19. kolo: Oplatí Baník Smilovicím podzimní porážku?

Baníkovci na jaře ve všech čtyřech utkáních vždy bodovali a chtějí tuto sérii prodloužit v dalším kole, a to v 19. kole I.A třídy skupiny B, kdy do Albrechtic přijede nováček ze Smilovic, který je na posledním čtrnáctém místě, Baníkovci jsou desátí. Nutno dodat, že Baníkovci však mají svému soupeři co vracet, na podzim mu totiž podlehli vysoko 0:5! Páté jarní mistrovské utkání má výkop v neděli 21. dubna od 16:00 hodin.

Baník: velmi cenný bod z hřiště lídra tabulky z Bystřice

Baníkovci až na první jarní mistrovské utkání, když v prvním kole doma s Jablunkovem ztratili, můžou požadovat za docela vydařený. Tým Radka Nešpora na jaře totiž ve všech utkáních dokázal bodovat. Nejdříve, jak již bylo zmíněno, remizoval doma s Jablunkovem (1:1), poté vyhrál na půdě silného Vratimova (0:2), doma porazil silnou Orlovou (3:2) a v posledním kole přivezl z hřiště lídra tabulky, a to z Bystřice velmi důležitý a cenný bod za remízu 1:1, když se za Baník prosadil Bruno Antonín ve 4. minutě, domácí srovnali až v 55. minutě.

Baník tak po čtyřech kolech jarní části 1. A třídy skupiny B je na 10. pozici se ziskem devatenácti bodů a skóre 25:31. Bilance Baníku je ze sedmnácti utkání – pět výher, čtyři remízy a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se sedmi góly.

Smilovice: na jaře ze čtyř utkání ani bod

Smilovický celek po návratu do 1. A třídy skupiny B prožívá velmi těžké chvíle. Tým Smilovic totiž ze čtyř utkání na jaře nebodoval ani jednou a drží se na dně tabulky. Do jara vstoupil smilovický tým domácím utkání proti Vratimovu, kterému podlehl výsledkem 2:3. Druhé utkání na jaře poslal Smilovice na hřiště Orlové, kde se zrodil výsledek 2:1 pro domácí Slavii. Ve třetím utkání jara se Smilovice doma utkaly v derby s lídrem tabulky z Bystřice. Prvnímu mužstvu soutěže Smilovice nevstřelily ani gól a prohrály výsledkem 0:3, No a v posledním utkání na jaře zavítalo mužstvo Smilovic na hřiště Jistebníku, kde Smilovice také nevstřelily ani jednu branku a prohrály výsledkem 2:0.

Tým Smilovic tak po sedmnácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na posledním 14. místě s celkovým skóre 25:36 a celkovým počtem třinácti bodů. Bilance týmů Smilovic je ze sedmnácti odehraných utkání – čtyři vítězství, jedna remíza a dvanáct porážek. Nejlepším střelcem Smilovic je se šesti trefami Lukáš Baron.

Vzájemná bilance: jasně ve prospěch Smilovic

Oba týmy se doposud utkaly v mistrovských utkáních celkem sedmkrát a lepší bilanci má tým Smilovic, který čtyřikrát vyhrál, a třikrát se zrodila remíza. Baník tak tohoto soupeře ani jednou ještě neporazil. V podzimní části bylo vzájemné střetnutí na hřišti Smilovic pro Baník velmi hrozivé, jelikož Baník na půdě Smilovic prohrál vysoko 5:0. Věříme, že v nedělním utkání Baník podzimní prohru svému soupeři oplatí a poprvé ve vzájemných střetnutích si připíše první vítězství.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

SC Smilovice – FK Baník Albrechtice 5:0 (6. kolo I.A třídy sk. Bneděle 9.9.2018)
Branky: 35. a 47. Cienciala Radek, 1. Míra Lukáš, 32. Baron Lukáš, 67. Barteczek Roman
SC Smilovice: Bašanda – Kohut, Kocur, Junga, Barteczek Roman (72. Svoboda O.) – Barteczek Radek, Dytko (84. Bolf), Baron (82. Máj), Cienciala R. (68. Balvar) – Przyczko, Míra (55. Buzek)
FK Baník Albrechtice: Mato – Pařík (51. Kulhánek), Goj, Wojtyna, Vagner (5. Pasz) – Kubiena (72. Hogh), Wojciechowski, Kociolek Jakub (60. Izaiáš), Žyla D. – Chumchal, Kvapil (46. Klus)

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Bystřice – FK Baník Albrechtice 1:1 (18. kolo I.A třídy sk. B, 14.4.2019)
Branky: 55. Liberda Aleš – 4. Antonín Bruno
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Klus, Žyla M., Kvapil, Svirać – Antonín

TJ Jistebník – SC Smilovice 2:0 (18. kolo I.A třídy sk. B, 14.4.2019)
Branky: 8. a 22. Ogon Ondřej
SC Smilovice: Bašanda – Kohut, Junga, Klimek, Samek – Barteczek Rad., Dytko, Baron, Barteczek Rom. – Przyczko (80. Parchanský), Míra (72. Gerlich)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – SMILOVICE 0:1, SMILOVICE – BANÍK 3:3
Sezona 11/12: BANÍK – SMILOVICE 2:2, SMILOVICE – BANÍK 2:2

Sezona 12/13: BANÍK – SMILOVICE 0:2, SMILOVICE – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: SMILOVICE – BANÍK 5:0

Mistrovské utkání 19. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Albrechticích v neděli 21. dubna v 16:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém a důležitém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Adam Folvarčný – Aleš Potiorek – Martin Chýlek a delegát Jiří Malinovský. Jak toto další jarní domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *