Instalace nového automatického zavlažování na hlavním hřišti je skoro u konce

Včera v pondělí 22. října začala na hlavním hřišti v areálu FK Baník Albrechtice instalace nové automatické závlahy travnaté hrací plochy. Instalace nového zavlažování již je po necelých dvou dnech skoro u konce. Chybí jen dodělat menší úpravy. Nové automatické zavlažování funguje po vyzkoušení úplně v pořádku.

Teď se musí po instalaci nového zavlažování zregenerovat zpátky trávník na hrací ploše, a proto již v tomto roce se na hlavním hřišti nesmí trénovat ani hrát žádná utkání.

Nový systém, jak již bylo zmíněno. Dodala a instalovala firma Petr Machač. „Dosud používaný závlahový systém byl už překonaný. Tři postřikovače se přenášely s hadicí po ploše a kropily postupně jednotlivé části hřiště. Nový systém se skládá z osmi kruhových postřikovačů v ploše a šestnácti výsečových postřikovačů po obvodu, což umožní vysokou rovnoměrnost zálivky,“ porovnal starý a nový systém zavlažování Marián Chmiel jeden ze správců areálu Baníku.

Systém dále umožňuje samostatnou závlahu různě namáhaných částí hřiště, například zvlášť prostoru brankoviště a rohů. Ačkoli je plně automatizovaný, dá se ovládat i ručně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *