Nováček z Lučiny bude další soupeřem Baníku

V 10. kole 1. A třídy skupiny B se albrechtičtí fotbalisté představí na domácí půdě, kdy přivítají nováčka soutěže – Finstal Lučina. Vítěz loňského ročníku 1. B třídy skupiny C má zatím o něco úspěšnější bilanci než Baník, na kontě má dva body oproti dvěma baníkovským. Duel jedenáctého a devátého mužstva o důležité body ve snaze proniknout do vyšších pater tabulky startuje v neděli v 15 hodin.

Baník: o tři body přišel Baníku v úplném závěru

Baník v minulém utkání se představil v Dobré, kde to byla premiéra pro nového trenéra Baníku Radka Nešpora. Premiéra to pro nového vůdce albrechtické lavičky mohla být vítězná. Baník se v 75. minutě dostal zásluhou Jakuba Kociolka do vedení. Domácí však v úplném závěru utkání díky Vojtěcha Figury srovnali na konečných 1:1. Baník tak poprvé v sezóně bodoval na hřišti soupeře a nový trenér Baníku, se dá říct, zažil docela povedenou premiéru.

V tomto ročníku 1. A třídy skupiny B je tak Baník zatím na 11. pozici se ziskem osmi bodů a skóre 11:15. Bilance Baníkovců je z osmi utkání dvě výhry, dvě remízy a čtyři porážky. Nejlepšími střelci Baníku je dvojice Antonín Chumchal a Jakub Kociolek se třemi góly.

Lučina: velmi důležité tři body proti Smilovicím

V letošní sezóně předvádí nováček soutěže z Lučiny výsledky jak na houpačce. Lučina pod koučem Reném Hruškou vstoupila do nového ročníku vítězstvím ve Stonavě (2:6) a domácí remízou s Libhošťi (2:2). Pak následovaly tři porážky v řadě, a to v Dobraticích (6:1), doma s Jablunkovem (1:6) a ve Vratimově (5:0). Po třech porážkách Lučina zabrala a překvapivě doma porazila tým Orlové výsledkem 4:2. Poté však Lučina opět prohrála, a to v Bystřici výsledkem 2:0. V posledním dosavadním mistrovském utkání Lučina doma porazila tým Smilovic výsledkem 3:1 a získal velmi důležité tři body.

Aktuálně patří nováčkovi z Lučiny 9. místo s 10 body a skóre 17:26. Bilance Lučiny je z osmi prozatímních odehraných utkání – tři vítězství, jedna remíza a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Lučiny je se čtyřmi trefami Kamil Tomíček.

Vzájemná bilance: půjde o první mistrovské utkání

Oba týmy se doposud potkávaly jen v přípravných utkáních. Poslední vzájemný duel se odehrál v letní přípravě 2015, kdy Baník doma zvítězil výsledkem 4:0. V mistrovském utkání se oba týmy ještě nepředstavily. V neděli tak půjde o první vzájemný duel o mistrovské body obou mužstev. Věříme, že náš Baník bude úspěšný a zvítězí.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – Finstal Lučina 4:0 (letní příprava 2015, sobota 1.8.2015)
Branky: Kociolek Jan 2, Parchanský Patrik, Izaiáš Tomáš

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Sokol Dobrá – FK Baník Albrechtice 1:1 (9. kolo I.A třídy sk. B, 29.9.2018)
Branky: 90. Figura Vojtěch – 75. Kociolek Jakub
FK Baník Albrechtice: Mato – Čoček, Dorozlo, Kulhánek, Vagner – Kvapil (73. Pařík), Kociolek Jakub, Klus, Žyla D. (24. Pasz) – Chumchal, Antonín

Finstal Lučina – SC Smilovice 3:1 (9. kolo I.A třídy sk. B, 29.9.2018)
Branky: 21. a 50. Kohut Marek, 56. Myšinský Lukáš – 31. Dytko Petr 
Finstal Lučina: Kielar J. – Mokryš, Goroš, Kohut, Bártek – Tomíček R., García, Myšinský J., Kohut L. (89. Kopec), Majer (66. Kielar A.) – Myšinský L. (88. Hruška M.)

Mistrovské utkání 10. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 7. října v 15:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Marian Svoboda – Vít Závodný – Daniel Čuba. Delegátem utkání je Ladislav Kubánek. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *