Zápas dvou sousedů v tabulce. Baník míří na hřiště Jistebníku

V Jistebníku se v sobotu odpoledne odehraje souboj dvou sousedů v tabulce. Devátý tým tabulky TJ ISMM Jistebník přivítá na svém stadionu osmý Baník, mezi oběma soupeři je jednobodový rozdíl, a tak se dá očekávat napínavý boj o další mistrovské body. Zatímco albrechtičtí fotbalisté v minulém kole doma remizovali s týmem Sedliště 1:1, Jistebník si přivezl vítězství z Libhoště. Podzimní střetnutí zvládli lépe hráči našeho Baníku, kteří doma zvítězili výsledkem 1:0. Sobotní utkání má výkop v 17.00 hodin.

Baník: doma s týmem Sedliště jen remíza

Tři vítězství, tři porážky a jedna remíza taková je bilance v jarní části Baníku. Nejdříve zbytečně Baník doma prohráli s týmem Dobratic výsledkem 2:3, když vedl 2:0. Poté Baník vyhrál na půdě jednoho z největších aspirantu na postup, a to v Brušperku výsledkem 0:3. V dalším utkání porazil tým Bystřice výsledkem 3:1. Následně Baník prohrál těsně 2:1 na půdě týmů TJ Havířov – Dolní Datyně. Poté doma porazil v pohodě Baník tým Vendryně výsledkem 6:0. Pak remizoval 3:3 na hřišti Hrabové, kde vedl 0:2, ale nakonec zachraňoval jeden bod gólem v poslední minutě a v posledním dosavadním odehraném utkání Baník prohrál v Jablunkově 2:0, kde předvedl nejhorší výkon v sezóně a někteří hráči by se měli po tomto utkání nad sebou hodně zamyslet, jestli chtějí hrát za Albrechtice.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních dvaceti odehraných utkání mají Baníkovci devět vítězství, dvě remízy, devět proher a na kontě 29 bodů a celkové skóre 39:39, což pasuje Baník na 7. místo soutěžní tabulky.

Jistebník: z posledních dvou utkání čtyři body

Sobotní soupeř v jarní části prohrál celkem pětkrát, a to v Hrabové (4:2), v Jablunkově (3:0), doma s Dobrou (1:2), doma s Bystřicí (0:1) a se Starým Městem (1:2). Jinak sobotní soupeř z Jistebníku porazil doma tým Vendryně (6:1) a vyhrál v Libhošti (2:5). Dvě remízy získal tým Jistebníku na hřišti týmů Dolní Datyně za bezbrankový výsledek a doma s týmem Sedliště po remíze 2:2. Poslední dosavadní utkání sehrál tým Jistebníku, jak již bylo zmíněno v Libhošti, odkud jsi Jistebník po výhře 2:5 odvezl domů tři body.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních dvaadvaceti odehraných utkání má tým TJ ISMM Jistebník osm vítězství, pět remíz, devět proher a na kontě 29 bodů a celkové skóre 37:35, což pasuje Jistebník na 9. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance: půjde teprve o druhý vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se na podzim utkaly vůbec poprvé v historii vzájemných utkání. Na podzim Baník doma jediným gólem v 84. minutě z kopačky Antonína Chumchala zvítězil výsledkem 1:0. Jak dopadne druhý vzájemný souboj, se dozvíte v sobotu, ale Baník nečeká vůbec nic lehkého.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ ISMM Jistebník 1:0 (12. kolo I.A třídy sk. B, neděle 22.10.2017)
Branky: 84. Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Stach – Kulhánek (53. Edr), Věčorek, Vagner, Pasz – Žyla D. (85. Čoček), Korzeniowski, Wojtyna, Izaiáš – Čižmář (70. Lojek), Chumchal
TJ ISMM Jistebník: Krayzel – Štandl J., Prčík, Dresler, Košina (80. Pasker) – Besta (75. Andrys), Lebica, Štverka D., Pietras – Kadlčák Z. (57. Mohyla), Ogon

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Libhošť – TJ ISMM Jistebník 2:5 (24. kolo I.A třídy sk. B, 20.5.2018)
Branky: 2. Čapka Jaroslav, 76. Melčák Zbyněk – 25. a 55. Štverka David, 3. Wojcik Tomáš, 13. vlastní Symerský Daniel, 26. Ogon Ondřej
TJ ISMM Jistebník: Malý – Konečný (16. Štandl J.), Štandl P., Pietras (46. Veselý O.), Košina – Mohyla, Štverka D., Lebica, Andrys – Ogon, Wojcik (82. Vavroš)

FK Baník Albrechtice – TJ BDSTAV Sedliště 1:1 (24. kolo I.A třídy sk. B, 20.5.2018)
Branky: 7. Chumchal Antonín – 11. Foukal Adam
FK Baník Albrechtice: Stach – Edr (72. Wojtyna), Věčorek, Hovůrka (78. Goj), Pasz – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Chumchal, Lojek (59. Kociolek Jan)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18: BANÍK – JISTEBNÍK 1:0

Utkání 25. kola 11. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Jistebníku v sobotu 26. května 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Přijeďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Vít Závodný – Martin Chýlek – Radim Duda. Jak toto další venkovní jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *