Karvinský deník: Albrechtice stoupají tabulkou. Cílem zůstává záchrana

Na jaře ještě neprohráli, fotbalisté Albrechtic získali ze čtyř úvodních zápasů osm bodů a v tabulce I.A třídy poskočili na desáté místo.

Baník má na kontě aktuálně 19 bodů, což je o šest více, než kolik dosud získaly poslední Smilovice. „S jarními výsledky i výkony jsem spokojen. Limituje nás však to, že nás je málo,“ uvedl trenér Radek Nešpor po poslední remíze 1:1 v Bystřici.

Jeho svěřenci vstoupili do jarních bojů domácí remízou 1:1 s Jablunkovem, ale pak vyhráli ve Vratimově 2:0 a doma v derby porazili 3:2 Orlovou. „Přístup hráčů se oproti podzimu výrazně změnil a to mě těší,“ uznává kouč Baníku, jemuž se během zimní pauzy povedlo s týmem přejít na nový herní styl. „Hodně se změnil,“ dodal Nešpor.

Albrechtice měly v úvodu jarní části sezony těžký los, který zvládly. Teď je čekají poslední Smilovice, Jistebník a Hrabová. „Tento trojzápas rozhodne o osudu sezony,“ uvědomuje si Nešpor, že následující týdny budou pro klub nesmírně důležité.

Cílem Albrechtic je totiž stále záchrana. „A taky chceme budovat tým pro další roky. V areálu, který máme k dispozici, bychom jednou chtěli hrát i vyšší soutěž. Nikam však nespěcháme,“ dodal Nešpor.

Albrechtice v zimě získaly z Petrovic svého odchovance Marcina Žylu, od něhož si v klubu hodně slibují. „Je to pan fotbalista. Mladý kluk, kterého jsme do týmu potřebovali,“ uvedl na jeho adresu trenér Baníku. Jednadvacetiletý Žyla se ihned zabydlel v základní sestavě a na jaře už vstřelil i jeden gól.

Odkaz na článek ZDE

Zdroj: karvinsky.denik.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *