Jasná výhra, Gascontrol Havířov – Baník Albrechtice 0:14

Sedm gól v první půli a sedm po změně stran. Bez nejmenších problémů si svěřenci Radka Nešpora poradili v nedělním odpoledni s týmem z Okresního přeboru Karviná – FK Gascontrol Havířov. Vyhráli s přehledem 14:0. Tři góly zaznamenala dvojice Marcin Žyla a Petr Kubiena, dvakrát se prosadilo duo Bruno Antonín, Jan Kociolek a jednou se trefila čtveřice Michal Kvapil, David Dorozlo, Tomáš Izaiáš a Rostislav Hogh.

FK Gascontrol Havířov – FK Baník Albrechtice 0:14 (0:7)

Albrechtičtí od prvních minut potvrzovali roli jasného favorita a bylo jen otázkou času, kdy poprvé udeří. Rozdíl mezi oběma týmy byl značný, což potvrzuje skutečnost, že Gascontrol se za celý zápas pořádně nedostala za svou polovinu hřiště a gólman Ondřej Mato moc pohodovějších zápasů asi neodchytal. Naopak jeho kolegové na druhé straně byli v permanenci střel celých devadesát minut.

Albrechtický tým hrozil především po krajích hřiště, kde dělal svému soupeři značné problémy. Po první půli vedl Baník 7:0, a to ještě několik šancí Baník nevyužil. Gascontrol měl za první poločas a dá se říci, že za celý zápas jedinou příležitost změnit skóre utkání, a to ještě kvůli chybné rozehrávce obrany Baníku, ale skóre utkání havířovský tým nezměnil.

I druhé dějství patřilo jednoznačně Baníku. Na hřišti byl jen jeden král a skóre narůstalo a narůstalo. O slovo u soupeře Baníku se hlásila únava. Notně k tomu přispíval fakt, že Gascontrol hrál většinu utkání bez míče, což je jednak fyzicky náročné a při narůstajícím skóre také značně frustrující. Konečné skóre utkání se zastavilo na 14:0 ve prospěch Baníku a další nespočet šancí zůstaly bohužel nevyužitý.

Branky: Žyla Marcin 3, Kubiena Petr 3, Antonín Bruno 2, Kociolek Jan 2, Kvapil Michal, Dorozlo David, Izaiáš Tomáš, Hogh Rostislav

Sestava Baníku: Mato – Kociolek Jakub, Hovůrka, Vagner, Pařík – Kubiena, Žyla M., Dorozlo, Kvapil, Izaiáš – Kociolek Jan. Na střídačce byli připravení: Hogh, Antonín

Další přípravný zápas by měl Baník odehrát v sobotu 23. února od 10 hodin na nové umělé trávě v Horní Suché. Utkání se však odehraje jen v případě, že se sežene do soboty soupeř. Pokud by se tak nestalo, měli by Baníkovci o víkendu volno a další přípravný zápas před startem jarní části by čekal na fotbalisty Baníku až v pátek 1. března, kdy se představí na nové umělé trávě v Horní Suché proti týmů TJ Havířov – Dolní Datyně. Začátek tohoto přípravného utkání je v 18.30 hodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *