Baník jede do Dobré a chce poprvé venku bodovat

V 9. kole I. A třídy skupiny B se albrechtičtí fotbalisté představí v Dobré a mají co napravovat, co se týče zápasů na půdě soupeřů. Ze tří zápasů na hřištích soupeřů Baníkovci ještě nezískali ani bod. O nápravu se pokusí v sobotu na hřišti týmů – TJ Sokol Dobrá. Na tohoto soupeře nemají Baníkovci dobré vzpomínky zejména z poslední sezóny. Dobrá v posledním kole zvítězila ve Smilovicích, Baník doma zase porazil tým Hrabové. Premiérové utkání čeká v sobotu nového trenéra Baníku Radka Nešpora. Sobotní velmi těžké utkání má výkop v 15.30 hodin.

Baník: s Hrabovou zaslouženě vítězství

Baník má za sebou tři domácí utkání v řadě. Nejdříve nestačil v dohrávce na první Bystřicí a prohrál 2:3. Po této porážce skončil trenér Baníku Jaroslav Goj. Mužstvo Baníku nakonec převzal vedoucí mužstva Tomáš Wojtyna a dvakrát dovedl svůj tým ke dvěma výhrám, když nejdříve Baník doma porazil tým Jistebníku 2:1 a minulý víkend porazil doma tým Hrabové 4:0 a po tomto utkání byl oznámen nový trenér albrechtické lavičky, kterým je Radek Nešpor.

V tomto ročníku 1. A třídy skupiny B je tak Baník zatím na 11. pozici se ziskem sedmi bodů a skóre 10:14. Bilance Baníkovců je ze sedmi utkání dvě výhry, jedna remíza a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je se třemi góly Antonín Chumchal.

Dobrá: velmi cenné tři body ze Smilovic

V letošní sezóně se diváci při utkání Dobré nemohou nudit. Dobrá pod vedením trenéra Pavla Barana patří k těm silnějším týmům soutěže. Svědčí o tom například domácí vítězství 4:2 nad Dobraticemi, výhra 1:0 v Jablunkově. V posledním odehraném kole pak zvítězil tým Dobré 1:0 ve Smilovicích. To byly tři výhry v tomto ročníku. Body ještě získala Dobrá za domácí remízu 3:3 s Vratimovem. Jak bylo zmíněno, v minulém kole vyhrála Dobrá ve Smilovicích 1:0 díky brance z přímého kopu v 75. minutě zásluhou Adama Foukala.

Aktuálně patří Dobré 7. místo s 10 body a skóre 10:11. Bilance Dobré je ze sedmi prozatímních odehraných utkání – tři vítězství, jedna remíza a tři porážky. Nejlepším střelcem Dobré je se třemi trefami Lukáš Papřok, kterého následuje se dvěma góly Adam Foukal.

Vzájemná bilance: ve prospěch Dobré

Oba týmy se doposud utkaly celkem čtyřikrát a lepší bilanci má tým Dobré, který třikrát vyhrál, a jednou se zrodilo vítězství Baníku. Na minulou sezónu a utkání proti Dobré Baníkovci nevzpomínají v dobrém. Na podzim Baníkovci doma schytali debakl 0:6 a na jaře na hřišti v Dobré zvítězili domácí výsledkem 3:1. Baník tak na hřišti Dobré ještě nikdy nebodoval. Věříme však, že po sobotním utkání to již platit nebude a Baník svého soupeře porazí.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Sokol Dobrá – FK Baník Albrechtice 3:1 (23. kolo I.A třídy sk. B, sobota 12.5.2018)
Branky: 3. a 51. Šmahaj Lukáš, 6. Gryžboň Ondřej – 76. Hovůrka Jan
TJ Sokol Dobrá: Lužný (46. Řízek) – Platoš, Zícha, Maléř, Gryžboň – Alexa (65. Malchárek), Filipčík (88. Georgiovský), Šmahaj D., Ursíni – Šmahaj L. (78. Pánek), Damek Daniel (76. Bařina)
FK Baník Albrechtice: Stach – Pařík (46. Edr), Hovůrka, Vagner, Pasz (78. Goj) – Žyla D., Kociolek Jakub, Dorozlo, Izaiáš (71. Wojtyna) – Chumchal, Lojek (60. Kociolek Jan)

Poslední zápasy obou soupeřů:

SC Smilovice – TJ Sokol Dobrá 0:1 (8. kolo I.A třídy sk. B, 23.9.2018)
Branky: 75. Foukal Adam 
TJ Sokol Dobrá: Pešák – Šmahaj D., Javorek, Palarčík, Gryžboň O. (78. Gryžboň P.) – Bařina (72. Platoš), Filipčík, Foukal (83. Novák), Alexa – Kisza, Figura

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Hrabová 4:0 (8. kolo I.A třídy sk. B, 23.9.2018)
Branky: 6. Chumchal Antonín, 20. Kociolek Jakub, 84. Antonín Bruno, 90. Izaiáš Tomáš
FK Baník Albrechtice: Mato – Žyla D., Wojciechowski, Wojtyna, Dorozlo -Kubiena (29. Pasz), Kvapil (21. Izaiáš), Klus (73. Hovůrka), Kociolek Jakub (83. Hogh) – Antonín, Chumchal

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 16/17: DOBRÁ – BANÍK 2:1, BANÍK – DOBRÁ 4:1
Sezona 17/18: BANÍK – DOBRÁ 0:6, DOBRÁ – BANÍK 3:1

Utkání 9. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Dobré v sobotu 29. září v 15:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Roman Brabec – Tibor Takáč – Dominik Hykl. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *