Naše mládežnické týmy se naplno připravují na jarní část

Jako každý rok se hned po Novém roce rozběhly zimní přípravy všech mládežnických celků. Disponujeme celkem šesti mládežnickými týmy. Dorost, starší žáci, mladší žáci, starší přípravka, mladší přípravka, předpřípravka.

Tyto týmy střídavě využívají umělou trávu, halu v naší základní škole a také zajíždíme do sportovní haly ve Stonavě. Všechny týmy mají pestrý, zápasový program. Naše týmy se účastní jak přátelských utkání venku, na umělých travách, tak také halových turnajů, které pořádá Okresní fotbalový svaz. Nejmenší děti ze školičky hrají přátelské triangly a turnaje jen v halách. Týmy mladší přípravky, starší přípravky a mladších žáků čeká tradiční soustředění v Komorní Lhotce, kde jde hlavně o stmelení kolektivu děti a také rodičů, kteří se soustředění rovněž účastní. Dorost má soustředění naplánováno v Prostřední Bečvě, kde půjde pro naše dorostence hlavně o fyzickou přípravu.

„Už se všichni těšíme na starty soutěží, které jsou však ještě docela daleko. Samozřejmě jsme rádi za tréninkové podmínky jaké máme, mít vlastní umělou trávu, hned vedle hřiště máme k dispozici školní haly. A tak máme všechno pohromadě což je obrovské plus. Děti mají odehráno spoustu utkání se střídavými úspěchy, ale hlavní je, že jsou v zápasovém režimu i v zimě a mohou zkoušet v zápasech věci co natrénovali spolu s trenéry. Teď po novém roce se potýkáme s docela velkou marodkou ve všech týmech, ale to je každoroční kolorit a tyhle problémy mají ve všech klubech“, řekl k přípravě na jarní část všech mládežnických mužstev šéftrenér mládeže Lukáš Hawlasek.