Dorostence čeká pestrá zimní příprava na jarní část sezóny

Ve čtvrtek 4. ledna začala příprava dorostu Baníku, který bude na jaře obhajovat druhé místo v tabulce své soutěže. Trenéři dorostenců Martin Míček a Marek Chmiel nachystaly pro mladé fotbalisty pestrou přípravu, soupeře mimo svou soutěž a samozřejmě nabírání kondice. Hráči dorostenců Baníku poctivě plní tréninkové dávky zimní přípravy. Připravují se již téměř přes dva týdny. Trenéři Martin Míček a Marek Chmiel jsou s přístupem svých svěřenců spokojení.

Dorost začal ve čtvrtek 4. ledna, na úvodním tréninku měli trenéři k dispozici jednadvaceti členný kádr, a to ještě někteří hráči chyběli z důvodu nemoci. Aktuálně jej tvoří dvaadvacet hráčů do pole a dva brankáři. „Začali jsme letos zimní přípravu hned po novém roce. Trenujeme dvakrát – třikrát týdně, pracujeme naplno, jen nějaké větší mrazy nás přinutili zrušit trénink. Byli jsme už i v hale posilovat. Nic zvláštního neměníme oproti loňskému roku. Opět se zaměřujeme na fyzickou kondici, hodně běhání, práce s míčem atd. Je to klasická zimní příprava. Co je změna a určitě k dobrému je naplánováno sedm přípravných utkání. Prakticky každý víkend hrajeme, takže protočíme všechny kluky. Chceme opět všechny vidět v utkáních,“ objasnil na úvod hlavní trenér Martin Míček.

Dorost čeká první mistrovské utkání v jarní části až začátkem dubna, takže příprava na jarní odvetné boje je dlouhá. Jak již bylo zmíněno, dorostence čeká sedm přípravných utkáních, které přijdou teprve na řadu a v plánu je i opět kondiční soustředění od 28. února do 3. března. „První mistrak je ještě daleko, tudíž proto odehrajeme sedm přípravných utkání. Sezóna je pouze o devíti kolech, proto chceme nyní víc zapracovat kluky, kteří nedostávají tolik prostoru v mistrovských utkáních. Zatím kluci pracují dobře, čeká je ještě opět kondiční soustředění. Trochu bojujeme s marodkou, ale asi při tomhle počasí se není co divit. Chceme se na sezónu kvalitně připravit a obhájit zatím své postavení v tabulce,“ uzavřel hlavní trenér albrechtického mužstva dorostenců Martin Míček

Přehled přípravných utkání dorostenců Baníku:

Sobota 27.1. TJ Unie Hlubina U17 – Baník Albrechtice (15:00, UT Ostrava – Hlubina)

Sobota 3.2. TJ Unie Hlubina U19 – Baník Albrechtice (15:00, UT Ostrava – Hlubina)

Neděle 18.2. FK Český Těšín – Baník Albrechtice (12:00, UT Frýdecká – Český Těšín)

Neděle 25.2. MFK Havířov U17 – Baník Albrechtice (12:00, UT Havířov – Prostřední Suchá)

Sobota 9.3. Baník Albrechtice – TJ Václavovice (10:00, UT Albrechtice)

Sobota 16.3. Baník Albrechtice – První SC Staré Město (13:00, Albrechtice)

Sobota 23.3. Baník Albrechtice – SK Šenov (13:00, Albrechtice)

Pozn. Dny a časy zápasů se mohou změnit. O všech případných změnách budeme samozřejmě ihned informovat.