Antonín Chumchal hodnotí začátek zimní přípravy

Baník sehrál v neděli 3. února první přípravné utkání v rámci zimní přípravy a první utkání v novém roce 2019. Vítěznou trefu v prvním utkání roku 2019 v dresu FK Baník Albrechtice zaznamenal ten, od koho se góly očekávají. Antonín Chumchal v závěru druhého poločasu rozhodl svým gólem o nedělním vítězství nad LKS Błyskawica Kończyce Wielkie. 

Nový kalendářní rok si otevřel hned v prvním zápase vítězným gólem. Máš z toho radost? 

V zápase jsem měl několik dobrých šancí, ale gólman byl pozorný nebo jsem nezakončil dobře. Jsem rád, že v závěru to tam spadlo a byl z toho vítězný gól.

Jaký máš pocit z prvního utkání v zimní přípravě?

Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme aktivní, vytvářeli jsme si šance, ale jak už je u nás zvykem, neproměňovali jsme je. A soupeř po našich chybách trestal. Byl maximálně efektivní. Byl to první zápas, takže se teprve dostaneme do zápasového tempa a souhra půjde nahoru. Musíme začít více držet míč a zbytečně se nesnažit jít za každou cenu do útoku.

Určitě je pozitivní, že se nám podařilo po prvním poločase, kde jsme byli lepší, ale i tak jsme prohrávali 0:3, skóre utkání otočit ve svůj prospěch na 4:3…

Ano, mám radost, že jsme utkání otočili. Druhý poločas jsme byli jasně lepší a šli jsme tomu naproti.

Šlo vidět, že ve druhém poločase máme více fyzických sil, což je určitě po nepovedeném podzimu pozitivní. Souhlasíš? 

Souhlasím, na to že jsme měli jen jednoho hráče na střídání, tak jsme si dobře rozložily síly a všichni jsme do toho dali všechno a nakonec se k nám i to štěstí přidalo a otočili jsme zápas.

V trénincích v zimní přípravě se zaměřujete hlavně asi na kondiční stránku, že?  

Kondice byla a pořád je jedna z nejslabších našich stránek a pracujeme na kondici každý trénink. Teď už se k tomu přidávají i taktické věci. Pořád máme dost času kondici neustále zlepšovat. Kondice není nikdy dost.

Jak moc vám stěžuje přípravu počasí?

Je zima, dá se očekávat, že podmínky nebudou ideální (mráz, sníh, déšť, led), ale vidím v tom i výhody. Jsme pořád na hřišti o proti jiným týmům, které jsou třeba v tělocvičnách. Já v tom problém nevidím, spíše výhody. Jen by se mohlo více dohlížet na připravenost umělé trávy, nejednou se nám stalo, že na hřišti bylo několik centimetrů sněhu, a v tom se opravdu trénovat nedá.

Děkuji za rozhovor.

Také děkuji. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *