Dorost má za sebou náročné kondiční soustředění

Stejně jako všechny mládežnické kategorie tak i dorostenci absolvovali zimní soustředění. Dorostenci se vrátili na stejné místo jako minulý rok, a to do Horní Bečvy na rekreační středisko Retaso, kde pod vedením trenérů Martina Míčka a Marka Chmiela naše dorostence čekalo od středy 28. února do neděle 3. března kondiční soustředění.

Dorostenci Baníku na soustředění se hlavně věnovali kondici. V Horní Bečvě měli opět vše, co ke své přípravě potřebovali. A před ostrým jarním startem načerpali i tolik potřebné psychické síly. Letos se naši dorostenci opět „potili“ v Horní Bečvě na rekreačním středisku Retaso, kde jak již bylo zmíněno se vrátili po roce do perfektního prostředí. Naše hráče čekaly každý den náročné kondiční tréninky, které absolvovali převážně v místních terénech a kopcích. A každý večer posilování. Naši hráči dorostu si mohli zpestřit soustředění i bowlingem a zábavnými kvízy.

Naši hráči dorostu toto soustředění zvládli na jedničku, obzvláště když veškeré konání soustředění bylo prokládáno především veselou myslí a kamarádskou atmosférou. Dorostenci tak mají v nohách náročné soustředění v Horní Bečvě. Nyní je opět čekají tréninky v domácích podmínkách a na řadu přijdou ještě tři přípravná utkání.

V místním areálu a v okolí Horní Bečvy tak měli naši dorostenci vše, co k přípravě potřebovali. Za co patří velké díky našemu vedení klubu, že kluci zde mohli mít soustředění. Za zorganizování soustředění i vedoucímu mužstva dorostenců Davidu Cieslovi a trenérům. Dále pak osazenstvu rekreačního střediska „RETASO“ za skvělé zázemí, jídlo, pitní režim a velmi vřelý dík pak patří jednotlivým osobám místního střediska, hlavnímu vedoucímu provozu, číšníkoví Láďovi, týmů do kuchyně, která se starala o výborné jídlo a také poděkovaní patří všem zaměstnancům RS Retaso. 

Krátké ohlasy z dorosteneckého mužstva si můžete přečíst níže.

„Naše soustředění se uskutečnilo v Horní Bečvě. Letošní rok se nám vydařilo dokonce počasí, bylo teplo a svítilo nám krásně sluníčko. Každý den byl svým způsobem specifický, ale všechny dny měly něco společného, a to ranní rozcvičku, jeden odpolední a jeden dopolední trénink, a aby toho nebylo málo tak večer ještě posilování. S klukama jsme dostali hodně do těla, ale věřím že to všem jenom prospělo. Teď už jsme zpátky plní sil a těšíme se na další přípravné zápasy. Na závěr bych chtěl pochválit kluky za parádní výkony, vydrž a týmového ducha a poděkovat trenérům a realizačnímu týmů za skvělou spolupráci a za skvělé běhání do kopců,“ zhodnotil soustředění ze svého pohledu kapitán Matěj Cyž.

O soustředění nám řekl i pár krátkých slov opora zadních řad Ondřej Himlar. „Soustředění jsme si jako tým hodně užili. Byl to docela záhul, ale věřím, že nám to jako týmů pomůže k postupu.“

Kondiční soustředění dorostenců zhodnotil i svými slovy i člen vedení FK a správce areálu, který se byl za kluky podívat. „K soustředění můžu hned na začátek říci, že kluci se chovali na jedničku. Vzorně reprezentovali klub i obec. V klubových barvách se účastnili snídaně, obědů, večeře, a to vždy bez mobilů. Co se týče přístupu k trénování, a to běhání, cvičení a posilování. Kluci byli velmi zodpovědní a píle byla vidět. Po náročných trénincích neměli kluci ani večer čas na blbosti, každý spal jak dudek. Je třeba i poděkovat trenérovi Markovi Chmielovi a vedoucímu mužstva Davidu Cieslovi, kteří připravili výborně tréninkové jednotky a mimo to o různé kvízy a bowling. Náhled nad vše měl i trenér Martin Míček, který už přemýšlel nad jarní části sezony. Samozřejmě poděkování patří i šéfovi a provoznímu Láďovi a personálu rekreačního střediska Retaso. A je třeba i klukům poděkovat, za to, jak kluci uklidili při odjezdů pokoje, skvělá práce. Věřím, že náročné soustředění zúročí v jarní části.“

A jaké zhodnotil soustředění trenér Marek Chmiel? „Na úvod hned řeknu, že soustředění se velmi opět vydařilo a vše bylo perfektní. Od středy do neděle jsme absolvovali soustředění v pro nás známé příjemném prostředí a každý z kluků makal naplno. Soustředění splnilo přesně ten účel, který jsme od něj očekávaly. Věřím, že i kluci ocení práci, kterou jsme na soustředění odvedli. Užili jsme si všichni i plno srandy. Super byli také večerní zábavné kvízy a i opět tradiční bowling. V neděli šla vidět na klucích velká únava, ale musím jim všem poděkovat za perfektní přístup k tréninkům i za vzorné chování. S celým soustředěním panuje velká spokojenost, bylo super.“

.

Jak byl kdo ubytován na pokojích na soustředění:

Trenér Marek Chmiel

Daniel Hawlasek, Jan Kübl

Radek Cyž, František Daniel Chobot

Nickolas Fülöp, Vít Hruška

Trenér Martin Míček

Jakub Knybel, Matěj Cyž, Jakub Gruszkowski

Vedoucí mužstva David Ciesla

Matěj Hegedüs, Václav Miczka, Marek Drozdzik

Ondřej Himlar, Daniel Mrowiec, Daniel Juchno