Stejně jako před rokem začínáme ve velkém derby se Stonavou

Los 1. A třídy skupiny B přisoudil Baníku v 1. kole opět ve velkém derby sousední Stonavu, tedy šestý celek uplynulé sezóny. Se stejným soupeřem Baníkovci začínali také před rokem a vyhráli 1:0. Baníkovci v minulé sezóně skončili na osmém místě. Velmi pikantní duel „starých známých“ se hraje na albrechtickém stadionu v neděli od 17 hodin.

Baník: Do sezóny s novým trenérem a se čtyřmi posilami

Premiérová sezóna čeká na trenéra Jaroslava Goje a hned na úvod velmi těžké utkání, a to velké derby se Stonavou. Na nadcházející ročník zahájili albrechtičtí hráči v pondělí 17. července. Během čtyř týdnů odehráli následující zápasy: Horní Suchá 6:3, Dětmarovice 5:7, Český Těšín 0:8, MFK Havířov U19 5:1, Slovan Havířov 9:1 a Dolní Datyně 2:5.

Kádr A mužstva doznal během letní přestávky několika změn. Pozitivní zprávou je, že osa týmu a všechny opory zůstaly. Mezi odchody jde zařadit zatím jen Radima Smigu a Kamila Smětáka, kteří ukončili, případně přerušili fotbalovou kariéru. Jinak z týmů nikdo neodešel. K příchodům můžeme zařadit navrátilce Tomáše Wojtynu, který se vrátil z hostování z týmů TJ Havířov – Dolní Datyně. Dále pak se vrátil ze zahraničí odchovanec Marek Pařík, z MFK Karviná přišel Miroslav Edr a z MFK Havířov zase Filip Čižmář.

Stonava: Bude opět silným soupeřem a bojovat o nejvyšší příčky

Stonavští skončili v loňském ročníku 1. A třídy skupiny B na šestém místě, ale letos by se Stonavští chtěli umístit výše. Do nové sezóny půjde stonavský tým se stejným trenérem, kterým je Karel Sochora. Zůstal i střelec Josef Zoller, který však minulý víkend nastoupil za beskydský Frenštát pod Radhoštěm (krajský přebor), ale před prvním utkání v 1. A třídě se vrátil zpět do Stonavy.

Kádr Stonavy pro nadcházející ročník 1. A třídy skupiny B doznal několika změn. Novými hráči jsou brankář Marek Tvardík z TJ Depos Horní Suchá, Daniel Mičík z MFK Havířov a trojice Jakub Káňa, Patrik Kloda a Michal Stanowski, kdy tato trojice přichází z týmů SK Dětmarovice. Naopak stonavský dres neoblékne zkušená trojice stoper Artur Wojnarovský (FK Slavia Orlová Lutyně), Petr Dittrich (TJ Lokomotiva Petrovice) a Pavel Šuster (ukončil kariéru).

Kdo tentokrát zvládne toto velmi prestižní derby? Oplatí Baník jarní porážku Stonavě?

Ze čtrnácti zápasů, které od sezóny 2010/2011 oba týmy spolu sehrály, se více dařilo baníkovcům. Baníkovci totiž zvítězili v osmi utkáních, čtyřikrát se hrálo nerozhodně a dvakrát zvítězila Stonava. V loňském ročníku byly k vidění výsledky 1:0 (na podzim v Albrechticích) a 4:1 (na jaře ve Stonavě).

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

SK Stonava – FK Baník Albrechtice 4:1 (15. kolo I.A třídy sk. B, sobota 10.6.2017)
Branky: 34. a 73. Zoller Josef, 2. Malúš Jiří, 38. Kisel Ivo – 20. Korzeniowski Marek
SK Stonava: Gaszczyk – Mančař, Zielonka, Graňák, Kratka – Kubiena, Dittrich, Kisel, Němec – Zoller (89. Zachata A.), Malúš (90. Sochora)
FK Baník Albrechtice: Mato – Kulhánek, Věčorek, Hovůrka (65. Kociolek Jan), Vagner – Žyla D. (62. Kociolek Jakub), Korzeniowski, Dorozlo, Izaiáš – Marcol, Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Havířov-Dolní Datyně – FK Baník Albrechtice 5:2 (letní příprava – turnaj D. Datyně, 5.8.2017)
Branky: Chumchal Antonín, Hovůrka Jan

SK Stonava – TJ Sokol Věřňovice 1:4 (letní příprava, 5.8.2017)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: STONAVA – BANÍK 0:1, BANÍK – STONAVA 2:0
Sezona 11/12: STONAVA – BANÍK 3:2, BANÍK – STONAVA 2:2
Sezona 12/13: STONAVA – BANÍK 0:3, BANÍK – STONAVA 2:1
Sezona 13/14: BANÍK – STONAVA 3:2, STONAVA – BANÍK 1:1
Sezona 14/15: BANÍK – STONAVA 3:3, STONAVA – BANÍK 3:3
Sezona 15/16: STONAVA – BANÍK 1:4, BANÍK – STONAV 2:1
Sezona 16/17: BANÍK – STONAVA 1:0, STONAVA – BANÍK 4:1

Utkání 2. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 13. srpna 17:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte nové posily a souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velkém prestižním derby vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Přemysl Havlík – Marcel Bednář – Jan Sivera.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *