Antonín Chumchal hodnotí těsnou prohru v Orlové

­Podruhé v sezóně se Baník představil na hřišti soupeře a podruhé prohrál, tentokrát na půdě Orlové 1:2, když rozhodující gól přišel čtyři minuty před koncem, a to pak nikomu do řeči moc není. O rozhovor jsme ale poprosili Antonína Chumchala, který v utkání zaznamenal jedinou branku Baníku. Útočník Baníku byl sice hodně zklamaný porážkou, ale rozhovor neodmítl. S Tondou jsme tak rozebrali klíčové okamžiky zápasů. Jak nám albrechtický útočník našeho A týmů odpovídal, se dozvíte níže v článku.

Tondo, hodně smolná porážka v Orlové, jak se ti hodnotí tento zápas? 

Asi bych neřekl, že smolná porážka. Domácí byli hlavně ve druhém poločase lepší a dobývali nás. Byla jen otázka času, kdy nám dají gól. My jsme toho opět moc nepředvedli.

V 56. minutě jsme se ujali vedení, následně jsme si vypracovali i pár šanci na druhý gól, ale zničehonic soupeř vyrovnal. Co se stalo? 

Stalo se to že, jsem mohl přidat druhý gól, ale míč se mi tam nešťastně odrazil mezi nohy a než jsem se zorientoval, obránce míč odkopl a domácí šli do brejku, který využili. Takže pravidlo  nedáš – dostaneš. 

Rozhodující gól jsme dostali čtyři minuty před koncem. Velká chyba obrany? 

Jak jsem už říkal, byli jsme pod tlakem delší dobu, nedařilo se nám podržet balon, zpomalit hru, a tak se to na nás valilo. Orlová byla prostě lepší a zaslouženě ten vítězní gól vstřelila.

Co bylo příčinou inkasovaných gólů? 

To se říká těžko, co byla příčína. Z mého pohledu útočníka mi příjde, že nás většina soupeřů přehrává uprostřed hřiště, tam to všechno začne. Soupeř si založí útok naším středem, pak to pošle do lajny, a už se to valí.

V utkání jsi vstřelil první gól v nové sezóně. Jak se tato situace odehrála? 

Dostal jsem tam krásnou přihrávku do náběhu a moc jsem nepřemýšlel. A prostě to na zadní tyčku napálil a zapadlo to tam.

Do pár šancí v utkání ses také dostal, ale kromě jedné úspěšně, ostatní byli bohužel bez úspěch. Co chybělo u těch ostatních abys ses radoval z gólů? 

Už delší dobu mi chybí klid v zakončení.

Teď nás čeká domácí zápas s zatím stoprocentní Bystřicí. Co udělat pro to, abychom v tomto utkání uspěli? 

Musíme začít ovládat střed hřiště. Tam to podržet rozehrát a dát tomu trochu klidu. Hodně útoků nedotáhneme do konce, ztratíme míč u šestnáctky a soupeř jde do otevřené obrany, to se nesmí stávat. A v neposlední řadě se musíme všichni střelecky probudit, šance na to jsou.

Jak bys na další utkání pozval diváky, popř. jak bys jim poděkoval za povzbuzování? 

Všichni budeme moc rádi, když jich příjde co nejvíce, o tom je domácí prostředí. Mě osobně se doma hraje daleko lépe. Snad se jim odvděčíme konečně třemi body.

Děkuji Tondo za rozhovor a přeji ti, ať se ti daří! 

Také děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *