Poslední prověrka před startem jarní části, přijede Záblatí!

Příprava uběhla jako voda, na programu je generálka před ostrým startem jarní části. Na přírodní trávě v areálu FK Baník Albrechtice se v sobotu 16. března odehraje generálka před vstupem albrechtických fotbalistů do jarní části 1. A třídy skupiny B. Dorazí náš tradiční soupeř v rámci přípravných zápasů FK Slovan Záblatí. Tento soupeř nastupuje v 1. B třídě skupiny B, kde se po podzimní části nachází na třetí příčce. Výkop je naplánován na 10:30 hodin.

Poslední utkání zimní přípravy proti třetímu týmů 1. B třídy skupiny B zakončí albrechtický tým zimní dril, za týden už startuje jarní část. Zápas se odehraje na přírodní trávě na druhem hřišti FK Baník Albrechtice.Albrechtičtí mají za sebou pět přípravných duelů a jeden pohárový zápas s bilancí třech výher a třech porážek. Svěřenci trenéra Milana Procházky se na úvod přípravy v sobotu 27. ledna na umělé trávě v Orlové střetli s týmem hrající Krajský přebor – TJ Dolní Datyně. V prvním utkání v přípravě prohrál náš Baník výsledkem 1:5. Ve druhém utkání v rámci zimní přípravy 3. února čekal Baník soupeř z kategorie nejtěžších, a to třetí tým Moravskoslezského krajského přeboru, a to domácí pořadatel zimního turnaje – FK Slavia Orlová, se kterým Baníkovci prohráli výsledkem 0:5. Ve třetím utkání v sobotu 10. února se utkal Baník s týmem FK Darkovičky, hrající 1.A třídu skupiny A. V tomto souboji dvou mužstev 1.A třídy zvítězil Baník výsledkem 5:4. O víkendu 17. února z důvodu nemoci měli Baníkovci zápas s dorostem 1.FC Poruba odložený, a jelikož se nedokázal najít náhradní termín, tak byl kontumován ve prospěch dorostenců Poruby výsledkem 0:3. Ve čtvrtém a zároveň posledním v zimní turnaji v Orlové se utkal Baník proti polskému LKS Victoria Haźlach, se kterým prohrál výsledkem 2.4. V pátém přípravném utkání se Baník utkal se soupeřem ve své soutěží TS Lokomotiva Petrovice, kdy na umělé trávě v Horní Suché se radoval z vítězství 3:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání, které se bralo i jako přípravné, ale zároveň pohárové Baník na domácí přírodní trávě po nepřesvědčivém výkonu porazil první tým Okresního přeboru z Dětmarovic výsledkem 3:2.

Oba týmy se naposledy střetly v zimní přípravě 18. února 2023, kdy na umělé trávě v Horní Suché se zrodil nerozhodný výsledek 6:6. Co se týče umístění v aktuálně probíhající sezoně, tak Baníkovci po podzimní části 1. A třídy skupiny B okupují čtvrtou příčku se ziskem čtyřiadvaceti body. Soupeř FK Slovan Záblatí se po podzimní části nachází v 1. B třídě skupiny B na třetí příčce se ziskem čtyřiadvaceti bodů.

Přípravné utkání FK Baník Albrechtice – FK Slovan Záblatí začíná v našem krásném areálu na druhé přírodní trávě v Albrechticích v sobotu 16. března od 10:30 hodin. Přijďte naše hráče podpořit a uvidíte, jak se fotbalisté A mužstva připravují na jarní část!