Daniel Uher: Zdejší fotbal se zde dělá na vysoké úrovni, kterou jsem nezažil ani ve vyšší soutěži

Patřil v uplynulé podzimní část aktuálního ročníku 1. A třídy skupiny B mezi základní stavební kameny týmu Milana Procházky. Kromě jediného soutěžního utkání nevynechal ani jedno a období zimní přestávky, respektive zasloužené dovolené, kterou si A-tým právě užívá, prožívá aktivně. Řeč je o obránci Baníku, Danku Uherovi. Danka jsme krátce zpovídalo na několik málo otázek ohledně působení u nás, soutěže, zimní přípravy, ale také blížících se vánočních svátků.

Dane, jak bys zhodnotil celkově první půlrok v novém prostředí? Jak se cítíš, jak na Tebe působí klub a celkově zázemí?

Na tuto otázku nemohu odpovědět jinak než kladně. Prostředí ve kterém se místní fotbal dělá mě dostalo hned při první návštěvě. Ať už začnu od výborně udržovaného hřiště, dále přes přístup vedení klubu, tak v neposlední řadě servisem, který je pro nás dělán. Zdejší fotbal se zde dělá na vysoké úrovni, kterou jsem ani ve vyšší soutěži nezažil.

Podzimní sezona, jak již je známo, před několika týdny skončila, jak bys ji ale zpětně zhodnotil pohledem týmů? Po první polovině jsme na čtvrtém místě s čtyřiadvaceti body…

Za mne se na tabulku kouká velice pěkně, protože vidět název klubu na předních příčkách musí potěšit snad každého, kdo se o fotbal v Albrechticích zajímá. Malým trápením ale je, že se dalo z podzimní části vytěžit ještě víc a ta tabulka by byla zase o něco hezčí. Každopádně se za tímto lichotivým průběžným umístěním skrývá mnoho tvrdé práce všech hráčů a lidí pohybujících se okolo A-týmu.

Na podzim jsi na hřiště vyběhl kromě jednoho zápasů do všech. Z tvoji strany tedy asi vládne spokojenost?

Na herní vytíženost si stěžovat nemohu a jsem velice rád, že na hřišti mohu strávit tolik herního času.

Který zápas v podzimní části by jsi označil za nejvydařenější, a který naopak za ten nejméně povedený?

Nejméně povedeným zápasem je za mě výjezd do Dobratic, kde se nám herně úplně nedařilo. Za nejpovedenější zápas bych asi označil zápas v Bystřici, který sice nebyl úplně lichotivý pro oko diváka, ale byla zde vidět obrovská týmovost, kdy se nám útočná fáze úplně nedařila, ale za to všech 11 hráčů plnilo obranné povinnosti na 110%.

Jak se zrodil Tvůj přesun do Baníku a proč jste si vybral zrovna náš klub?

Po konci minulé sezóny jsem přemýšlej, kudy se vydají mé další fotbalové kroky a shodou okolností jsem byl v kontaktu s trenérem Procházkou, který mi nabídnul, jestli bych nechtěl jít hrát právě do Albrechtic. Po krátkém rozhovoru s vedením klubu jsem měl jasno, že se budu herně stěhovat do tohoto krásného fotbalového prostředí.

Věděl jsi něco o Baníku, než si do Albrechtic přišel?

Samozřejmě jsem si před příchodem do klubu něco málo pozjišťoval, abych nešel pro mne do úplně neznámého klubu.

Znal ses se s někým z kabiny po příchodu na první trénink a jak se ti pozdává parta v kabině?

Pro mou smůlu jsem nikoho z hráčů neznal, ale bylo pro mne příjemným zjištěním toho, jak kluci z kabiny drží pevně pospolu jak na hřišti, tak i mimo něj.

Zimní příprava startuje pár dní po novém roce – jak se na těžkou část sezony „těšíš“?

Zimní přípravu jako většina hráčů úplně v lásce nemám. Nicméně věřím, že nás všechny posune zase o kus dále a v jarní části sezóny to půjde vidět.

Po půlroce v tréninku a cyklu soutěžních zápasů si zasloužené volno určitě užíváš…

Ano, to volno po jakékoliv části sezóny je vždy příjemné, ale stačí pár týdnů a člověk se zase začne těšit na to, až vyběhne opět na hřiště.

Jak trávíš volno, které máte k dispozici v mezidobí?

Tuto pauzu od tréninků a zápasů se snažím vyplnit jinými sporty např. během či futsalem, abych úplně nevypadnul z rytmu.

Blíží se Vánoce, a tak se nabízí otázka, co si přeješ pod stromeček?

V této otázce nejsem nijak náročný. Nikdy nemám specifická přání, udělá mi radost kdejaká maličkost.

Co bys popřál fanouškům do následujících dvanácti měsíců?

Všem fanouškům bych popřál hlavně pevné zdraví, protože to máme všichni jen jedno. Mým malým vzkazem pro ně je, aby nepřestávali chodit na naše zápasy, protože vědomí, že tam jsou s námi a podporují nás, nás žene kupředu.

Děkuji za rozhovor Dane a přeji, ať se ti tady u nás v Albrechticích líbí a také daří.

Také děkuji a doufám, že jarní část sezóny bude minimálně stejně úspěšná jako ta podzimní.