Polar.cz: Albrechtický fotbalový kemp si děti užily naplno

Fotbalový klub Baník Albrechtice uspořádal pro své nejmladší svěřence týdenní albrechtický fotbalový kemp. Dvacet osm malých fotbalistů bylo rozděleno do třech skupin podle věku a fyzických parametrů.

 

„Kluci tady tráví veškerý čas od devíti hodin do půl páté odpoledne. Pak si je rodiče zase vyzvednou,“ řekl trenér FK Baník Albrechtice Lukáš Hawlasek.

Klasických tréninků mají tito malí sportovci mnoho. Na fotbalovém kempu, který trval od pondělí do pátku, se vše dělalo zábavnou formou.

„Je tady spousta fotbalových a nefotbalových soutěží. Díky tomu, že tady máme po celý týden šéftrenéra přípravek ostravského Baníku Zdeňka Grygara, takže o kvalitu tréninkových jednotek je postaráno a děti si to náramně užívají,“ dodal Hawlasek.

Každý den byl rozdělen do třech částí. Tréninkové dopoledne bylo zaměřeno především na pohybové hry a práci s míčem. Po obědě si organizátoři připravili například různé vědomostní soutěže. Odpoledne si kluci zahráli fotbal na dvou hřištích.

„Děti jsou úžasné. Musím smeknout. Areál je neskutečně dobře udržován. Je vidět, že trenéři a funkcionáři vše dělají srdíčkem a začíná se jim to v dobrém vracet,“ řekl Zdeněk Grygar.

„Já jsem se tady naučil nové kličky. Hráli jsme fotbal proti trenérům a vyhráli jsme 3:2.“ „Já jsem rád, že tady máme trenéra z Baníku, který nás toho dost naučil.“ „Já jsme se tady naučil kličku brazilku,“ řekli účastníci fotbalového kempu.

Fotbalový kemp ale neprobíhal jen na hřišti. Děti například navštívili místní koňský ranč nebo si zahráli minigolf v nedaleké Stonavě.

Zdroj: Polar.cz – Karvinsko – Albrechtický miniexpres

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *