První porážka v přípravě, Dolní Datyně – Baník Albrechtice 3:2

Ve čtvrtém přípravném utkání v rámci zimní přípravy se naši hráči představili na umělé trávě v Havířově, kde jim byl za soupeře tým z Krajského přeboru TJ Havířov – Dolní Datyně. Ve čtvrtém střetnutí zimní přípravy se zrodil v Havířově výsledek 3:2 ve prospěch soupeře, když poločasový stav byl 0:1 ve prospěch našeho mužstva.

TJ Havířov-Dolní Datyně – FK Baník Albrechtice 3:2 (0:1)

Branky Baníku: Hovůrka Jan, Cileček David z pok. kopu

Komentář trenéra: „Odehráli jsme zápas s těžkým soupeřem, který měl více ze hry. Přesto jsme se ujali vedení po skvělé zahraném přímém kopu. V prvním poločase jsme nevyužili další dvě velké příležitosti. Soupeř své šance také nevyužil. Do druhého poločasu jsme prostřídaly, ale pořád jsme drželi vedení. Pak několik prohraných soubojů, individuálních chyb soupeř využil a výsledek otočil. Ještě jsme dokázali z penalty vyrovnat, ale po dalším propadnutí dvě minuty před koncem soupeř otočil výsledek na svou stranu. Prohráli jsme po šesti zápasech, ale výsledek odpovídá předvedené hře a síle soupeře.“

Další přípravné utkání v zimní přípravě sehrají Baníkovci v rámci semifinále okresního poháru OFS Karviná v neděli 12. března 2023 tentokrát na umělé trávě v Orlové, a to s týmem TJ Internacionál Petrovice. Utkání má výkop ve 14 hodin.