Jasné vítězství a čisté konto jako bonus! SC Smilovice – Baník Albrechtice 0:6

Baník zajížděl po domácím vítězství 6:2 s Dobrou na hřiště Smilovic, kde Baník naposledy obdržel bůra a navíc nikdy v historii na hřišti Smilovic nevyhrál. Domácí ještě nezískali na svém hřišti ani bod, ale zase byli povzbuzení výhrou v minulém kole v Libhošti. Vítězství Smilovic z minulého kola se však nepodařilo domácím potvrdit, a Baník tak svého soupeře jasně porazil výsledkem 0:6, když poločasový stav byl již 0:3. Za Baník se třikrát prosadil Antonín Chumchal a jednou trojice Lukáš Vagner, Jan Hovůrka a Michal Kvapil. Baník si tak připsal do tabulky zasloužené tři body a poprvé vyhrál ve Smilovicích!

SC Smilovice – FK Baník Albrechtice 0:6 (0:3)

Ve čtvrtém utkání Baník, ve kterém zajížděl na hřiště Smilovic kouč Dušan Kohút nemohl opět počítat s Jindřichem Klusem, ale pozitivní aspoň bylo to, že již byl na lavičce náhradníku zasáhnout do hry zkušený David Dorozlo.

Baník šel do utkání s cílem potvrdit tři body doma s Dobrou. Baník se poměrně brzy dočkal vedoucí branky. Lukáš Vagner se opřel v 15. minutě za pokutovým územím do odraženého míče, který poslal mimo dosah gólmana Cymorka, a Baník šel do jednobrankového vedení. Velmi důležitý moment přišel chvíli po úvodní brance, kdy domácí neproměnili stoprocentní šanci a to bylo ze strany domácích vše, jelikož poté již na hřišti byl jen jeden tým, a to Baník. Baník držel míč na svých kopačkách a bylo jen otázkou času, kdy přidá druhý gól v utkání, a stalo se. Ve 43. minutě Antonín Chumchal byl tam, kde přesně má útočník být, jelikož se k němu odrazil vyražený míč a pro Albrechtického střelce nebyl problém dostat míč do sítě – 0:2. Za minutu propukla na straně Baníku další gólová radost a opět u toho byl Antonín Chumchal, když si opět našel odražený míč po střele Michala Kvapila a poslal jej přímo do sítě – 0:3! Baník tak šel do kabin s třígólovým náskokem.

Domácí šli do druhého poločasu s výsledkem ještě něco udělat, ale po čtvrté brance Baníku, kterou přesnou hlavičkou z rohového kopu vstřelil Jan Hovůrka, bylo jasné, že všechny body poputují do Albrechtic. Baník ovládal hřiště i nadále a vypracoval si další brankové příležitosti. To domácí se k ohrožení Albrechtické branky skoro vůbec nedostávali. V 65. minutě to již bylo 0:5. Michal Kvapil byl rychlejší, předskočil domácího obránce po centru Petra Kubieny a přesně zamířil. Poté přišli další velké šance Baníku, ale již se ujala jen jedna, když se v 85. minutě prosadil přesnou střelou mezi obránci Antonín Chumchal a vstřelil šestý gól Baníku a svůj třetí v utkání – 0:6.

Albrechtičtí fotbalisté tak před těžkým středečním utkáním na domácím hřišti proti Dobraticím získali cenné tři body, naopak Smilovice ani na třetí pokus doma nevyhrály! Dalším důležitým poznatkem je druhá nula v kolonce inkasovaných branek. Baník tak ze čtyř úvodních utkáních získal deset bodů. Pojďte proto klukům poděkovat účastí na dalších zápasech, a to konkrétně již ve středeční dohrávce 16. září od 17:00 hodin na domácím hřišti proti těžkému soupeři z Dobratic (2. kolo 1.A třídy skupiny B).

Branky: 43., 44. a 85. Chumchal Antonín, 15. Vagner Lukáš, 52. Hovůrka Jan, 65. Kvapil Michal, ŽK: 32. Kotas Adam, 79. Michalek Adam, Rozhodčí: Tomšík Zbyněk – Bartoš Ivan, Hrňa Petr, Počet diváků: 100

SC Smilovice: Cymorek – Kohut, Kocur, Bujok (74. Máj), Wilk – Kotas (38. Wojnar), Dytko, Cienciala (81. Gerlich), Michalek – Przyczko, Míra. Trenér: Štvrtňa Jakub

FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner (22. Šlampiak) – Kubiena, Pešek, Žyla M. (77. Dorozlo), Žyla D. – Chumchal, Kvapil. Trenér: Kohút Dušan

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *