Poslední podzimní cesta za soupeřem: Baníkovci hrají v Libhošti

V 1. A třídě skupiny B je už jen jeden soupeř, se kterým Baníkovci na podzim ještě nehráli a proti kterému budou bojovat o udržení své neporazitelnosti. Tím protivníkem je FC Libhošť, jenž se pohybuje na osmé příčce a na Baník ztrácí dva body. Zápas 13. kola bude posledním podzimním a také poslední, který Albrechtičtí odehrají na hřišti soupeře v tomto roce. Sobotní utkání má výkop již v 13.30 hodin.

Baník: rozloučíme se s rokem 2017 vítězně?

Baníkovci půjdou do posledního podzimního zápasu v pozici týmu, jenž má na kontě 18 bodů, což ve vyrovnané tabulce stačí na 8. místo. V posledním kole albrechtičtí fotbalisté před dvěma týdny doma porazili tým Starého Města 2:1. Do vedení v utkání šel jako první Baník, kdy se ve 41. minutě prosadil Tomáš Izaiáš. Hosté srovnali ve druhém poločase v 79. minutě z kopaček Honzy Prudkého. Baník však díky Tondy Chumchala brankou z 83. minuty se dostal zpět do vedení 2:1 a tímto výsledkem i utkání skončilo.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních dvanácti odehraných utkání mají Baníkovci šest vítězství, šest proher a na kontě již zmiňovaných 18 bodů a celkové skóre 20:27, což pasuje Baník na 8. místo soutěžní tabulky

Libhošť: dobrý vstup do soutěže, poté přišel útlum

Tým Libhoště, který v současnosti vede trenér Miroslav Salač, nezačal soutěž nikterak špatně. V prvních třech zápasech totiž hráči Libhoště získali celkem sedm bodů, kdy si nejdříve připsali domácí remízu 1:1 s týmem Dobratic, kterou o týden později potvrdili vítězstvím v Brušperku (0:1) a domácím vítězstvím s Bystřicí (3:0). Poté přišla první prohra na hřišti týmů TJ Havířov – Dolní Datyně výsledkem 3:0. Následovaly dvě vítězství, a to doma s Vendryní (3:0) a v Hrabové (2:3). Pak hráči Libhoště si vybojovali z pěti utkání jen jeden bod, a to doma s týmem Sedliště (1:1). Jinak prohráli v Dobré (4:2), v Jistebníku (2:0), ve Starém Městě (4:0) a ve Stonavě (3:1). Minulý víkend dohrával tým Libhoště odložené 8. kolo doma s Jablunkovem, kdy zvítězil 3:0.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních dvanácti odehraných utkání má tým FC Libhošť pět vítězství, dvě remízy, pět proher a na kontě 17 bodů a celkové skóre 18:20, což pasuje Libhošť na 9. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance: ve prospěch Baníku

Oba týmy se střetli ve vzájemných utkáních zatím jen třikrát, a to v rámci Krajského poháru MS KFS na jaře 2012 na hřišti Libhoště, kde Baníkovci po gólech domácího Daniel Symerského a Daniela Velarta prohráli 2:0. Poprvé v mistrovských bojích v podzimní části kdy Baníkovci doma vyhráli s Libhoštěm 3:1. Podruhé v mistrákách na jaře minulé sezóny, kdy Baník zvítězil v Libhošťi 3:4. Oba týmy budou chtít bodovat za tři body, a tak se dá očekávat velmi zajímavě a kvalitní utkání, ve kterém půjde o důležité body. Proto pojeďte v sobotu podpořit naše hráče společně autobusem, který vyjíždí v 11.15 hodin z albrechtického fotbalového areálu. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 3:4 (21. kolo I.A třídy sk. B, neděle 30.4.2016)
Branky: 14. a 64. Beneš Jiří, 69. Jachník Jiří – 21. a 66. Kociolek Jan, 7. Hovůrka Jan, 28. Chumchal Antonín
FC Libhošť: Martinovský – Eckelsberger (76. Čapka P.), Velart, Palička, Juřena (85. Bátrla) – Symerský, Závodný (58. Beránek), Blažek, Čapka J. – Jachník, Beneš
FK Baník Albrechtice: Směták – Korzeniowski, Věčorek, Hovůrka, Vagner – Kociolek Jakub, Goj (73. Pasz), Dorozlo, Izaiáš – Chumchal (90. Smiga), Kociolek Jan

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Libhošť – 1. FK Spartak Jablunkov 3:0 (8. kolo I.A třídy sk. B, 11.11.2017)
Branky: 41. a 45. Bartoň Michal, 83. Fendrich Tomáš
FC Libhošť: Martinovský – Pojezdala, Velart, Symerský, Juřena (87. Mička) – Čapka Pat. (63. Čapka Pav.), Fendrich, Blažek M., Bartoň – Blažek T., Čapka Jar.

FK Baník Albrechtice – 1. SC Staré Město 2:1 (1. kolo I.A třídy sk. B, 5.11.2017)
Branky: 41. Izaiáš Tomáš, 83. Chumchal Antonín – 79. Prudký Jan
FK Baník Albrechtice: Stach – Korzeniowski, Věčorek, Vagner, Čoček – Žyla, Čižmář (46. Kulhánek), Wojtyna, Izaiáš – Chumchal, Lojek (76. Goj)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 11/12: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:0
Sezona 16/17: BANÍK – LIBHOŠŤ 3:1, LIBHOŠŤ – BANÍK 3:4

Utkání dohrávaného 13. kola 1. A třídy skupiny B začíná na libhošťském stadionu v sobotu 18. listopadu 13:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte velmi zajímavý souboj! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši velkou podporu! Přijeďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu v posledním podzimním mistrovském utkání tohoto roku! Na zápas byla nominována trojice sudích Erik Tvardek – Marek Švec – Robin Opěla. Jak toto další venkovní jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce. Pro naše příznivce, kteří se nemají jak dopravit je možnost v neděli podpořit naše hráče společně autobusem, který vyjíždí v 11.15 hodin z albrechtického fotbalového areálu. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *