Setkání bývalých a současných hráčů fotbalového klubu Baník Albrechtice

Zrodila se nová fotbalová tradice. V sobotu 25. listopadu 2017 se uskutečnilo na stadionu FK Baník Albrechtice pravidelné setkání bývalých hráčů našeho A mužstva a současných a bývalých funkcionářů klubu fotbalového klubu Baník Albrechtice. Nejdříve se odehrálo na umělé trávě utkání mezi bývalými hráči proti současným hráčům A mužstva, které skončilo nerozhodně 4:4 a poté následovalo společné posezení v bufetu na hřišti v Albrechticích.

Přátelské utkání mezi bývalými hráči a současnými hráči Albrechtic se hrálo na umělé trávě v Albrechticích s časem 2 x 45 minut. Utkání skončilo nerozhodným výsledkem 4:4, ale nešlo ani tak o výsledek, ale o to si přátelský zahrát a poté společné v bufetu na hřišti posedět.

O branky v tomto utkání se postaraly za mužstvo bývalých hráčů Antonín Krečmer, David Holzer, Michal Šlachta, Zdeněk Menoušek a za mužstvo současných hráčů Baníku Filip Čižmář, Marek Chmiel a dvakrát hrající trenér Jaroslav Goj.

Setkání se nakonec za výběr bývalých hráčů zúčastnili Michal Šlachta, Zdeněk Menoušek (trenér Dolních Datyň), Martin Bystroň (trenér na Slovensku), Ilja Zítka (hráč Union Cerhovice), Milan Miklas st. (bývalý brankář ligové Karviné), Marián Gmitter, David Holzer (otec Daniela Holzera a Jana Holzera), Tomáš Červenka (trenér mládeže MFK Karviná), Alois Glac, Antonín Krečmer, Filip Smékal (současný trenér třetiligových Petřkovic), Karel Sochora (trenér Stonavy), Lukáš Hawlasek (trenér mládeže Baníku), Vladimír Neuman st. (hráč Dolních Datyň), Jaroslav Vlček, Břetislav Gradek (brankář Českého Těšína), Petr Tomašák (hráč Dolních Datyň) a Vladimír Neuman ml. (brankář MFK Karviná U19)

Za výběr současných hráčů Baníku se zúčastnili Aleš Věčorek, Jaroslav Goj, Marek Korzeniowski, Daniel Žyla, Miroslav Edr, Filip Čižmář, Martin Kulhánek, Marek Chmiel, Marek Pařík, Radim Smiga, David Stach, Jiří Kroužek (hráč Hnojníku), Marcin Žyla (hraje za třetiligové Petřkovice) a Matěj Schindler (hráč Horních Bludovic).

V hledišti mohli přítomní hráči a fanoušci vidět i bývalého hráče Radka Jursu (otec Tomáše Jursy – hráč SFC Opava), Jiří Klimsza, František Kobza, trenéry Miroslav Čopjak a Zoltan Beňo nebo i dlouholeté funkcionáře a hráče Mariána Chmiela, Ivana Mariniho, Václava Dlouhého a další.

K této povedené sobotě se vyjádřil i bývalý hráč Albrechtic a současný trenér naši starší přípravky Lukáš Hawlasek. „Jsem moc rád, že jsem se mohl zúčastnit setkání bývalých hráčů Albrechtic. Je skvělé vidět tolik Albrechtických legend pohromadě a taky si s nimi kopnout na hřišti. Bylo skvělé vidět znovu hráče jako je Zdeněk Menoušek, Radek Jursa a mnoho dalších na hřišti a také na společné večerní akci. Skvělé setkání i pro naše dlouholeté fanoušky.“

Příští setkání bývalých hráčů a současných hráčů v roce 2018 se uskuteční v sobotu 24. listopadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *