Baník se poprvé představí doma. Hraje s Vratimovem

Nový ročník 1. A třídy skupiny B se již rozběhl a albrechtický Baník má za sebou první zápas v sezoně 2018/2019. Ten sehráli svěřenci trenéra Jaroslava Goje v Jablunkově, odkud bohužel odjeli s prázdnou. Šanci na reparát budou mít Baníkovci v domácí premiéře, která se uskuteční již v neděli 19. srpna v 17 hodin. Soupeřem bude Baníku tým – FC Vratimov.

Baník: v Jablunkově měl našlápnuto na vítězství. Odjel ale s porážkou

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli v Jablunkově. Zde nastoupili se dvěma novými tvářemi v základní sestavě – krajním záložníkem Petrem Kubienou a útočníkem Michalem Kvapilem. Staronovým strážcem tří tyčí je Ondřej Mato, v obraně také nastoupil navrátilec z marodky Ondřej Čoček.

Baník na stadionu těžkého soupeře začal velmi dobře, byli jasně lepší než domácí borci. Baník však své velké příležitosti neproměnil a domácí tak dali naším borcům lekci z produktivity a hned z prvního rychlého brejku ve 40. minutě se dostali do vedení brankou Radima Szotkowského. A když Baníkovci neproměnili své šance i ve druhém poločase zvýšili z ojedinělé šance skóre domácí v 56. minutě zásluhou Marka Sikory. Baník tak odjel domů z úvodního utkání nové sezóny s prázdnou.

Vratimov: na úvod remíza se silnými Smilovicemi

To Vratimovu, který sestoupil z krajského přeboru z posledního místa, vyšel vstup do soutěže lepé než Baníku. Na domácím trávníku totiž tým okolo nového trenéra Racka přivítal Smilovice, druhý tým tabulky 1. B třídy skupiny C. A premiéra se Vratimovu povedla tak napůl, když remizoval doma 2:2 se Smilovicemi. Nejdříve se do vedení v 10. minutě brankou Barona dostali hosté. Za domácí ještě v první půli vyrovnal Macák. Ve druhém poločase vrátil v 74. minutě hostům vedení kapitán Kocur. Vratimovští ale dokázali vyrovnat, když se v 86. minutě trefil kapitán Michalčák. Vratimov se navíc podle slov kouče Racka prezentoval velice slušným výkonem, což značí, že náš tým nečeká v neděli jednoduchý mač.

Co se týče letní přípravy, Vratimov se utkal například s týmem Bolatic, od kterého schytal porážku 2:3. Vratimov se v přátelském utkání potkal také například s účastníkem krajského přeboru ze Staré Bělé, který porazil 2:1. V generálce na soutěž Vratimov porazil tým Ostravy – Jih výsledkem 5:2, kdy se dvakrát trefil Bandy, jednou Ledvina, Matyáš Osvěčík a Michalčák.

V kádru Vratimova došlo před sezónou k několika změnám. Přišlo trio brankář Štromp, hráči Harbáček a Parchanský z MFK Havířov. Dále Matyáš Osvěčík z MFK Karviná, Ledvina z Horních Bludovic a z B týmů Macák a Aleš Tříska. Co se týče odchodů, tak odešel Jiří Pešek, který se rozhodl pro návrat do Fryčovic. Dawid odešel do MFK Havířov, brankář Černý odešel do Klimkovic a Pohludka ukončil kariéru.

Vzájemná bilance příznivější pro Baník

Historie vzájemných zápasů je celkem bohatá. Baník se s Vratimovem v neděli utká již po sedmnácte. Klub, jenž v minulosti působil i v třetí lize, hrál minulý rok krajský přebor, kde se pohyboval jednu sezónu, jinak nastupuje v 1. A třídě skupiny B od sezóny 2012/2013. A bilance obou sobotních soupeřů je lepší pro Baník, který z šestnáctí dosavadních utkání desetkrát zvítězil, dvakrát skončilo vzájemné utkání remízou a čtyřikrát se z vítězství radoval Vratimov. Poslední vzájemný duel se odehrál v Albrechticích v sezóně 2016/2017, když se z vítězství 0:3 radoval Vratimov. Souboj těchto dvou mužstev jsou tedy velmi zajímavé, což bude určitě opět i nedělní utkání.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – FC Vratimov 0:3 (20. kolo I.A třídy sk. B, neděle 23.4.2017)
Branky: 32. a 50. Svěnčík Marek, 67. Pařenica Radim
FK Baník Albrechtice: Mato – Čoček, Korzeniowski, Věčorek, Kulhánek (59. Izaiáš) – Kociolek Jakub, Hovůrka (69. Pasz), Dorozlo, Vagner – Chumchal, Kociolek Jan
FC Vratimov: Černý – Stuchlík, Šimek, Pohludka, Kašuba – Valenčin (63´Skoupý) – Pařenica (88. Tříska A.) Osvěčík (85. Plachta), Pešek (82. Brezula) – Trmal, Svěnčík (78. Tříska T.)

Poslední zápasy obou soupeřů:

1. FK Spartak Jablunkov – FK Baník Albrechtice 2:0 (2. kolo I.A třídy sk. B, 11.8.2018)
Branky: 40. Szotkowski Radim, 56. Sikora Marek
FK Baník Albrechtice: Mato – Čoček, Wojtyna (69. Hovůrka), Goj, Vagner – Kubiena, Kociolek Jakub, Dorozlo, Žyla D. (66. Kociolek Jan) – Chumchal, Kvapil. 

FC Vratimov – SC Smilovice 2:2 (2. kolo I.A třídy sk. B, 11.8.2018)
Branky: 42. Macák Jakub, 86. Michalčák Petr – 10. Baron Lukáš, 74. Kocur Břetislav
FC Vratimov: Juras – Jašek (71. Stuchlík), Michalčák, Harbáček, Kašuba – Osvěčík V., Macák (75. Uherčík), Pešek – Ledvina (58. Trmal), Bandy (81. Osvěčík M.), Brezula

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 7:1
Sezona 08/09: VRATIMOV – BANÍK 3:4, BANÍK – VRATIMOV 6:0
Sezona 09/10: BANÍK – VRATIMOV 2:1, VRATIMOV – BANÍK 0:2
Sezona 12/13: VRATIMOV – BANÍK 2:0, BANÍK – VRATIMOV 3:0
Sezona 13/14: BANÍK – VRATIMOV 3:0, VRATIMOV – BANÍK 2:0
Sezona 14/15: BANÍK – VRATIMOV 2:6, VRATIMOV – BANÍK 0:6
Sezona 15/16: VRATIMOV – BANÍK 1:3, BANÍK – VRATIMOV 4:2
Sezona 16/17: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 0:3

Utkání 3. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 19. srpna 17:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte nové posily a souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto prvním domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jiří Adamec – Pavel Podracký – Radek Poledník.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *