Jaro začíná domácím utkáním proti lídrovi tabulky z Dobratic

Zimní přestávka je pryč, tvrdá dřina a dril v přípravě jsou minulostí. Fotbalisty FK Baník Albrechtice tak čeká jarní premiéra v 1. A třídě skupiny B. V 16. kole se svěřenci Jaroslava Goje představí na domácí půdě v souboji proti lídrovi tabulky z Dobratic. První jarní mistrovské utkání a první jarní domácí mistrovské utkání má výkop v 15.00 hodin.

Baník: půjde do jara skoro s téměř stejným kádrem

Baníkovci skončili po podzimní části s 19 body na osmé příčce. Co se týče změn v týmu. Z týmů Jaroslava Goje nikdo neodešel, což je velmi pozitivní věc a pozitivní je, že z hostování z Těrlicka se vrátilo bratrské duo Jan a Jakub Kociolkovi. A z Horní Suché zase Marek Pařík. Jinak k příchodům do týmů Baníku musíme zařadit hráče Petra Kubienu z týmů TJ Havířov – Dolní Datyně, který však do mistrovských utkání vinou zranění ještě nezasáhne, ale musíme říci, že až bude tento hráč fit, tak bude pro náš tým hodně velkou ofenzivní posilou.

Co se výsledků v přípravných utkáních Baníku týče, trenér Goje může být spokojen. Baníkovci nastříleli sedm branek Havířovské devatenáctce, šest Horní Suché. Získali i skalp divizní Lokomotivy Petrovice, kterou porazili 4:3 a i tým Dětmarovic, se kterým vyhráli výsledkem 4:2. V generálce na jarní část Baník sehrál zápas s týmem Dolní Lutyně, který skončil vítězstvím 4:0.

Co se týče mistrovské bilance, tak z třinácti podzimních odehraných utkání mají Baníkovci na kontě 19 bodů a celkové skóre 21:28, což pasuje Baník na 8. místo soutěžní tabulky.

Dobratice: lídr tabulky chce soutěž vyhrát a postoupit

Klub TJ Dobratice je po podzimní části soutěže na prvním místě tabulky. S tím jsou v Dobraticích velmi spokojeni. Tým pod vedením Mariána Korabíka má za cíl v jarní části mistrovskou soutěž vyhrát a postoupit. Lídrovi tabulky z Dobratic by k tomu měla pomoct velmi silná a zkušená trojice Jan Mandičak, Radim Pařenica a Adam Šigut.

Co se týče mistrovské bilance, tak z třinácti podzimních odehraných utkání má tým Dobratic na kontě 25 bodů a celkové skóre 39:26, což pasuje Dobratice, jak již bylo zmíněno na 1. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance: Baník má lepší vzájemnou bilanci

Oblíbený soupeř Baníku byl tým Dobratic až po poslední vzájemný souboj. Baník totiž do tohoto utkání měl s týmem Dobratic velmi příznivou bilancí, když ze šesti střetnutí pět výher a jednou skončil vzájemný souboj remízou. Poslední utkání, a to sedmě však zvládlo v podzimní části o hodně lepé domácí mužstvo TJ Dobratice, které Baníkovcům uštědřilo vysokou prohru 7:2. Baník tak má svému nedělnímu soupeři v úvodním utkání jarní části co oplácet, i tak má Baník vzájemnou bilanci lepší, a tak doufáme a věříme, že po nedělním utkání Baník oplatí podzimní prohru svému soupeři a vylepší svoji bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Dobratice – FK Baník Albrechtice 7:2 (3. kolo I.A třídy sk. B, sobota 19.8.2017)
Branky: 45., 50. a 72. Zábelka Vojtěch, 7. Dobiáš Dominik, 61. Šigut Adam, 81. Hlaváč Michal, 84. Causidis Marián – 71. Hovůrka Jan, 87. Chumchal Antonín
TJ Dobratice: Tesarčík – Skotnica, Dobiáš, Škapa, Popelka – Kantor (83. Březina), Causidis, Hlaváč, Pánek – Botlíček (60. Šigut), Zábelka (88. Lýsek)
FK Baník Albrechtice: Mato – Korzeniowski (64. Kociolek Jakub), Čoček, Hovůrka, Pasz (46. Izaiáš) – Kulhánek, Žyla D., Wojtyna, Edr – Marcol, Chumchal. 

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dolní Lutyně 4:0 (příprava, 17.3.2018)
Branky: Chumchal Antonín 2, Čižmář Filip, Kociolek Jan

FK Český Těšín – TJ Dobratice 4:2 (příprava, 9.3.2018)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 14/15: BANÍK – DOBRATICE 4:1, DOBRATICE – BANÍK 1:2
Sezona 15/16: DOBRATICE – BANÍK 2:2, BANÍK – DOBRATICE 4:1
Sezona 16/17: BANÍK – DOBRATICE 4:0, DOBRATICE – BANÍK 4:5
Sezona 17/18: DOBRATICE – BANÍK 7:2

Utkání 16. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 25. března 15:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním jarním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte kvalitní souboj! Náš tým potřebuje v tomto těžkém prvním jarním utkání vaši podporu! Přijďte Baníkovcům vytvořit vítěznou kulisu v prvním jarním domácím mistrovském utkání! Na zápas byla nominována trojice sudích Josef Pasterčák – Filip Šabacký – Marek Szwed. Jak toto první jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *