Po vítězství v Hrabové se Baník doma utká s Dobrou

Ve spanilé jarní jízdě 1. A třídou skupiny B se naši Baníkovci pokusí pokračovat i v nedělním domácím utkání, kdy před svými fanoušky přivítají tým TJ Sokol Dobrá. Baník se po vítězství v Hrabové dostal již do horní poloviny tabulky, naopak nedělní soupeř okupuje desátou příčku v tabulce. Baník tak má při své skvostné formě všechny předpoklady, aby si dokráčel k dalším třem bodům a opět rozveselil svoje příznivce. Osmé jarní mistrovské utkání má výkop v neděli 12. května od 16:30 hodin.

Baník: zasloužené a důležité tři body z Hrabové

Sedm jarní zápasů a Baník je stálé neporažen. Baník zažívá velmi podařené období v jarní části, když ze sedmi utkání – pětkrát vyhrál a dvakrát remizoval. Ani jednou neodešel Baník poražen. Skóre Baníku v jarní utkáních je 18:15. Naposledy Baník zvítězil na půdě týmů TJ Sokol Hrabová, kde prohrával od 8. minuty 1:0, ale ještě do prvního poločasu dokázal Baník dvěma góly skóre otočit a ve druhém poločase navýšil své vedení na konečných 1:4 a Baník si tak připsal další důležité a zasloužené vítězství.

Baník tak po sedmi kolech jarní části 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem jednadvaceti bodů a skóre 36:32. Bilance Baníku je z dvaceti utkání – osm výher, čtyři remízy a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s osmi góly.

Dobrá: na jaře zatím bez vítězství

Nedělní soupeř z Dobré u Frýdku – Místku nezažívá moc povedené jaro, i když v první čtyřech jarních utkání neprohrál a měl za sebou sérii čtyř utkání výsledkem 0:0, a to s týmy Libhošť, Dobratice, Jablunkov a Vratimov. Poté již přišla domácí prohra s Orlovou výsledkem 2:4. Následovala porážka v Bystřici (2:1). No a v posledním utkání na jaře se utkal tým Dobré doma s týmem Smilovic a prohrál výsledkem 1:3.

Tým Dobré tak po dvaceti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 10. místě s celkovým skóre 20:27 a celkovým počtem čtyřiadvaceti bodů. Bilance týmů Dobré je ze dvaceti odehraných utkání – šest vítězství, šest remíz a osm porážek. Nejlepším střelcem Dobré je se čtyřmi trefami Ondřej Gryžboň.

Vzájemná bilance: ve prospěch Dobré

Oba týmy se doposud utkaly celkem pětkrát a lepší bilanci má tým Dobré, který třikrát vyhrál, jednou se zrodila remíza (na podzim v Dobré) a jednou se zrodilo vítězství Baníku. V podzimní části se zrodila mezi oběma týmy první remíza, když utkání v Dobré skončilo výsledkem 1:1, kdy domácí vyrovnali již v nastaveném čase. Věříme, že v neděli již v nastaveném čase bude rozhodnuto ve prospěch Baníku a budou se Baníkovci radovat z tři bodů.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Sokol Dobrá – FK Baník Albrechtice 1:1 (9. kolo I.A třídy sk. B, neděle 29.9.2018)
Branky: 90. Figura Vojtěch – 75. Kociolek Jakub
TJ Sokol Dobrá: Pešák – Filipčík, Figura, Gryžboň O. (83. Georgiovský), Šmahaj D. – Bařina (80. Klimunda), Foukal, Palarčík (61. Platoš), Ursíni – Alexa, Javorek
FK Baník Albrechtice: Mato – Čoček, Dorozlo, Kulhánek, Vagner – Kvapil (73. Pařík), Kociolek Jakub, Klus, Žyla D. (24. Pasz) – Chumchal, Antonín

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Sokol Hrabová – FK Baník Albrechtice 1:4 (21. kolo I.A třídy sk. B, 4.5.2019)
Branky: 8. Kroker Václav – 22. a 47. Kubiena Petr, 29. Vagner Lukáš, 92. Hovůrka Jan
FK Baník Albrechtice: Mato (28. Laurenčík) – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (68. Hovůrka) – Kubiena, Klus, Žyla M., Kvapil (75. Svirać), Chumchal – Antonín (46. Dorozlo)

TJ Sokol Dobrá – SC Smilovice 1:3 (21. kolo I.A třídy sk. B, 4.5.2019)
Branky: 72. Gryžboň Petr – 33. a 45. Baron Lukáš, 22. Przyczko Filip
TJ Sokol Dobrá: Pešák – Filipčík (46. Georgiovský), Zícha, Gryžboň O. (46. Alexa), Šmahaj D. – Bařina (46. Palarčík), Platoš, Kisza, Ursíni – Malchárek (60. Gryžboň P.), Novák (75. Damek)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 16/17: DOBRÁ – BANÍK 2:1, BANÍK – DOBRÁ 4:1
Sezona 17/18: BANÍK – DOBRÁ 0:6, DOBRÁ – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: DOBRÁ – BANÍK 1:1

Mistrovské utkání 22. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Albrechticích v neděli 12. května v 16:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém a důležitém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Martin Futerko – Daniel Čuba – Ondřej Boráň. Jak toto další jarní domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *