na fotbalisty Baníku již v pátek 8. března, kde se představí na umělé trávě Frýdecká v Českém Těšíně proti domácímu týmů FK Český Těšín. Začátek tohoto přípravného utkání je v 17 hodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *